Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Ayni sekilde düşündüğüm için boyle bir tahmin yaptım. Su an neredeyse iki ulke arasındaki spread o donemkiyle benzer sanırım. Su an sıfır faiz doneminde olunmasaydi yine 11,** rakamlar gelebilirdi.
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    2004 yılında yapılan 30 yıllık AT75 kıymetine yakın bir borçlanma olabilir.

AL40 ayrı bir nedenle öyle olmuştu, AL40'ın faizini arttıran etkenler arasında sanırım o dönem Amerika'nın borçlanma faizlerinin %5-6'lara kadar çıkması da rol oynuyordu. Yani AL40'ın yüksek faizini oluşturan etkenler sadece Türkiye kaynaklı değildi diye düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Ayni sekilde düşündüğüm için boyle bir tahmin yaptım. Su an neredeyse iki ulke arasındaki spread o donemkiyle benzer sanırım. Su an sıfır faiz doneminde olunmasaydi yine 11,** rakamlar gelebilirdi.
    Amerika'nın nispi yüksek faizli aralığa geçmesi (%2 üzeri) epey uzun bir zaman alabilir.

Öngöremediğim 1-2 sene sonra yapılan bu devasa parasal genişleme sonucunda enflasyon gelirse ne yapacakları.

Sanırım %4 enflasyona kadar faizi yine şu anki seviyelere yakın tutmayı deneyecekler.

Ancak enflasyon bir süpriz yapıp %4 üzerine atarsa ve Volcker dönemine benzer motiflere bürünmeye başlarsa nasıl davranırlar bunu kestirmek zor. Volcker kadar cesur olmaları sanırım artık mümkün değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •