Originally Posted by
sadecegrafik
Türkiye de insanlar insan gibi yaşamak zorunda.
20 sene önce Polonya ya gezmeye gitmiştim. Sonra bu iktidar geldi TOKİ adı altında kümes evler yapmaya başladı. Tabi ben şok oldum.
Polonya daki evleri komunizm yapmıştı. İşçiler az gelirle 15 katlı 1+1 2+1 küçük apartmanlarda Yaşar, fabrikadaki işe trenle gidip gelirlermiş. Bizde hangi zihniyet kümesleri yaptı?
Evler eski Bağdat caddesinde ne güzeldi! 3-4 katlı Bahçeli ferah evler vardı. Yıktılar yerlerine 20 katlı bahçesi olmayan kümesler yaptılar. Apartman dediğin 3-5 kat olur en fazla. Bahçesi olur. Kamelyası olur.
Düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum. Dünyada gezmediğim ülke neredeyse kalmadı gibi. Hatta Güney Amerikayı bile karış karış gezdim. Ben bizdeki kadar zevksiz mimari anlayışında beton kulelerini hiçbir yerde görmedim desem yeridir. Hatta şöyle diyeyim. Brezilyanın varoşları denilen Favela mahallelerini bile gezdim oradaki evler bile mimari açıdan estestik barındırıyordu.
Eski doğu bloku ülkelerdeki insanlar banliyo evlerinde nasıl yaşıyorlar diye düşünürken Son dönemde bizdeki büyük şehirlerdeki beyaz yakalıların hayatını bu tarz kümes gibi evin kredisini ödemekle mahkum edilmesini görmek inanılmaz acı veriyor. Türk insanı bunları hak etmiyor
Bir de pozisyonları gereği bu kölelik sistemini destekleyenleri görünce...
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer İmleri