Başka bir konu da bu gün çıkan bir haberde dünyaca meşhur bir kurum 2030 yılında Petrol çağının biteceğini artık petrolün toplam enerjideki payının yüzde 30 lara düşeceğini elektrikli araçların yayginlasacagini yazdı. .

Buna paralel wosvagen şirketi olsun tesla olsun Çinli firmalar olsun Son Sürat elektrikli otomobiller gelistiriyorlar. .artık devir onların olacak..

Petrolün tahtı 10 yıl sonra sarsılacak. ..herkesin buna göre davranmasında ve tedbir almasında fayda var..

Geleceği karanlık olan bir sektorde artık eskisi gibi yatırımcılar iştahlı olmayacaktır. ..Petkim Turcas Tüpraş gibi hisselerin ısrar ile diplerinden çıkmaması manidardir. .

Ben bu yüzden bu hisselerin yüzüne bakmıyorum. .gerçi bunlara da alişlar gelebilir ama bence gelse bile zayıf olacaklardır. .

Bunların yerine yenilenebilir enerji ile ilgilenen firmaların hisseleri ile ilgilenmek daha mantıklı geliyor bana..devir artık daha çevreci sektorlerin devri. .