Artan

8,25 10 12:55
11,14 9.97 12:55
6,23 9.88 12:54
175,00 9.86 12:55
263,00 9.77 12:55
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 12:54
174,90 -9.98 12:55
11.090,00 -9.98 12:55
41,94 -9.96 12:55
142,00 -9.96 12:55
Azalan Hisseler

İşlem

7.708.577.114,90 12:55
4.683.494.404,33 12:55
3.488.783.471,61 12:55
3.032.983.626,50 12:55
2.890.493.881,34 12:55
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 421 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım Fonu Portföyleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Fon yatırımında ilk ayımı geride bıraktım. Kendime verdiğim kesin sözleri tuttum ve satış yapmadan ayı tamamladım. Gerçekten trade etmeden (edemeyeceğini bilerek) bir varlıkta beklemek çok ilginç bir deneyimdi. Hatta Borsa 12** seviyelere geldiğinde elim çok gitti hsyf lerde satış yazmaya ama yapmadım. Biraz pişmanlık, biraz mutluluk, biraz tedirginlikle ayı bitirdim. Önümüzdeki aylar daha huzurlu ve sakin geçer inşallah.

Güncel portföy durumu ve aylık gelişim şu şekilde;

HSYF Sepeti (MAC, TKF, NNF) %38
    Değişken Sepeti (EIB, GMA) %17
    Yabancı HSYF Sepeti (AFT, GBC) %9
    Altın Sepeti (FİB, GR) %14
    Döviz Sepeti (USD) %22

Aylık Getiri; %3,43

Cuma günü itibariyle GMA ve EIB lere satış verdim. Amacım baştaki sözüme sadık kalarak HSYF lere dokunmadan oluşacak global/yerel düşüşlerde olabildiğince likit olmak, olası fırsatlarda hem TL hem de YP HSYF lere ilave yapmak. Özellikle YP tarafında ağırlıklı GBC olmak üzere birazda AFS (ABD seçimi sonrası gelişmekte olan ülkelere fon girişi beklentisi) eklemek istiyorum. Şuan TL ve YP olarak yaklaşık %40 (%18 TL + %22 USD) oranında nakitteyim. ABD seçimleri ve yurt içi gelişmeleri (olası faiz artışı vs.) takip edeceğim.
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    Fon yatırımında ilk ayımı geride bıraktım. Kendime verdiğim kesin sözleri tuttum ve satış yapmadan ayı tamamladım. Gerçekten trade etmeden (edemeyeceğini bilerek) bir varlıkta beklemek çok ilginç bir deneyimdi. Hatta Borsa 12** seviyelere geldiğinde elim çok gitti hsyf lerde satış yazmaya ama yapmadım. Biraz pişmanlık, biraz mutluluk, biraz tedirginlikle ayı bitirdim. Önümüzdeki aylar daha huzurlu ve sakin geçer inşallah.

Döviz Sepeti (USD) %22

Aylık Getiri; %3,43

Cuma günü itibariyle GMA ve EIB lere satış verdim. Amacım baştaki sözüme sadık kalarak HSYF lere dokunmadan oluşacak global/yerel düşüşlerde olabildiğince likit olmak, olası fırsatlarda hem TL hem de YP HSYF lere ilave yapmak. Özellikle YP tarafında ağırlıklı GBC olmak üzere birazda AFS (ABD seçimi sonrası gelişmekte olan ülkelere fon girişi beklentisi) eklemek istiyorum. Şuan TL ve YP olarak yaklaşık %40 (%18 TL + %22 USD) oranında nakitteyim. ABD seçimleri ve yurt içi gelişmeleri (olası faiz artışı vs.) takip edeceğim.
    Risk alıp fırsat bekleyen bir portföy olmuş. Benim portföye çok benziyor. Okurken EIB ve GMA keşke olmasaymış, derken zaten satmışsınız. % 40 nakit dengeleyecektir mutlaka.Riskli portföy ama konjonktüre uygun geliyor bana.

3.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    Fon yatırımında ilk ayımı geride bıraktım. Kendime verdiğim kesin sözleri tuttum ve satış yapmadan ayı tamamladım. Gerçekten trade etmeden (edemeyeceğini bilerek) bir varlıkta beklemek çok ilginç bir deneyimdi. Hatta Borsa 12** seviyelere geldiğinde elim çok gitti hsyf lerde satış yazmaya ama yapmadım. Biraz pişmanlık, biraz mutluluk, biraz tedirginlikle ayı bitirdim. Önümüzdeki aylar daha huzurlu ve sakin geçer inşallah.

Döviz Sepeti (USD) %22

Aylık Getiri; %3,43

Merhabalar,

Geçtiğimiz ay itibariyle ABD seçimi sonrası oluşabilecek hareketlerde likit olabilmek için (%18 TL + %22 USD) GMA ve EIB leri bozarak %40 nakde geçmiştim. Beklediğim dalgalanma olmayınca GMA ları yerine koydum ve EIB den gelen tutarı HSYF'lere eşit dağıttım. Nasd** tarafında ve Altında düşüş beklentilerim doğrultusunda AFT ve FIB lere tepeden satış verdim ve yerine her düşüşte GBC ilavesi yaptım. AFS planımı şimdilik erteledim ve yerine çok uzun vadeli olarak IPJ toplamaya başladım. Bunda Biden'ın seçimi kazanması ve yenilenebilir enerji konusundaki politikaları etkili oldu.

Kasım ayı sonu itibariyle Güncel portföy durumu ve aylık gelişim şu şekilde;

HSYF Sepeti (MAC, TKF, NNF) %49
    Değişken Sepeti (GMA) %7
    Yabancı HSYF Sepeti (IPJ, GBC) %15
    Altın Sepeti (GR) %6
    Döviz Sepeti (USD) %10
    PPF (HLL) %13

Aylık Getiri; %3,85

Bu ay için planım; PPF'de ve bir miktar USD'de bulunan miktarı uygun zamanlarda (muhtemel BİST düzeltme hareketlerinde) HSYF lere ilave yaparak portföye nihai halini vermek ve Ocak/2021 itibariyle günlük/haftalık takipleri bırakarak sadece aylık ilaveler ve aylık/3 aylık getiri kontolleri ile yatırımcılık hayatımda yeni bir sayfa açmak. Bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerliyorum ve 2 aylık uygulamada dahi şimdiye kadar hiç başaramadığım şeyleri gerçekleştirmek kendime olan inancımı arttırıyor. Hakkımızda hayırlısı olsun. Herkese bol kazançlar dilerim.

2021 Genel Portföy Planım ile ilgili paylaşımım;

https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?p=4950901

(Yazdıklarım tamamen acemice deneysel uygulamalar olup yatırım tavsiyesi içermez)
    Son düzenleme : Saf_sata; 04-12-2020 saat: 13:50.
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    Merhabalar,

Geçtiğimiz ay itibariyle ABD seçimi sonrası oluşabilecek hareketlerde likit olabilmek için (%18 TL + %22 USD) GMA ve EIB leri bozarak %40 nakde geçmiştim. Beklediğim dalgalanma olmayınca GMA ları yerine koydum ve EIB den gelen tutarı HSYF'lere eşit dağıttım. Nasd** tarafında ve Altında düşüş beklentilerim doğrultusunda AFT ve FIB lere tepeden satış verdim ve yerine her düşüşte GBC ilavesi yaptım. AFS planımı şimdilik erteledim ve yerine çok uzun vadeli olarak IPJ toplamaya başladım. Bunda Biden'ın seçimi kazanması ve yenilenebilir enerji konusundaki politikaları etkili oldu.

Değişken Sepeti (GMA) %7
    Altın Sepeti (GR) %6
    Döviz Sepeti (USD) %10
    PPF (HLL) %13

Aylık Getiri; %3,85

Bu ay için planım; PPF'de ve bir miktar USD'de bulunan miktarı uygun zamanlarda (muhtemel BİST düzeltme hareketlerinde) HSYF lere ilave yaparak portföye nihai halini vermek ve Ocak/2021 itibariyle günlük/haftalık takipleri bırakarak sadece aylık ilaveler ve aylık/3 aylık getiri kontolleri ile yatırımcılık hayatımda yeni bir sayfa açmak. Bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerliyorum ve 2 aylık uygulamada dahi şimdiye kadar hiç başaramadığım şeyleri gerçekleştirmek kendime olan inancımı arttırıyor. Hakkımızda hayırlısı olsun. Herkese bol kazançlar dilerim.

(Yazdıklarım tamamen acemice deneysel uygulamalar olup yatırım tavsiyesi içermez)
    Başaralılarınızın devamını diliyorum, zor olanı başarmışsınız, karda oturmak. Aşağı giderken zaten pek satmaya hevesli olmayız. Yılı güzel bir kapanışla bitirmek dileğiyle.

5.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Başaralılarınızın devamını diliyorum, zor olanı başarmışsınız, karda oturmak. Aşağı giderken zaten pek satmaya hevesli olmayız. Yılı güzel bir kapanışla bitirmek dileğiyle.
    İyi dilekleriniz için çok teşekkürler sn. meesut

Hepimiz için inşallah güzel ve kazançlı bir yıl kapanışı olur.

Saygılarımla,

6.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    Merhabalar,

Değişken Sepeti (GMA) %7
    Altın Sepeti (GR) %6
    Döviz Sepeti (USD) %10
    PPF (HLL) %13

Aylık Getiri; %3,85

Ocak ayı sonu itibariyle Güncel portföy durumu ve aylık gelişim şu şekilde;

HSYF Sepeti (MAC, TKF, NNF, OPH, TCD) %65
    Değişken Sepeti (GMA) %6
    Yabancı HSYF Sepeti (IPJ, GBC, AOY) %18
    Kıymetli Maden Sepeti (GR, GTZ) %8
    PPF (HLL) %3

Aylık Getiri; %1,25

Bu ay itibariyle portföye nihai halini verdim sayılır. Aralık sonunda kar alma amacıyla satış yaptığım paylar ile TCD ve OPH alımları yaptım. Gr altınların çoğunu bozdum ve bir miktarda GBC satıp Yabancı HSYF tarafına AOY, Kıymetli Metal tarafına GTZ ekledim. GMA lara ayın son günü satış talimatı verdim, böylelikle kalan gr ve ppf ile birlikte %10 luk bir nakit yarattım. Bu miktar olası sert düşüşlerde ilave alım için kullanılacak. BES tarafında ise eurobond fonlarını Altın'a çevirdim. Hakkımızda hayırlısı olsun. Herkese bol kazançlar dilerim.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •