Sayfa 230/1000 İlkİlk ... 130180220228229230231232240280330730 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 1,833 - 1,840 arası.

Konu: Viop - XXVI

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    tavandaki hisse %10.. muhtemelen gün boyu orada kalacak.. ertesi gün artık ne olursa..

ama marjları %20 yapsalar.. bu hissenin yeni tavan olan %20 yapması olası mı? evet.. olası.. ama muhtemelen %14-15 lerden satış yemeye başlayacak.. psikoloji değişecek..

bu %10 luk marj merdiven gibi yukseltmek için çok uygun.. özellikle Turk piyasası gibi düşük meblaglarla tavana kitlenebillen bir piyasada..aylardır görüyoruz.. sürekli merdivan gibi %10 her gün..

marjları %20 yapsınlar.. ondan sonra görelim..
    Yanlış düşünüyorsun
    Yüzde 20 olsa tavan yüzde 20 gider yine..

O senin dediğin SERBEST piyasada geçerli psikolojiler..
    Serbest piyasa çoktan öldü..

Malın hemen hepsi çekilmiş benim gördüğüm bir çok kağıtta..
    Soru şu??
    10 senedir uyuyan kağıtlar ne duydu ne fısıldandiki kulaklarına fiyata bakmadan alıma geçti patron..
    2 tl den 30 a gelmiş kağıt da hala alım!! var..

Üzgünüm neo ama benim kafa almadı
    10 senedir 2-4 bandında sürünen bir kağıt değil bilanço ne olursa olsun 6 ay içinde 40 tl ye gitmez..
    Bu açık bi şekilde manipülasyondur..
    Ama nedeni ne..

2. hamdolsun FAİZ SEBEP Mİ SONUÇ MU diye diye enflasyon hortladı..
    faiz %10 enflasyon %50 ..
    sonunda ekonomi yanıtını verdi..
    biriside sormuyor ne oldu bu SEBEP SONUÇ İLİŞKİSİ EYY İŞİ BİLENLER diye..soramazlar çünkü ağzına s..lar
     Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Faiz artisi yola geldim hizaya getirdiler beni demek
    Yabanci icin
    bedava buyuk hisselerin hepsi

3.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    burası bence bankacılık endeksinde son derece önemli bir yer...

1,260 seviyesi düşüş başlamadan önceki yatay yaptığı son nokta...

buraları aşması bankacılık endeksini rahatlatır...

yoksa güç kaybederse geri sarmaya başlar...

longcu bakış açısıyla bakarsa barı yukarıdan atınca 1300 lere yakın bir nokta güçlü direnç gibi görünüyor.
    sonraki direnç nispeten daha zayıf gibi.
    ytd.

https://invst.ly/siu8r

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Yanlış düşünüyorsun
    Yüzde 20 olsa tavan yüzde 20 gider yine..

O senin dediğin SERBEST piyasada geçerli psikolojiler..
    Serbest piyasa çoktan öldü..

Malın hemen hepsi çekilmiş benim gördüğüm bir çok kağıtta..
    Soru şu??
    10 senedir uyuyan kağıtlar ne duydu ne fısıldandiki kulaklarına fiyata bakmadan alıma geçti patron..
    2 tl den 30 a gelmiş kağıt da hala alım!! var..

Üzgünüm neo ama benim kafa almadı
    10 senedir 2-4 bandında sürünen bir kağıt değil bilanço ne olursa olsun 6 ay içinde 40 tl ye gitmez..
    Bu açık bi şekilde manipülasyondur..
    Ama nedeni ne..
    süre kısalacak yukarı giderken.. hızlı para dönüşü arzulayanlar, mesela %15 hedefi olan birisi ikinci günü beklemek zorunda şimdi.. tavan %10 olduğu için..tersinden düşünürsen satışlar azalacağı için tahta sahibinin işi daha kolay..
    ama tavan %20 olsaydı ilk gun içinde belki o seviyelere gelecekti ve satış tuşuna basılacaktı..

tavanın %20 olduğu bir yerde iki gün ardı ardına %20 yapsa tahta sahibi, %44 potansiyel hareketin %25-30-35 gibi seviyelerinden satış mutlaka olacaktır , tavanın %10 olduğu bir sistemle karşılaştırıldığında..

diğer yandan.. evet sürekli %20 tavan da yapabilirler.. ama bu daha az kagıtta olacaktır.. ve dediğim şekilde satış arzusu orada da olacaktır.. her durumda tahta sahibinin işi daha zor %20 lik marjda..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    süre kısalacak yukarı giderken.. hızlı para dönüşü arzulayanlar, mesela %15 hedefi olan birisi ikinci günü beklemek zorunda şimdi.. tavan %10 olduğu için..tersinden düşünürsen satışlar azalacağı için tahta sahibinin işi daha kolay..
    ama tavan %20 olsaydı ilk gun içinde belki o seviyelere gelecekti ve satış tuşuna basılacaktı..

tavanın %20 olduğu bir yerde iki gün ardı ardına %20 yapsa tahta sahibi, %40 potansiyel hareketin %25-30-35 gibi seviyelerinden satış mutlaka olacaktır , tavanın %10 olduğu bir sistemle karşılaştırıldığında..

diğer yandan.. evet sürekli %20 tavan da yapabilirler.. ama bu daha az kagıtta olacaktır.. ve dediğim şekilde satış arzusu orada da olacaktır.. her durumda tahta sahibinin işi daha zor %20 lik marjda..
    Satacak dediğin kim yüzde 15 de mesela..
    Düşünce doğru ama dediğim gibi serbest piyasada..

Alıcıda satıcı da kendisi ustadım..

Ben daha çok nedeni ile ilgiliyim..
    Neden 10 sene 2-4 bandında hareket eden kağıt 6 ayda 40 tl ye gitti..
    Çok pırlanta idi de 6 ay da mı keşfedildi..
    TR petrol mü bulacak..

Yoksa ekonomik olarak çökecek miyiz ..öyle böyle değil hemde..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Satacak dediğin kim yüzde 15 de mesela..
    Düşünce doğru ama dediğim gibi serbest piyasada..

Alıcıda satıcı da kendisi ustadım..

Ben daha çok nedeni ile ilgiliyim..
    Neden 10 sene 2-4 bandında hareket eden kağıt 6 ayda 40 tl ye gitti..
    Çok pırlanta idi de 6 ay da mı keşfedildi..
    TR petrol mü bulacak..

Yoksa ekonomik olarak çökecek miyiz ..öyle böyle değil hemde..
    evet normal bir piyasada dememiz lazım..doğru..şu anda normal bir piyasa yok, ki zaten bu forumdaki herkes hem fikir..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,473

ABD seçimlerinde başkanlık değişimi olursa bist için hangi sektörler olumlu etkilenir?Teşekkür ederim.YTD

Sayfa 230/1000 İlkİlk ... 130180220228229230231232240280330730 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •