Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
tahta sahipsiz degil sadece alislar cilizmis havasi veriliyor bana gore sn. jebaha

israrla hisse sirasina alici gelirken, kuponlara satis yazmak bence baski unsuru olarak kullaniyor

bu surdan da anlasiliyor ; hisse tahtasinda toplam alici satici 150 bin ortalama ile devam ederken kupon tahtasinda 600-700 alici 1 milyon satici seklinde idi

burdan da su anlasiliyor kuponlarda ilginc isler donuyor oysa bende dikkate alinmayacak 3-5 milyon TL olsa kupon tahtasini silerdim.

cunku kupona sahip olan (bedelini odemek kaydi ile) hisserin 2/3'une sahip olacak. bu donemde kupon ve hisse arasindaki kaymalara bagli olarak guc dengesinde bir degisim olacak ki info kendisi 150 bin lot hisse alirken 300 bin lot hisseyi portfoye atmis oldu

ben yatirim amacli dusundugum icin bu arbitraj devam ederse yarin hisseleri satip kupon almayi dusunuyorum. hem boylece sirkete bedelliye katilarak katkida bulunurum.

neyse zaten "at izinin it izine karistigi" [emoji846] su 5-6 gun bittiginde bedelli icin gelecekler gitmis olacak bizde kaldigimiz yerden fk pddd hesaplamaya devam ederiz kalan yatirimcilar ile

yatırım tavsiyesi degildir
Sayın hayek çok güzel yakalamışsınız. İnfo bugün 150 bin rüçhan alorken aslında 300 bin aldı doğru.ama şirketin a tipi hissesi varken yönetim değişmez. Lakin total ele geçirmek için rüçhanlar çok iyi fırsattı. İşte bu emel için hisseyi yüzde 30 marj varken götürmediler ama. Emin olun çoğumuz satardık.yapmadılar.diğer bir konu elimde brütsüz yeterince stok olmasına rağmen info aldım sattım extradan kalanı sizin gibi düşünüp rüçhan almak istedim bakiye yetersiz dedi, oysa en az 2.5 katı vardı. Nasip