Sayfa 47/72 İlkİlk ... 37454647484957 ... SonSon
Arama sonucu : 575 madde; 369 - 376 arası.

Konu: FONARŞİ ( hellistheothers )

1.  Alıntı Originally Posted by eusebio Yazıyı Oku
    Yöntem; Hellistheothers üstadın yukarıda linki verilen postunda açıklanmakta. Kısaca özetlemek gerekirse, bir fon, her gün BIST 100 endeksinin bir relativ değer kadar (%0,10 mesela) üstünde performans göstermeli kabulü yapılıyor. Yani tüm tarama zamanı süresince, her gün BIST100'ün %0,10 üstünde performans gösteren fon için bu katsayı 0 olarak hesaplanır.
    Fonun, BIST100'ün %0,10'dan daha fazla üstünde sonuç aldığı her gün o fon "+" puan kazanır; BIST100 + %0,10'dan daha kötü performans gösterdiği her gün fon "-" puan alır. "+" ve "-" puanın seviyesi de ne kadar geçtiği/geçildiğine bağlıdır.

Yani sadece, belli bir zaman aralığında endekse göre getiri farkını göstermiyor. Her işlem gününde endekse göre relativ başarıyı ölçüyor. Hatam varsa üstad düzeltir umarım. Selamlar.
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    O kadar güzel ve özet açıklamışsın ki hocam. Birebir böyle. Bir tek şunu ekleyim. Başlangıç değeri olarak bir fona girdiğimde 10.00 % alıyorum. Yani 100 günlük yaklaşık bir kredi açarak başlıyorum. Başarısızlıga hemen karar vermemek için.
    Hepinizin emeklerine sağlık,Tam olarak değerlendirme yapıp anlaşılabilmesi için şu soruyu sorma ihtiyacı duydum Sn.eusebio sizin elinizde verilere ulaşma imkanı var herhalde, belirttiğiniz ikitarih arasında endex ne getirmiş?TCD ne getirmiş?imkan varsa lütfen.

2.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Hepinizin emeklerine sağlık,Tam olarak değerlendirme yapıp anlaşılabilmesi için şu soruyu sorma ihtiyacı duydum Sn.eusebio sizin elinizde verilere ulaşma imkanı var herhalde, belirttiğiniz ikitarih arasında endex ne getirmiş?TCD ne getirmiş?imkan varsa lütfen.
    Ben her gün endeks değer ve getirisini bir excel tabloya yazıyorum yıllardır. Ancak, tradingviewda endeks verilerine, ataonline sayfasında da fonların gün gün getirisine bir grafikle ulaşılabiliyor. https://www.ataonline.com.tr/Fon/TCD
    Referans noktaya göre endeks ve herhangi bir fon getirisi hesaplanabilir.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben her gün endeks değer ve getirisini bir excel tabloya yazıyorum yıllardır. Ancak, tradingviewda endeks verilerine, ataonline sayfasında da fonların gün gün getirisine bir grafikle ulaşılabiliyor. https://www.ataonline.com.tr/Fon/TCD
    Referans noktaya göre endeks ve herhangi bir fon getirisi hesaplanabilir.
    Emeklerinize sağlık hocam, biraz kurcalıyayım bakalım.TCD nin 51,67 değerine karşılık getiriler kaç çıkıyor merak ettim.

4.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Emeklerinize sağlık hocam, biraz kurcalıyayım bakalım.TCD nin 51,67 değerine karşılık getiriler kaç çıkıyor merak ettim.
    Yalnız tabi . tcd değişken fon . o yüzden toplam getiriden %10 çıkarmayı unutmayın. değişkenlerin hsyf'lerden %10 daha fazla performans göstermeleri gerek eşit olmak için. Yani %80 hsyf = %88 değişken vs. gibi.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yalnız tabi . tcd değişken fon . o yüzden toplam getiriden %10 çıkarmayı unutmayın. değişkenlerin hsyf'lerden %10 daha fazla performans göstermeleri gerek eşit olmak için. Yani %80 hsyf = %88 değişken vs. gibi.
    Kafama takıldı uykum kaçtı,incelemeyi yaptım,matamatik bende zayıf inşallah yanlışım yoktur.
    ilk tarih son tarih oran
    endex 1175 1320 %12
    TCD 0,868934 3,41521 %293

iki tarih arasında oransal getiri olarak korkunç fark çıktı.TCD endexsi ezip geçmiş.
    Şimdi TCD nin çıkmş olan 51,67 değerini bu oranlarla bir kıyaslama yapabiliyormuyuz?yoksa tamamen farklı şeylermi?

6.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Kafama takıldı uykum kaçtı,incelemeyi yaptım,matamatik bende zayıf inşallah yanlışım yoktur.
    ilk tarih son tarih oran
    endex 1175 1320 %12
    TCD 0,868934 3,41521 %293

iki tarih arasında oransal getiri olarak korkunç fark çıktı.TCD endexsi ezip geçmiş.
    Şimdi TCD nin çıkmş olan 51,67 değerini bu oranlarla bir kıyaslama yapabiliyormuyuz?yoksa tamamen farklı şeylermi?
    Tamamen farklı şeyler değil. Referans noktaya göre değişir rating. Ancak bir kere aylık %2 zaten endeksi aşması gerekiyor kabulü var. Bu değer de direk her ay 2 puan keserek olmuyor. Yani aylık 2 yıllık 24 değil bileşikte daha yüksek oluyor. Ama zaten benim rating sistemime göre tcd muazzam iyi fonlardan biri.

7. Yani şöyle düşünün diyelim ki x ayı boyunca endeks 3 % getirmiş. y hisse fonu 5% getirmişse o dönem için ratingi sıfır. z değişken fonu 5.2 % ( %10 stopajdan dolayı ) getirmişse sıfır. Üstündeki değerler artı rating.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Tamamen farklı şeyler değil. Referans noktaya göre değişir rating. Ancak bir kere aylık %2 zaten endeksi aşması gerekiyor kabulü var. Bu değer de direk her ay 2 puan keserek olmuyor. Yani aylık 2 yıllık 24 değil bileşikte daha yüksek oluyor. Ama zaten benim rating sistemime göre tcd muazzam iyi fonlardan biri.
    Bu saatte kimlerle yazışıyorsun diye hanım söylenmeye başladı ,görüşmek dileğiyle,herkese iyi gecele

Sayfa 47/72 İlkİlk ... 37454647484957 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •