Originally Posted by
hayrani
şu tabloyu gördükçe ruhum daralıyor, umutsuzluk, çaresizlik ve karamsarlık hissediyorum. göz göre göre kendimizi bitiriyoruz. Allah rızası için hepinizden rica ediyorum. bakın Allah peygamber aşkına, bütün sevdiklerinizin aşkına tekrar tekrar rica ediyorum. acaba bende mi bir sorun var? lütfen çekinmeden yazın. bu döviz durdurulmazsa çok daha yüksek enflasyon, çok daha yüksek enflasyondan sonra çok daha yüksek faiz ve çok kötü bir fakirleşme olur. bu gün artırmadığınız iki puanlık faizi yarın on puan artırırsınız belki ama olacak yıkımı yine de önleyemezsiniz. kısaca iktisat teorileri bunu söyler. üç yıldır bu teorileri çöpe atmak için uğraşıyoruz ama bizim gelir seviyemiz çöpe gidiyor. şayet boş yere üzülüp kendimi yıpratıyorsam lütfen yanlışımı söyleyip beni teselli edin. bunu Allah rızası için yapın. yapın ki boşuna üzülmeyip gerekirse bir uzmandan yardım falan alayım.
Hocam paranızın bir kısmını yabancı borsalarda değerlendiren fonlara yatırım yaparsanız riski bir miktar dengelemiş olursunuz, onun dışında da zorunlu değilseniz çok takip etmeyin, biraz uzaklaşın bence, imkan varsa açık hava, sevdiklerinizle birlikte vakit geçirmek gibi şeyler. Bu kararlar hepimizin canını sıkıyor , sizi biraz fazla üzüntülü gördüm yine de...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri