Originally Posted by
pit
sn hayrani sorunu yaratan kişilerden çözüm beklenmez. Ben uzun vadeli olarak elimde her zaman döviz ve türevleri bulunduracağım artık. Enazından %30 oranında...Tüm bu yaşananlar bize 6 ay belkide 1 yıl rahatlama ve borsa rallisi yaşama şansı verir sadece. Ama dediğimiz reformlar demokrasi bizim için bir araçtır yeri geldiğinde ineriz diyen bir yönetim için varoluşuna ters bir beklenti olur.
Aynı şekilde düşünüyorum. Döviz bazlı enstrümanları uzun vadeli portföyümde artık net %50 civarında tutuyorum. Gevsemis, ilerlemiş umurumda değil. Gerçek enflasyonu bilmiyorum, verilere güvenmiyorum ve gerçek enflasyon en azından usdtry kurunda görülebilecek. Eğer az prim yaparsa uzun vadede demek ki enflasyon dogruymuş derim. Eğer verilerle oynanıyorsa, en azından usd o ölçüde primlenmek zorunda. İsterse faiz %50 olsun. İki ülke enflasyon farkını usdtry getirisinde göreceğiz. Gol atamıyorsak gol yemeyelim, reel getiri yoksa, bari parayı eritmeyelim.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri