Sayfa 47/1003 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 369 - 376 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Yanlış hatırlamıyorsam Ekim ayında ÜFE %18 idi. Faizler %15 seviyesine geldi. Dolar önce biraz geriler sonra durur ve yoluna devam eder. Ve çok da uzun bir süre almaz Çünkü yüksek bir artış sayılmaz diye düşünüyorum.
    faizden ziyade yabancının borsaya ya da dibs lere girişine bakar üstat.
    2018 Ağustosundaki 7.24 seviyesine ancak Mayıs 2020 de gelmiş.
    Yaklaşık 1.5 yılda anca toparlamış kendini.
    Bir 900 milyon daha gelirse neler olur incelemek lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    faizden ziyade yabancının borsaya ya da dibs lere girişine bakar üstat.
    2018 Ağustosundaki 7.24 seviyesine ancak Mayıs 2020 de gelmiş.
    Yaklaşık 1.5 yılda anca toparlamış kendini.
    Bir 900 milyon daha gelirse neler olur incelemek lazım.
    Olay sadece faiz oranından ibaret olsaydı tamamen haklıydınız. Ama burada herkes çok iyi biliyor ki olay faiz oranından ziyade güven olayı. Merkezin durumu 2018 de ki gibi de değil ayrıca. 475 bp faiz artışı güveni sağlar diyorsak o zaman sorun kalmıyor.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    yine olan hsyflere olacak. ulen azıcık yataya saramadı piyasa bir aydır
    bundan sonra sakinleşir piyasa. bir de bu tür hızlı çıkışların olduğu dönemlerde bir miktar da bist30 veya bistyüz endeks fonu da almamız gerekirdi gibi geliyor bana. madem hızlı yükseliş olacak, fonum endekse uyum sağladı mı sağlamadı mı diye düşünmektense bir kısım mebla ile de bu tür fonlardan almış olsaydık daha rahat edebilirdik. üç aşağ beş yukarı endeks kadar kazanacağımızı bilirdik.

4.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Yanlış hatırlamıyorsam Ekim ayında ÜFE %18 idi. Faizler %15 seviyesine geldi. Dolar önce biraz geriler sonra durur ve yoluna devam eder. Ve çok da uzun bir süre almaz Çünkü yüksek bir artış sayılmaz diye düşünüyorum.
    katılıyorum o yüzden elimdeki 4 adet dolara endeksli yabancı piyasa fonlarının hiçbirini satmayı düşünmüyorum. hatta bu arada ilavede yapabilirim. mart ya da nisana kadar sürer bu faizin etkisi. hatta aralıkta tekrar düşse bile. çünkü ülkemizin çok daha derin sorunları var. bunu sadece ben demiyorum youtubeta onlarca ekonomi uzmanı hergün söylüyor. bunlar hallolmadan ülkeye yatırım gelmeden olmaz. o zaman elimdeki tüm yabancı fonları satar tamamen yerli borsaya mevduata girerim ama maalesef..
    uzun vade düşünen hemen paraya ihtiyacı olmayan insanlar biraz daha sakin olsun bence .
    ( burda "bence" nin altını çizmek isterim. yatırım tavsiyesi değildiri de arkasından ilave edeyim )

5. bu gün şunu anladım ki bizler burada fonlarla değim yerinde boğuşurken insanlar altına yatırım yapıp rahat etmişler. çünkü iş yerinde epeyce bir arkadaş, sen bu işleri takip ediyorsun, elimde şu kadar altınım vardı, daha da düşer mi falan sorup durdular. yıllardır edilen kârın yanında iki haftalık zararın lafı dahi olmaz tabi. klasik yatırımcı modunda olan bu arkadaşlara doğal olarak hiç bir tavsiyede bulunmadım. sadece bozmak için biraz geç kalmışsınız gibi geldi bana diyebildim

6.  Alıntı Originally Posted by eusebio Yazıyı Oku
    Tefas'ta Tarihsel Veriler bölümünde istediğiniz sorgulamayı yaparak, Excel'e aktarabiliyorsunuz.
    Fon Karşılaştırma bölümünden almışsınız. Usd yi siz manuel mi eklediniz, o şaşırttı beni.

7. Tefas da bir fona girdigimizde alt tarafta sutun grafikleri mevcut.Oraya istedigimiz fonuz ekleyip haftalik, aylik, yillik vb. getirilerini usd ve altinla rahatlikla kiyaslayabiliriz.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Sua bugün %+0,0044 artış göstermiş utanmasa eksi getirecekmiş.

Sayfa 47/1003 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •