Sayfa 1146/1230 İlkİlk ... 1466461046109611361144114511461147114811561196 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 9,161 - 9,168 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Bir diger metal olan Platin hakkinda dusuncesi olan var mi? Altina gore cok daha ucuz durumda.

2.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Bir diger metal olan Platin hakkinda dusuncesi olan var mi? Altina gore cok daha ucuz durumda.
    Takip ediyorum..Ancak piyasalar çok dengesiz. Bunun sebebi ortada çok fazla serseri para var. Saçma sapan hareketler görebiliyoruz.

Altın da bile zaman zaman tuhaf hareketler görüyoruz. Gerçi hep diyorum, her hareket için biraz bilgili biri bahane bulabilir. Biri bir bahane bulur, başka biri daha bilgili ise, 5 bahane bulur. Sonuçta geçmişi anlamak, geleceğe dönük tahmin başarınızı arttırmıyorsa, bir anlamı yok.

Yani, şu dönemde farklı enstrümanlara çok dağılma taraftarı değilim. Stop patlatmak için, ya da ilgi çekip mal boşaltmak için spekülatif hareketler yapılabilir. Mümkün olduğunca konservatif davranmak lazım şu sıralar, hatta sene sonuna kadar.

En büyük belirsizliğimiz de kur. Bu bile başlı başına yatırım konusunu aşırı zorlaştırıyor. Bu yılı kazanç değil de, kayıpsız bitirmeye çalışmak hedef olmalı.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Eğer uçan kaşan saçma sapan harektler yapan, temel olarak çöp hisselere bulaşmadıysanız. Bunu da kazanç olarak görebilirsiniz. Bu hisselere dalıp, portöföyünü %50-100 büyüten biri de kayıptadır bence, uzun vade açısından. Ben kolay para kazanan ve kumara alışan birinin kolay kolay iflah olacağını düşünmüyorum. Bu nedenle kazanç kayıp olayına kısa vadeli bakmamak lazım, bazen kazanç gibi gözüken kayıp, kayıp gibi gözüken de kazançtır aslında.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Eğer uçan kaşan saçma sapan harektler yapan, temel olarak çöp hisselere bulaşmadıysanız. Bunu da kazanç olarak görebilirsiniz. Bu hisselere dalıp, portöföyünü %50-100 büyüten biri de kayıptadır bence, uzun vade açısından. Ben kolay para kazanan ve kumara alışan birinin kolay kolay iflah olacağını düşünmüyorum. Bu nedenle kazanç kayıp olayına kısa vadeli bakmamak lazım, bazen kazanç gibi gözüken kayıp, kayıp gibi gözüken de kazançtır aslında.
    Kesinlikle..

5. Ne hikayeler var. Çevremizden bu işlerin içinde olduğumuzu bilenler olduğu için ister istemez sorular geliyor. Çok ocaklar sönecek, devlet bunu nasıl engellemiyor, nasıl göz yumuyor hayret ediyorum. Öte yandan, bürokrasiden de bu işin içinde olanlar olduğu duyumunu alıyorum..o zaman resim netleşiyor. Elimde kanıt olmadığı için, kimseyi suçlayamam tabi.

Elimden gelen, burada ve twitter da yatırımcı olmayı anlatmak..Ama, böyle bir ortamda bahsettiğimiz konular vızıltı gibi görülüyor. %1 vardır, beni anlayan, onlarla yola devam edeceğiz bir şekilde. Ama 2020 yılı, türk borsası için kara bir yıl olarak anılacak. Çünkü 100 binlerce insan bedavadan para kazanmaya, çalışmadan-çabalamadan zengin olunabileceğine inandırıldı. Sonu, hüsran olacak.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ne hikayeler var. Çevremizden bu işlerin içinde olduğumuzu bilenler olduğu için ister istemez sorular geliyor. Çok ocaklar sönecek, devlet bunu nasıl engellemiyor, nasıl göz yumuyor hayret ediyorum. Öte yandan, bürokrasiden de bu işin içinde olanlar olduğu duyumunu alıyorum..o zaman resim netleşiyor. Elimde kanıt olmadığı için, kimseyi suçlayamam tabi.

Elimden gelen, burada ve twitter da yatırımcı olmayı anlatmak..Ama, böyle bir ortamda bahsettiğimiz konular vızıltı gibi görülüyor. %1 vardır, beni anlayan, onlarla yola devam edeceğiz bir şekilde. Ama 2020 yılı, türk borsası için kara bir yıl olarak anılacak. Çünkü 100 binlerce insan bedavadan para kazanmaya, çalışmadan-çabalamadan zengin olunabileceğine inandırıldı. Sonu, hüsran olacak.
    Temel analizin, değer yatırımının küçük görüldüğü böyle histeri dönemleri zaman zaman olmuştur. Hep de sonu hüsranla bitmiştir. Aynı lale çılgınlığı gibi bu dönem de hüsranla bitecektir, dediğin gibi buna kaptırıp sonsuza dek süreceğini düşünen kesim de malesef zirvelerde malı kucaklayıp yıllarca ağlaşacaktır.

Sabit bir yöntem, bir strateji ve bunun düzenli (mümkünse otomatik) uygulanması olmadan borsanın dalgaları arasında yok olur gideriz, hiç unutmamak hiç şımarmamak lazım...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ne hikayeler var. Çevremizden bu işlerin içinde olduğumuzu bilenler olduğu için ister istemez sorular geliyor. Çok ocaklar sönecek, devlet bunu nasıl engellemiyor, nasıl göz yumuyor hayret ediyorum. Öte yandan, bürokrasiden de bu işin içinde olanlar olduğu duyumunu alıyorum..o zaman resim netleşiyor. Elimde kanıt olmadığı için, kimseyi suçlayamam tabi.

Daha kötüsü sadece maaşla yola çıkanlarla, sermaye getirisi kazananlar arasındaki makas açılıyor. Adam 100bine aldığı arabayı 150 bine satarken asgari ücretli veya üstü kaz*****n aradaki farkı kazanması için bir yıldan fazla çalışması gerekiyor. Sermayeyi oluşturması için ise 2-3 yıl yemeden biriktirmesi gerekiyor. Bu bir süre sonra insanları farklı duygulara itebilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Daha kötüsü sadece maaşla yola çıkanlarla, sermaye getirisi kazananlar arasındaki makas açılıyor. Adam 100bine aldığı arabayı 150 bine satarken asgari ücretli veya üstü kaz*****n aradaki farkı kazanması için bir yıldan fazla çalışması gerekiyor. Sermayeyi oluşturması için ise 2-3 yıl yemeden biriktirmesi gerekiyor. Bu bir süre sonra insanları farklı duygulara itebilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    son dönemlerde insanların riskli hisselere kaldıraçlı piyasalara yönelmesinin başlıca sebebi olarak bunu görüyorum... risk az olunca getiri de az oluyor.. haliyle küçük sermayede daha da azalıyor getiriler .... örneğin hiç borsayla uğraşmadan sadece aft, tacirler hisse senedi, marmara capital hisse senedi gibi hisse senedi fonlarına yatırım yapmanın getirisi bile aslında muazzam oldu... bir yılda hepsi yüzde 90dan fazla.... en basitinden altını geçti mesela... bu sayfayı ilk okumaya başladığımda fonların yüzde 90 getireceğini bilsem havalara uçardım o kadar büyük bir getiri aslında bu...ancak enflasyondan ve vergilerden dolayı makas o kadar açıldı ki insanlar bu farkı kapatabilmek için uçacak kaçacak hisse aramaya kaldıraçlı piyasalara varantlara yöneliyor ...
    bu aslında poker masasına eli açık oturmak gibi birşey... ters bir rüzgarda elinizdeki hisse temelsiz olduğundan sabredeyim deme şansınız da olmuyor....
    psikolojiyi çok iyi ayarlamak yavaş ama doğru bir strateji uygulamak gerek bence... bizim kaderimize de piyasanın bu dönemleri düştü... bunun bilincinde olmak lazım .... böyle korku pompalamak, karamsar olmak, kimseyi elde edeceği kazançtan etmek istemiyorum ama gece bir haber gelir kötü bir şey olur diye akşamdan sabaha pozisyon taşımayan tanıdıklarım var...
    inşallah bu dönemleri de ülkece en hafif hasarla atlatırız ... herkese bereketli kazançlar sağlıklı günler dilerim ... saygılar
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Sayfa 1146/1230 İlkİlk ... 1466461046109611361144114511461147114811561196 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •