Sayfa 737/1002 İlkİlk ... 237637687727735736737738739747787837 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,889 - 5,896 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    şu tabloyu gördükçe ruhum daralıyor, umutsuzluk, çaresizlik ve karamsarlık hissediyorum. göz göre göre kendimizi bitiriyoruz. Allah rızası için hepinizden rica ediyorum. bakın Allah peygamber aşkına, bütün sevdiklerinizin aşkına tekrar tekrar rica ediyorum. acaba bende mi bir sorun var? lütfen çekinmeden yazın. bu döviz durdurulmazsa çok daha yüksek enflasyon, çok daha yüksek enflasyondan sonra çok daha yüksek faiz ve çok kötü bir fakirleşme olur. bu gün artırmadığınız iki puanlık faizi yarın on puan artırırsınız belki ama olacak yıkımı yine de önleyemezsiniz. kısaca iktisat teorileri bunu söyler. üç yıldır bu teorileri çöpe atmak için uğraşıyoruz ama bizim gelir seviyemiz çöpe gidiyor. şayet boş yere üzülüp kendimi yıpratıyorsam lütfen yanlışımı söyleyip beni teselli edin. bunu Allah rızası için yapın. yapın ki boşuna üzülmeyip gerekirse bir uzmandan yardım falan alayım.
    Hocam paranızın bir kısmını yabancı borsalarda değerlendiren fonlara yatırım yaparsanız riski bir miktar dengelemiş olursunuz, onun dışında da zorunlu değilseniz çok takip etmeyin, biraz uzaklaşın bence, imkan varsa açık hava, sevdiklerinizle birlikte vakit geçirmek gibi şeyler. Bu kararlar hepimizin canını sıkıyor , sizi biraz fazla üzüntülü gördüm yine de...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Katılım Endeksleri %+0.25 ila +0,50 arasında şuan.
    mps'miz bu zor günde yüz güldürür mü dersiniz akşam da bundan kötü olmazsa?

3. Hangileri katılım endeksleri, isimleri yada kısalmalarını rica edebilirmiyim
     Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Katılım Endeksleri %+0.25 ila +0,50 arasında şuan.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yine de endeks ilk şokun ardından toparlayacaktır kanımca, en azından reel getiri olma ihtimali olan başka bir enstrüman yok şu aralar. 1,245 hedefine gider düşe kalka.
    evet faiz artırımı dolaylı yoldan yapılmasa önümüzdeki hafta bekliyordum açıkçası..
    şimdilik 1200 lerde tutundu bakalım ne olacak?

5.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Hocam paranızın bir kısmını yabancı borsalarda değerlendiren fonlara yatırım yaparsanız riski bir miktar dengelemiş olursunuz, onun dışında da zorunlu değilseniz çok takip etmeyin, biraz uzaklaşın bence, imkan varsa açık hava, sevdiklerinizle birlikte vakit geçirmek gibi şeyler. Bu kararlar hepimizin canını sıkıyor , sizi biraz fazla üzüntülü gördüm yine de...
    fazla üzülmemin sebebi, üç yıldır aynı hatalar tekrarlanıp duruyor. şu da var ki borsa düşüverir de zarar ederimden değil üzüntüm. dolar arttıkça endeksin çöp olma evresi devam ettiğinden öyle veya böyle düşe kalka gider. yaklaşık 6 ay kadar önce çocuğa bilgisayar almıştık 5 bin liraya. aynı bilgisayar 8 8 buçuk arası falan olmuş. demek istediğim ülke olarak oldukça hızlı bir şekilde fakirleşiyoruz. hadi bizim durumumuz nisbeten iyi diyelim. insanların çoğu özel sektörde ortalama üçbin lirayla geçinmeye çalışıyor. ben dünyanın en zengini olsam ne olur ki? üzüntümün asıl kaynağı bunlar oluyor üstadım.

6.  Alıntı Originally Posted by vagus Yazıyı Oku
    Hangileri katılım endeksleri, isimleri yada kısalmalarını rica edebilirmiyim

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Katılım endeksi 50(Kat50) ve ziraat portföy katılım endeksi(Zpykat) . Aşağıdaki sitelerde bilgi mevcut.

http://www.katilimendeksi.org/ ve https://www.ziraatportfoy.com.tr/tr/zpy-katilim-endeksi

Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    mps'miz bu zor günde yüz güldürür mü dersiniz akşam da bundan kötü olmazsa?
    Muhtemel teselli olabilir, tabi son günlerde bizi ters köşe yapıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bu şekilde sürdükçe, belki de tüm yatırımları yurtdışı fonlara , başka alanlara kaydırmak daha anlamlı olacaktır. Bu oranlarda artan doların önümüzdeki dönemde yaratacağı enflasyonu tl getiri ile geçmek, reel getiri yapmak imkansız. dolar alsan onda da ancak paranı korursun. Reel getiri için başka arayışlar gerek.
    aylık 3'ler 4'ler bile komedi şu ortamda. dijital ilüzyon olur param arttı diye sadece.
    iyi mi ediyorum bilmiyorum ama portföyümün %60'ı yurtdışı fonlarından oluşuyor. çok kazandığım söylenemez. en azından iç piyasa kur etkisini nötrlüyorum. bu tarz haberlere daha az üzülüyorum. abd endekslerini, altını analiz etmek inanın çok daha kolay. öngörülebilir en azından şimdilik.

8.  Alıntı Originally Posted by flowski Yazıyı Oku
    iyi mi ediyorum bilmiyorum ama portföyümün %60'ı yurtdışı fonlarından oluşuyor. çok kazandığım söylenemez. en azından iç piyasa kur etkisini nötrlüyorum. bu tarz haberlere daha az üzülüyorum. abd endekslerini, altını analiz etmek inanın çok daha kolay. öngörülebilir en azından şimdilik.
    Ben şöyle bir şey düşünüyorum, yavaş yavaş sabit getirili fonlarımı ( fil/eib/idy) vs.yi kademeli tasfiye edip ( yani aylık %1.5-2.00 lerle çok anlamsızlaştı ), elimde 1 yabancı borsa yatırım fonu var, ona bir tane daha ekleyerek ( ikinciyi de aylardır bulamadım aslında içime sinen ) yabancı ayağını genişleteceğim.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 737/1002 İlkİlk ... 237637687727735736737738739747787837 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •