Originally Posted by
fon_fan
Katılım fonları son sene bayağı prim yaptı. Ben de bu konuda bazı şeyler okudum.
Bu yükselişin nedeni dediğiniz gibi özellikle küçük yatırımcılarına XUTUMYdeki sert fiyat hareketlerinden faydalanmak istemesi nedeniyle bu endeksteki hisselere yönelmesi. Ayrıyeten katılım fonlarındaki şirketlerde borç ve faiz limiti var. Bu yüzden pek çok katılım şirketinin dolar ve euro borcu yoktu ve ithalat yapan küçük - orta boyutlu şirketlerimiz de var borsada. Dolayısıyla eğer ki xutumyden kar eden şirket hissesi almış isek nispeten güvende hissederdim kendimi.
MPSnin ekstra başarılı hale gelmesinin nedenini bir başka başlıkta yönetiminin değişmiş olması olarak okumuştum. Yabancı gelirse MPS ona adapte olabilir diye düşünüyorum. Bist 100e yönelmese bile portföyündeki pek çok şirket kar eden temettü dağıtan şirketler. Hatta kendilerini tebrik etmek lazım pek çok fonda teknoloji hissesi yok. Bu fonda 2 tane var...
FPH benim de takip ettiğim fon. FPHin rakibi olarak MACi görmekteyim. Sizce FPH mı MAC mi alınmalı yabancı yatırımcının döneceğini varsayarsak?
Ben burda MAC ı bir adım önde görüyorum ve portföyümüde bu şekilde oluşturuyorum. Zaten Haydar Bey bu şekilde bir harekete uygun olacak şekilde fona banka hisselerini ve THY ekleyerek işareti verdi bence.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri