-
Amerikali cok satan romanlar yazari Richelle Mead'in dogum gunu (12 Kasim 1976)

"Seni sevdim! Seni sevdim ve sen beni yok ettin. Kalbimi alip parcaladin. Kazik saplasan daha iyiydi! "

"Tam o sirada goz ucumla karanlik bir figur gordum.Yanimdan gecti ve bir agacin altinda durdu. Durup baktim. Iri ve vahsi gorunumluydu. Bir dakika sonra oylesine bir kuzgun olmadigini fark ettim. O kuzgundu. Lissa'nin iyilestirdigi kuzgundu. Baska hicbir kus bir dampire bu kadar yaklasamazdi. Hala buralarda olduguna inaniyordum. Omuriligimde bir urperti hissettim ve geri cekildim. Gercek tokat gibi carpti."

"Just then, I saw a dark figure out of the corner of my eye. It swooped past me and landed on a nearby tree. I stopped walking. It was a raven, large and fierce-looking, with shining black feathers. A moment later, I realized it wasn't just a raven; it was the raven. The one Lissa had healed. No other bird would land so close to a dhampir. And no other bird would be looking at me in such an intelligent, familiar way. I couldn't believe he was still around. A chill ran down my spine, and I started to back up. Then the truth hit me."
-
Toplumun ‘normal’ diye tanimladigi kaliplarin disina cikan karakterlerin hikayelerine odaklanan filmleriyle dikkat ceken, Fransiz senaryo yazari ve yonetmen Céline Sciamma’nin dogum gunu (12 Kasim 1978)

-
2 Akademi Odul adayligi bulunan, Golden Globe Odullu, The Notebook'un Noah'si, La La Land'in Sebastian karakteri Kanadali aktor Ryan (Thomas) Gosling'in dogum gunu (12 Kasim 1980)

"Bence erkekler, kadinlardan cok daha romantik. Biz evlendigimizde, sadece tek bir kadina bagli oluyoruz. Kayitsiz sartsiz. Biriyle tanisiyoruz, ‘Eger onunla evlenmezsem, aptalin tekiyim, o harika biri’ diyoruz. Ama kadinlar, ihtimaller arasindan en iyisini seciyorlar… " Ask ve Kuller (Blue Valentine, 2010)

-
1 Akademi, 1 Golden Globe, 1 Emmy ve 1 BAFTA Odullu Amerikali aktris Anne (Jacqueline) Hathaway’in dogum gunu (12 Kasim 1982)

"Baskalarini memnun etmek icin yasamamalisin. Secim senin olmali."

-
Madonna, 2.studyo albumu Like a Virgin'i 12 Kasim 1984'de Sire Records etiketiyle piyasaya surdu.

-
Ingiliz new wave and synth-pop grubu Duran Duran, canli albumu Arena'yi 12 Kasim 1984'de Parlophone etiketiyle piyasaya surdu.
-
Amerikali roman, oyun ve soz yazari Ira Marvin Levin'in olum yildonumu (12 Kasim 2007)
"Eve donunce kapsulleri hazirladi. Beyaz tozu, kâgittan yaptigi bir huniyle kucuk jelatin kapsullere doldurdu ye sonra kapsulleri kapatti. Bu isi tam bir saatte yapabilmisti. O gun ogleden sonra okudugu kitaplardan birinde arsenigin oldurucu dozunun yarim gramla bir gram arasinda oldugu yaziyordu. Kaba bir hesapla iki kapsulde tam bes gram arsenik vardi."

"Afterwards he went home and made up the capsules. He tunneled the white powder from a folded sheet of paper into the tiny gelatin cups. It took him almost an hour, since he ruined two capsules, one squashed and the other softened by the moisture of his fingers. One of the books he had read that afternoon had listed the lethal dose of arsenic as varying from one tenth to one half of a gram. By rough computation, he estimated that the two capsules contained a total of five grams."
-
Spider Man, Fantastik Dortlu, X-Men, Daredevil, Hulk ve Iron Man superkahraman karakterlerini yaratan Amerikali cizgi roman yazari, editor, film yapimcisi ve yayinci (Stanley Martin Lieber) Stan Lee’nin olum yildonumu (12 Kasim 2018)

"Eskiden bir cizgi roman yazari oldugum icin utanirdim. Insanlar kopruler insa edip, tibbi kariyerlerini yaparken ben sadece insanlarin eglenmesi icin hayal urunu seyler yaratiyordum. Sonra fark ettim ki: Eglence, insanlarin hayatindaki en onemli seylerden biri. Eger insanlari eglendirebiliyorsaniz, iyi bir sey yapiyorsunuz demektir."

Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri