Aynı ekip tarafından yönetilseydi, konjünktürel der devam ederdim. Yönetim değişikliğinin üstüne, yaklaşık hisse değişim süresi koyunca, belli ki yeni ekip hisse seçiminde eskisi kadar iyi değil. 15 gün önce çıktım ben de. Belli bir sıkıntı var. 3-4 gün ile karar vermemek lazım , sabır lazım ama mps'de ki durum o değil artık. oph'ye girdim ben de onun yerine bakalım.
Rbh'yi de ilk yedeğime aldım.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Katılıyorum Sn hellistheothers, fon yatırımında acele karar vermemek gerekir. Mps'nin son 2-3 ay daki performans düşüklüğü kronikleşir gibi. Toplayabilir tabi ki eski günlerine de dönebilir, umarım döner de.
Rbh son zamanlardaki göz kamaştıran performansı dışında, 2008 çıkışlı bir fon olarak, katılım endeksi özelinde bakılınca, Mps'ye göre bir tık daha az volatil(Standart sapması düşük) ve istikrarlı. Rbh'a bakışım kalıcı değil, Qinvest'in katılım hisse fon çıkana kadar şans tanıyacağım.
Saygılar.
Mükafat ile görüştüm az önce mps ile ilgili bir hanımefendi ile..
''Ayrılan kişi genel müdürümüzdü aynı zamanda , elbette portföy yönetimine katılıyordu ancak asıl aktif yöneten Sinan Bey idi. Hala da o. Hatta yeni katılımlar oldu ''dedi.
Yoncalı bankadan geçen , katılan arkadaşlar olduğunu söyleyince, yoncalının fon piyasasının açık ara en kötü yönetilen fonlarına sahip olduğunu, bahsi geçen kurumun/bankanın adını duyduğumda koşarak kaçtığımı söylediğimde, geminin başında hala Sinan Bey olduğunu söyledi.
Özetle sıkıntının konjünktürel olduğunu belirtti. Aslında son zamanlarda bir sıkıntı olduğunu da çok kabul etmedi.
Hala taşıyanlar için faydalı olabilir diye paylaşayım dedim.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
kasım başındaki 141m portföy büyüklüğü 109m'ye düşmüş bu arada. ( %25'e yakın havuz kaybı var )
Bir şekilde yatırımcı da tepkisini göstermiş aslında. Ki normalde endeks ne yaparsa yapsın, genelde bu tür fonların portföyü endeks artarken büyür, düşerken azalır. Ona ragmen bu değerler dikkat çekici.
Son düzenleme : hellistheothers; 20-11-2020 saat: 12:28.
Dediğiniz 2 kişilik portföy yönetiminden 1 kişi ayrıldı, ayrılan önemli bir isimdi, yoncalıdan da 2 kişi geldi. Gelenlerden biri Fon yönetimine Müdür yapıldı, diğeri'de fon yönetiminde araştırma departmanında sanırım.
Gemilerde Kaptan kadar mürettebatta önemlidir. Kaptansız mürettebat ile gemi yol alabilir. Ama mürettebatsız, sadece kaptanla da gemi hareket etmez.
Yer İmleri