Güzel Bilanço geldi. Hayırlı olsun...
Güzel Bilanço geldi. Hayırlı olsun...
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
Bantaş 01.01.2020 - 30.09.2020 dönemi net karı 19.365.043-TL
Geçen yıl aynı döneme göre %46 civarı bir artış olmuş. Tam incelemesem de genel manada iyi bir bilanço ve gelir tablosu denilebilir.
Su akar yatağını bulur...
Yazdıklarım beni bağlar, asla yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Waow bilanço gectıgımız yıll ile arasında baya baya fark var helal olsun
Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir...
Namık Kemal
İlk 3 çeyrek dönemi toplam net karı
01.2020-09.2020 arası 19.365.043 TL
01.2019-09.2019 arası 9.014.070 TL
Sadece 3. çeyrek karı
2020 10.213.450 TL
2019 2.347.524 TL
Sanki her türlü % 46'dan epey fazla....![]()
Yılbaşından beri % 114 artış,
3. çeyrek karşılaştırmada % 335 artış.
Tekrar Merhaba ... Katmr tahtası fena bozdu diye satmıştım... Ertesi gün de MB şoku nedeniyle endeks ve dolar satmıştım ... bayağı bir ayı modundaydım son bir haftadır yani ama artık biraz nötrleşmeye başladım... endeks shortları bugün kapadım ... dolar hala shortum ve en önemlisi bugün tekrar eski göz ağrım bantaşa geldim... eskisi gibi yüklü değil ama çıtırlık bir meblağ ile...
artık bedelli furyası babında ütopik bir beklentim yok açıkçası ama güzel bilanço ve endeks yukarı hafif yaparsa bizleri mutlu edecek bir yukarı tepki verebilir diye düşünüyorum....inşallah daha fazlası olur ama beklentiyi yüksek tutmuyorum... huyunu suyunu bildiğim kağıtlardan sonuçta... herkese bol kazançlar...
güzel bir sıkışma neticesinde cuma günü 14:50 de hisse tam sıkışmayı yukarı kırmış 5,49 u gören bir hareket yapmıştıki 1 dakika sonra İzmir de hepimizi çok üzen malum deprem olayı meydana geldi... depremle beraber bütün borsaya satış geldi ve elbette bantaşa da geldi...
olaya biraz kurgusal mizahi olarak bakarsak tahtanın büyük yatırımcısı depremden dışarı kaçmış bir daha geri gelmemiş gibi bir grafik... umarım son dakikalarda gelen alım pazartesi tahtanın deprem travmasını üzerinden atacağının işareti olur ve yatırımcısı kazanır..
bilanço açısından bakarsak şirket karlılığı en yüksek seviyede... ürünlerine pandemi nedeniyle talep yüksek... kayda değer borcu yok... spk dan beklediği ve diğer firmalar ile kıyas yaptığım hesabıma göre %80 ihtimalle bu hafta veya en kötü ihtimalle sonraki hafta gelecek bir bedelli onayı var... endeks te düşüşü durdurup tepki verme yerlerine geldi sanki.. endeks daha düşermi emin değilim...
haa bu arada doların çıkması bantaşa çok yarar gibi geliyor bana ... adam teneke satıyor yani bütün hammadde dolar fiyatıyla... otomatikman malının fiyatı da dolar olarak arttırıyor ve hiçbir müşteri de buna itira edemez... yani ne kadar yüksek dolar o kadar yüksek ciro ve büyüme demektir bu firma için... ciddi bir borcu da olmadığına göre yüksek faiz ve yüksek dolardan finansal gider yazmıyor ama dolar yükseldikçe ürününe zam yapıp cirosunu ve nominal karını arttırıyor....
Son düzenleme : WellsFargo; 01-11-2020 saat: 04:32.
Benim için tam bir hayal kırıklığı oldun bantas... dedim belki gücünü toplamıştır bize ekmek yedirir ama sabahki karanlık oda açılışını net olarak daha yüksekten bekliyordum ben... götürcek adam millet mal verdirmeden götürürdü... bu kadar iyi bilançoya bu hareketler yazık yani... sabahki karanlık oda açılışı moralimi bozdu az bir zararına çıktım... abd seçimleri midemi bulandırıyor bir bitsinne olacaksa olsun sonrasına sonra bakarım , bir görelim kim kazandı kim aldı kim verdi... umarım bantas şu anki 5,16 ların altına gelmez buralar güzel destek seviyesi burada güzel güç toplayabilir burada bir taban oluşumu yapar ve bir dahakine daha güçlü yukarı çıkar umarım... o zaman tekrar şansımı deneyebilirim ama şimdilik zararla boyumun ölçüsünü aldım dersimi aldım yerime geçtim... demekki taban oluşumu bitmemiş durgunlaşıp sonrada kafasını kaldırmaya başlamamış kağıda öyle gidiyor diye zart diye atlamamak lazımmış bu da bana ders olsun....borsada heyecan ile yaptığım her hareket bana para kaybına sebep olmuştur... en doğru yatırım tarzı akşam inceleyeceksin kağıdı sağlam kafayla sonra akşamdan bri rakama alış veya satış gireceksin sonra gündüz hiç ekrana bakmayacaksın... gündüz ne zaman ekrana baksam adrenalin ile işlem yapsam para kaybettim... bu borsaya akşamdan akşama bakmak lazım... fırsat kaçtı diye panik yapmamak lazım fırsat borsada hep var...
Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir...
Namık Kemal
Yer İmleri