Alıntı Originally Posted by Anatolien Yazıyı Oku
THE MIRI STRATEGIC EMERGING MARKETS FUND LP muhtemelen boşalttı bugün.13 lerden aldığı 500 bin lotu neden 20 üstü satmadı acaba?

Takastaki yapay güzellik(Citi-Deutche) bozulmasın diye kimbilir diğer hesaplardaki mallar temizlensin önce diye mi...

Yabancı falan deyip durmayan kürekle girişirim valla))Yabancı fonlar onca dev hissede temettü verimi %15 lere çıkmış fk lar 3-4 vs mal çıksın almasın gelsin bunu alsın...Kaç kez yazdık holding ve çevresinin yurtdışı hesapları bunlar,tabii ki dışardan alınan mallar Citi Deutche takasında tutulur,Bist de yabancı payı %60 falan derler ya bunun gerçek yabancı oaranı aslında %20-30 lardır.2 masa 1 sandalye çöp hisselerin takasında bile Citi Deutche vardır...Neyse

Daha önceleri yazmıştım olası senaryo neler olabilir diye.Geçen yıl 4 lerden topladıkları malı (Citi) 7-8 lerden sıfırladılar şimdi de aynısı oluyor gibi....Operasyon tahtası sonuçta.

Sayın Anatolien@
bu takas işine bir türlü aklım ermedi gitti kim yerli kim yabancı kimin nerede kaç hesabı var üstelikte iki gün sonra netleşen bir durum söz konusu çık işin içinden çıkabilirsen, oyüzden ben ara sıra bakarım pek not almadığım için bir sonraki durumu netleştirmem aklımda kaldığı kadarıyla ,hafıza yordamyıyla değerlendirbiliyorum oda hiç sağlıklı olmuyor sadece bir üstün körü bakış ,ancak sizin bu konuda üstün bilgi ve yöntemlerinizin olduğunu çeşitli forumlardaki yazılarınızdan biliyorum bunu nasıl yaptığınızı öğrenmeye çalışmayacağım çünkü bu uzun iş ve biliyorumki sıkılır yarıda bırakırım, bana göre bir iş değil kısacası
ancak ben günlük işlem hacimlerini canlı olarak hemen hemen hergün izlerim ve bu benim hafızamda kalıcı olabiyor genelikle çuvalladıklarımda tabiki oluyor şimdi şunu merak ediyorum cevaplarsanız çok sevinirim.

Bu gün acselin tabanı 14,48 di ve bu kademeden 1,171,893 lot işlem gördü tek kademe bu kadar lot bu kağıdın halka açık yani dolaşımdaki hisse sayısı 5,550,335 adet yani bu gün bu kademeden işlem gören hisseler halka açık hisselerin % 20 si kadar üç aşağı beş yukarı yani buradan alanlar ben bu kağıdı bu fiyattan uygun buldum alırım dediler borsa diliyle ve işlemiyle
soru şu buradan bu milyon lotu alanlar bu kağıdı niçin aldılar neden aldılar düşük fiyata satmak içinmi aldılar satanlar kağıdı düşürmeye uğraşmak içinmi sattılar kim aldı kim sattı yerli kim yabancı kim kısaca ne oluyor burada ve ne olabilecek gelecek günlerde tabiki normal konjöktörde olmak kaydıyla olağan üstü durumlarda ani gelişen felaket durumları ve gelişmeler hariç ,biraz detaylı soru oldu ama altından kalkacağınızı biliyorum teşekkür ederim