Bunu rutin belli bir saatte açıklamak nasıl bu kadar zor olabilir anlamıyorum. Her gün kimisi erken kimisi geç. 10:15 de bir saat söyle 11'de de, hepsini topluca açıkla. Neden her işimizi disiplinsiz.
tkf görebilen var mı ?
Bunu rutin belli bir saatte açıklamak nasıl bu kadar zor olabilir anlamıyorum. Her gün kimisi erken kimisi geç. 10:15 de bir saat söyle 11'de de, hepsini topluca açıkla. Neden her işimizi disiplinsiz.
tkf görebilen var mı ?
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
% +1.70
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Evet sn. hayrani, Mps zaten raporlardan anladığımız çok fazla değişiklik yapıyor. Rbh'de hedeflediği fiyata gelen hisselerden bir kısmını değiştirmiş olabilir.
Mps getirisinde xtumy endeksi, son zamanlarda önemli yer tutuyor. Xtumy ile ilgili olarak, orta vade için piyasa analistleri, x30 ve x100 gerisinde kalabileceğini analizlerinde belirtiyorlar. Mps'de son dağılımda bir miktar x100'e portföyde yer vermiş gibi, ama yeterli mi soru işareti.
Saati saatine uymuyor piyasaların ama, bugün öğlene kadar durumu izleyip, xtumy getirisinin katılım endeksleri gerisinde olduğunu görürsem, Mps den parça parça kademeli olarak çıkıp Rbh'ye geçeceğim. Tahminen tamamen geçişim 5 işgünü sürebilir. Portföyümde Mps tek hisse fon olduğu için, valor nedeniyle piyasada hisse fonsuz terste kalmamak için, portföyümdeki acil durum fonumu da parçalı alımlarda kullanacağım.
Aynı şekilde, qinvest'in katılım hisse fonu çıktığında da Rbh'den kademeli çıkıp qinvest'e geçmeyi planlıyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ELZ
Bahsettiğiniz fon bu olacakmış. Boşaltılmış, dönüşümü yapılıyormuş. 20-25 güne pay satımı açılır sanıyorum.
ben de xtumy endeksinden çıkılmasının daha doğru olacağı ve bu endeksin aşırı pirimli olduğu, bundan sonraki olası yükselişlerde de çok geride kalacağı, hatta zaman zaman sert düşüşler de olabileceği şeklinde değerlendirmelere rastlar oldum. bu kapsamda kısa vadeli sertifika falan varsa aynı anda mps sattığınız kadar tutarı rbh'ye alım girerek kademeli ve boşluk bırakmadan geçiş yapabilirsiniz. bu arada kpc'yi nasıl görüyorsunuz? direk rbh'ye geçiş düşündüğünüze göre katılım30 tarafı daha mı şanslı olabilir sizce? ben de mps sattıktan sonra katılıma ayırdığım tutarı rbh ve kpc olarak ayarlamıştım ama sanırım rbh daha iyi olacak gibi. kademeli olarak ful rbh'ye geçmeyi düşünüyorum.
Evet, muhtemelen dediğiniz gibi 20-25 günü bulur.
Normalde yeni çıkan bir fona en az 3 ay-6ay verileri oluşmadan yatırım yapmam ama, Qinvestin bes hesabımda da bulunan, Keh katılım emeklilik hisse fonunu 6 yıldır yönetiyorlar, performansının ve stratejisinin paralel olacağını düşünüyorum. Ayrıca bereket emekliliğin katılım hisse fonunu da 8 yıldır yönetiyorlar. Eid fon'dan da uzun yıllar tecrübeleri var(öncesi ergo portföy)
Katılım emeklilik Albaraka ve Kuveyttürk ortak emeklilik şirketi. 2 bankanın da kendi portföy şirketi ve hisse fonları var(Rbh ve Kpc). Ama emeklilik kısmındaki hisse fonu, Qinvest'e yönettiriyorlar, belki uzun süreli anlaşma yaptılar diye cayamıyorlardır.
Kpc kıstası katılım 50 endeksi, Rbh katılım 30 endeksi. Baz aldıkları endekse bakarsak kısmen, Rbh Piyasa değeri daha yüksek hisseleri portföyünde bulunduruyordur.
Rbh'nin portföy yöneticisi Avşar Radi Sungurlu, katılım hisse piyasasında çok tecrübeli bir isim. Keza Kpc'nin portföy yöneticilerinden Hamit Kütük'te aynı. Katılım hisse evreninin dinamiğini iyi okuyan isimler.
Mps'de sn hellistheothers'ın dediği gibi, portföy yöneticisi değişimi performansta soru işareti yarattı.(Kağan Candan - Bahadır Tonguç değişikliği)
Yer İmleri