Sayfa 944/1002 İlkİlk ... 444844894934942943944945946954994 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,545 - 7,552 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Faizde yükseliş sinyali verildi, döviz ve borsada geçici satış gelecektir.

Faizin iyice yükselmesi lazım ki gerçek piyasalar tam çöksün, alışveriş tamamen dursun. Beklemedeyiz.
    insanlar tasarruf etmeyi öğrensin.
    kredi ile ne kadar borçlanacak ne kadar geleceğini bağlayacak?
    kaldı ki krediler gerçekten ihtiyaca ya da yatırıma kanalize oluyor mu?
    Doların artması daha iyi değil, alım gücü günden güne eriyor, enflasyona neden oluyor.
    Faiz artarsa en azından dolar bazında kişi başı milli gelir artar.

2.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku

Faizin iyice yükselmesi lazım ki gerçek piyasalar tam çöksün, alışveriş tamamen dursun. Beklemedeyiz.
    tam tersi, gerçekçi ve öngörülebilir ekonomik politikalara dönüldükçe dövize satış, borsaya ise alış gelecektir ve tam da bu açıklamalardan sonra borsa biraz daha hızlanmıştır. şu an ortada eksi faiz var. normalde faiz maiz vermiyoruz zaten. vatandaş bankalarda türk lirası hesabı açmıyor. bahsettiğiniz düşük faizler, yani eksi faize kimse parasını yatırıp ta pul etmez. bu şekilde kalkınma falan da olmaz. herkesin bildiği ama bizim yönetimin bir türlü kabul etmek istemediği bu durum, çok değerli bakanımız Albayrak'ın istifasıyla da çok ağır bedeller ödendikten sonra kabul edilmiş gibi görünüyor. ama bedeli oldukça ağır oldu vesselam.

3.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    tam tersi, gerçekçi ve öngörülebilir ekonomik politikalara dönüldükçe dövize satış, borsaya ise alış gelecektir ve tam da bu açıklamalardan sonra borsa biraz daha hızlanmıştır. şu an ortada eksi faiz var. normalde faiz maiz vermiyoruz zaten. vatandaş bankalarda türk lirası hesabı açmıyor. bahsettiğiniz düşük faizler, yani eksi faize kimse parasını yatırıp ta pul etmez. bu şekilde kalkınma falan da olmaz. herkesin bildiği ama bizim yönetimin bir türlü kabul etmek istemediği bu durum, çok değerli bakanımız Albayrak'ın istifasıyla da çok ağır bedeller ödendikten sonra kabul edilmiş gibi görünüyor. ama bedeli oldukça ağır oldu vesselam.
    Bence yabancı dolar satıp TL ile hisse alışına geçti.

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku

Evet o sinyali ben de aldım. Artık toplantı sonucu faizlerin artacağna kesin gözüyle bakıyorum. Artış oranı enflasyon seviyesinde olacak büyük ihtimal ile. Oranlat 17 - 18 (sanırım üretici %18 idi) bandına oturabilir. Bu arada döviz fiyatlarının düşmesi de bunu destekliyor. Bugün geçti. Yarın portföydeki yabancı fonları geçici de olsa elden çıkarabilirim.

5. izleyin. sıkıştıkça gaz çıkartıyoruz. :-)

https://twitter.com/NoContextSag/sta...903856643?s=20

6.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    hocam cumhur başkanımız tam olarak ne dediler bilemiyorum ama az önce Anadolu ajansı uygulamasına da cumhur başkanımızın açıklamalarıyla dolar düşüşe geçti diye haber düştü. ayrıntısını okuyamadım. ancak ekonomi ve merkez bankasına yapılan atamalar ile artık rasyonel ve gerçekçi iktisat politikalarına dönüş sinyalları alındığına dair bir değerlendirme vardı sondakika sitesinde. bunun ppk toplantısında da teyidi halinde rahatlamalar olabileceğinden ve yabancı girişlerinin de artabileceğinden falan bahsediyorlar.
    Aslında yatırım ikliminin, hukuksal sorunların düzeltileceğine , yeni bir başlangıç yapılacağına dair olumlu sinyaller verdi.
    Bütün konuşmada ağzında bal damladı, uzun zamandır rastlamadığım kadar piyasa dostu konuştu ancak dediğim gibi yine araya faiz neden enflasyon sonuç demeyi ihmal etmedi. Dış mihraklar işi yerine dünya yatırım piyasası ile görüşüleceğini söylemesi de olumluydu bence. Tekrar global piyasalara entegre oluruz umarım.
    Hayırlısı bakalım
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    hazır kur düşerken aktif yönetilen yabancı fon bakayım diyorum ama gbc dışında pek de bişey bulamıyorum
    Gbc den de bu aralar korkum altının çok volatil olması.

8. borsa böyle artmaya devam ederse ıpb fiyatını sıfırlar sanırım
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 944/1002 İlkİlk ... 444844894934942943944945946954994 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •