Alıntı Originally Posted by eusebio Yazıyı Oku
Yöntem; Hellistheothers üstadın yukarıda linki verilen postunda açıklanmakta. Kısaca özetlemek gerekirse, bir fon, her gün BIST 100 endeksinin bir relativ değer kadar (%0,10 mesela) üstünde performans göstermeli kabulü yapılıyor. Yani tüm tarama zamanı süresince, her gün BIST100'ün %0,10 üstünde performans gösteren fon için bu katsayı 0 olarak hesaplanır.
Fonun, BIST100'ün %0,10'dan daha fazla üstünde sonuç aldığı her gün o fon "+" puan kazanır; BIST100 + %0,10'dan daha kötü performans gösterdiği her gün fon "-" puan alır. "+" ve "-" puanın seviyesi de ne kadar geçtiği/geçildiğine bağlıdır.

Yani sadece, belli bir zaman aralığında endekse göre getiri farkını göstermiyor. Her işlem gününde endekse göre relativ başarıyı ölçüyor. Hatam varsa üstad düzeltir umarım. Selamlar.
 Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
O kadar güzel ve özet açıklamışsın ki hocam. Birebir böyle. Bir tek şunu ekleyim. Başlangıç değeri olarak bir fona girdiğimde 10.00 % alıyorum. Yani 100 günlük yaklaşık bir kredi açarak başlıyorum. Başarısızlıga hemen karar vermemek için.
Hepinizin emeklerine sağlık,Tam olarak değerlendirme yapıp anlaşılabilmesi için şu soruyu sorma ihtiyacı duydum Sn.eusebio sizin elinizde verilere ulaşma imkanı var herhalde, belirttiğiniz ikitarih arasında endex ne getirmiş?TCD ne getirmiş?imkan varsa lütfen.