Sayfa 596/1004 İlkİlk ... 96496546586594595596597598606646696 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 4,761 - 4,768 arası.

Konu: Seans & Geyik Odası - I

Alıntı Originally Posted by kuluçka Yazıyı Oku
    tahtayı çekip çeviren gedik uzun zamandır.
    Eline sağlık o hâlde...

Yalnız böyle çalkalarsa yukarıdan satanlar aşağıdan yeniden alabilir...

Ben sabah tahtayı beslemek için biraz sattım. Sonra yukarılarda satış gözüksün diye 21.50 'ye satış yazdım. Sağolsun bir kısmını almış...

Sonra o kadar düşürünce dayanamayıp daha fazlasını aldım...

Ben bile bu hareketlere seyirci kalamıyorsam, vay milletin hâline...!

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Eline sağlık o hâlde...

Yalnız böyle çalkalarsa yukarıdan satanlar aşağıdan yeniden alabilir...

Ben sabah tahtayı beslemek için biraz sattım. Sonra yukarılarda satış gözüksün diye 21.50 'ye satış yazdım. Sağolsun bir kısmını almış...

Sonra o kadar düşürünce dayanamayıp daha fazlasını aldım...

Ben bile bu hareketlere seyirci kalamıyorsam, vay milletin hâline...!
    karşısındaki marbas da gurubun içinde. ayrıca Kalav ne demişdi,bir süre kendisi almayacak yeni yatırımcılara taşıtacak tahtayı..KY nin mal almasına ses çıkarmıyor.çalışmalara köstek olabilecek büyük gurupları zayıflatmaya çalışıyor.

Saatlik grafikte dar bir kanalda ilerliyor...

20.43 - 20.24 seviyeleri destek olarak düşünülebilir. Eğer çalışırlarsa yarın için kanal üst direnci 22.55 civarı bir yerlere denk gelir...

MACD yükseliş onaylamıyor. O nedenle düzeltme yapmış. Sonrasında yukarı dönmeye çalışıyor. Eğer yeniden aşağı salarsa mal almak isteyenlere fırsat çıkar...

Benim Osilatör ise gayet sakin ve yavaş adımlarla ilerliyor... Kafayı yukarı kaldırmaya başladı... Benim için anahtar olan bu osilatördür...

karşısındaki marbas da gurubun içinde. ayrıca Kalav ne demişdi,bir süre kendisi almayacak yeni yatırımcılara taşıtacak tahtayı..KY nin mal almasına ses çıkarmıyor.çalışmalara köstek olabilecek büyük gurupları zayıflatmaya çalışıyor.
    Buradaki mantık şu olabilir mi?

Ortada dönen hisse sayısı sabit ve para miktarı da göreceli olarak sabit ise;

- Tahta yapıcının tahtayı yukarı sürmek için yeni hisse alması gerekir. Bunun için de para gerekiyor. Her yeni alacağı hisseyi daha yukarıdan alacağı için eğer elindekilerin bir kısmını devretmezse eli çok fazla şişeceği için bir yerde tıkanıp aşağı basmak zorunda kalacaktır. Bu da işine gelmez ve tahta bozulmuş olur...

- O nedenle bu seviyelerde kendisi satış yapacak, sonra bu paralarla yeniden tahtayı ortalama %50 civarı götürüp yine devredecektir...

- İşte bu nedenle "şu aralar kimin aldığı değil, kimin satacağı önemli" oluyor...

Bu işler böyle mi işliyor acaba?

Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku

- Tahta yapıcının tahtayı yukarı sürmek için yeni hisse alması gerekir. Bunun için de para gerekiyor. Her yeni alacağı hisseyi daha yukarıdan alacağı için eğer elindekilerin bir kısmını devretmezse eli çok fazla şişeceği için bir yerde tıkanıp aşağı basmak zorunda kalacaktır. Bu da işine gelmez ve tahta bozulmuş olur...

- O nedenle bu seviyelerde kendisi satış yapacak, sonra bu paralarla yeniden tahtayı ortalama %50 civarı götürüp yine devredecektir...

- İşte bu nedenle "şu aralar kimin aldığı değil, kimin satacağı önemli" oluyor...

gedzanın piyasada hepi topu 5.850.000 lot malı var. adamlar tahtaya hükmedebileceği malı topladıktan sonra yukarı gitmeye başlarlar. dediğin gibi bir yerden sonra mal almanın anlamı yoktur,aliden alıp ahmete vererek tahtayı yukarı çekerler,depodaki malların kıymeti yükselir. sıkıntı,elinde yüksek miktarda malı olanların tahtayı bozmasıdır (fonlar). bu yüzden kalav sürekli aynı cümleleri işliyor. satmak isteyenlere izin verin,yeni maliyetlenenlere müsaade edin.

gedzanın piyasada hepi topu 5.850.000 lot malı var. adamlar tahtaya hükmedebileceği malı topladıktan sonra yukarı gitmeye başlarlar. dediğin gibi bir yerden sonra mal almanın anlamı yoktur,aliden alıp ahmete vererek tahtayı yukarı çekerler,depodaki malların kıymeti yükselir. sıkıntı,elinde yüksek miktarda malı olanların tahtayı bozmasıdır (fonlar). bu yüzden kalav sürekli aynı cümleleri işliyor. satmak isteyenlere izin verin,yeni maliyetlenenere müsaade edin.
    Abi kusura bakmayın anlayamadığım için soru sormak istiyorum...

Satmak isteyenlere izin verip, yeni maliyetlenenlere müsade edince tahta sahibinin elindeki lot değişmiyor değil mi? Yanlışım varsa düzeltelim. Bu durumda tahta sahibi ne gibi bir avantaj sağlıyor? Tahtayı yukarı çekebilmek için sahibinin elindeki lotun artırılması gerekmez mi? Hal böyle olunca, elindeki lot arttığı ve coşkudaki alıcıların da yeterli görüldüğü yerde trend sona erecektir diye düşünüyorum.
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

7.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku

Bence de dediğiniz şekilde işliyor. Tahta yapıcı bizim gibi paketleyip kenara çekilemiyor. Yukarı sürmek için her fiyattan almak zorunda. Her fiyattan almak için de yukarı sürerken aldıklarını ara ara vererek elini boşaltması gerek . Bu hem treyd ederek kar yapmasına hem de her defasında daha yüksek maliyetli bireysel yatırımcıların tahtada yer almasına olanak veriyor. Tabi bu arada yüklü malı olanların da malını alıp yukarıdan mal yeme riskini azaltıyorlar.

Benim de gedza için merak ettiğim şu: toplu malı istediği fiyatlardan gelmezse uzun süre yataya sarıp bekler mi ?

Tanık olduğum bir şeyi anlatmak isterim. Çevremden iki büyük yatırımcı yüklüce egeen toplamıştı 90'lı yılların ilk yarısında. Belli bir fiyatta durdu tahta. Bizimkiler inat ediyor , tahta da gitmiyor. Aracı kurumdan arayıp, biraz fedakarlık yapın siz vermeden götürmeyecekler dedi. Arayan kişi de şimdi aracı kurum gel müdürü. Yarısını verdiler. Sonra hareket etti tahta.

Benim de merak ettiğim, Gedzayı durduracak kadar toplu mal kaldı mı ?
    Kaldıysa hangi fiyatta durup mal isteyecek ?

SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

gedzanın piyasada hepi topu 5.850.000 lot malı var. adamlar tahtaya hükmedebileceği malı topladıktan sonra yukarı gitmeye başlarlar. dediğin gibi bir yerden sonra mal almanın anlamı yoktur,aliden alıp ahmete vererek tahtayı yukarı çekerler,depodaki malların kıymeti yükselir. sıkıntı,elinde yüksek miktarda malı olanların tahtayı bozmasıdır (fonlar). bu yüzden kalav sürekli aynı cümleleri işliyor. satmak isteyenlere izin verin,yeni maliyetlenenlere müsaade edin.
    Aslında aynı şeyi söylüyoruz...

Adamlar ellerindeki miktarı arttırmıyorlar. Devamlı devrederek yukarı sürüyorlar ve dediğin gibi fiyat yükselmiş oluyor...

Piyasadaki tüm malı alsalar yine olmuyor. Ne kadar çok oyuncu varsa onlar için o kadar iyi. Hatta yeni oyuncular onlar için bulunmaz nimet. Fakat oyuncularda toplu mal istemezler ki oyunları bozulmasın... Fazla malı taşıtırlar orası ayrı konu...
    Son düzenleme : T/A; 11-11-2020 saat: 23:54.

Sayfa 596/1004 İlkİlk ... 96496546586594595596597598606646696 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •