Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 72/72 ÝlkÝlk ... 2262707172
Arama sonucu : 575 madde; 569 - 575 arasý.

Konu: FONARÞÝ ( hellistheothers )

1. Hellistheothers hocam sizi beklemekteyiz, paylaþtýðýnýz deðerli bilgiler þahsým adýna çok güzel yol gösterici oldu. Pire için yorgan yakmaya deðmez. Doðru bildiklerinizden þaþmadan paylaþýmlarýnýza devam etmeniz çok mutlu eder bizleri

2. Hocam iyi geceler, sizce borsa 1800-2000 seviyelerine çýkar mý? Bu düþüþ düzeltme mi?

3.  Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    Hocam bahsettiðiniz fon mutual yani aktif yönetilen fon deðil. aft de öyle. global en iyi 20 teknoloji þirketinin %5 oranýnda taþýyor portföyünde. Dur þunu azaltayým, bunu artýrayým bile demiyor sayýlýr. Yani fon baþarýsýndan ziyade dayanak aldýðý varlýklar tüm dünyada yükseldiði için yükselmiþ. Bana göre olmayan, bana hitap etmeyen fonlar. Zaten benchmarkýnýn da oldukça gerisindeler.
    Aktif yönetilen kýyas kriterlerini geçebilen teknoloji fonu olsaydý , mutlaka alýrdým.

Hep ayný örneði veriyorum. Simitin %200 arttýðý yýlda, %150 artan simit fonu gibi bunlar. Bana simitin %100 arttýðý yýlda %150 artan simit fonu lazým.

Benim için getiri deðil, kýyasýna göre getiri önemli. Bunu yapabilen fonlar sürekli kazandýrýr, diðerleri bir duvara dayanýyorlar, o duvarýn ne olacaðýný kimse kestiremez.

Eðer dayanak yaptýklarý endeksleri yýllýk en azýndan %10-15 geçebilseler, uzun vadede makasý açarak fark yaratan iyi fonlar olurlardý benim için.

Bir fon %1500 bile getirse kýyas kriterini geçmiyorsa benim için anlam ifade etmiyor.
    Yazýlanlarýn çoðunluðunu, vaktiyle kendi süzgecimden de geçmiþ fonlarý görmenin tebessümüyle, keyifle okudum. Ancak þu yoruma gelmesi gereken soruyu/yorumu görememiþ olmanýn þaþkýnlýðý içerisindeyim:

Teknoloji endeksi (tte/aft) %10 yaptý, fonumuz %8 yaptý ve kýyasta geride. Ancak, biz bu artýþtan nemalanmak için ya fona ya endeksi oluþturan hisselere al-sat yaparak girmek zorundayýz. Böyle bir yönetim anlayýþý için vaktimiz ve öngörümüz yok ise, elbette pastadan pay almak için sýfýr yerine sekizi kabul etmeliyiz. Hele de "her gün 100 TL" örneðiyle, toplu yatýrým yapýp beklemek yerine "günbegün piyasayý izleyen bir anlayýþ"ýn önerildiði bir mantalitede. %1500 getirse, endeks %2000 yapsa ve biz o fonu almasak neyi ispatlayacaðýz finansal olarak, bunu gerçekten anlamýþ deðilim. Teorik ve paraya sýfýr gereksinim duyan, mekanik bir hipotez bu. Realitede size FIRSAT MALÝYETÝ olarak zarar yazar. Kârdan zarar etmiþ olursunuz. Daha doðrusu, teoride kârdan zarar ediyorum diyerek, olasý kâra kapýyý kapatarak kârý sýfýrlamýþ olursunuz. Bunun kabulünü ve mantýðýný aklým almýyor.

Dövizin de, baþarýyla yönetilemeyen bir ülkede daima artacaðý düþüncesindeyim, bu nedenle eurobond yerine yabancý hisse senedi fonlarýný tercih etmenin -yine alternatifini gerçekleþtirmek zor ve maliyetli olacaðý için- mantýklý olacaðýný düþünüyorum. Defans yapayým derken yine fýrsat maliyeti ile kazancý kaybediyorsunuz zira. Bunu IPV'de (ve mart krizinde HSYF'lerde dik duran EID'de) gördüm.

IPJ Elektrikli Araçlar Karma Fonunu bir kenara alýrsak, Ak Portföy bu alanda en çeþitli yelpazeyi sunuyor. Lakin AFS Geliþmekte Olan Ülkeler Fonu ayrý kalmak suretiyle, bu cuma gelecek Saðlýk ve Temiz Enerji fonlarý bu toplama eklenseydi, daha iyi olacaktý.

Yerli fonlarda otomotivde aðýrlýðý çeken Koç hisselerini barýndýran Koç iþtirakleri (yas) ile temettü sepetlerinde çokça iþtiraki bulunan Ýþ bankasý hisseleri (ti3) fonlarý, ben yerlide iþlem yaparken ekside olmalarýna raðmen dikkatimi çekmiþlerdi. Mart krizinde epey dip yapmýþ olmalarý yönetime dair soru iþareti býrakýr mý bilemem ancak yine benchmark'ýn ardýnda olmalarý olasýlýðýna karþýn hisselerde doðru zamanlamayý yapabilme baþarýsýný ve zorluðunu hatýrlatmak isterim.

Ýlk araþtýrma dönemimde elekten geçirip beðendiðim, daha sonra giderek daralttýðým (rbh, kub, okd vs. sonradan çýkanlar mevcut deðil) ilk fon seçkisini de buraya býrakayým nostalji olsun. https://imgbox.com/xjoiINXJ

Tacirler çok volatil olduðu için ben çýkmýþtým. Mart krizindeki diplere göre de eleme yaptýðým için gözüme saðlýklý görünmemiþti. Yukarýdaki havuza o dönem var olmayan NNF, ICZ, IDH ile emtialardan YZG ile GTZ'yi ve hiç Garanti fonu almamýþ olmama raðmen merak ettiðim GZH, GZR ve yine TEFAS'ta iþlem görmeye baþlamayýp (ya da sonlanýp, araþtýrmadým) mevcudu bulunan GUM'u ve ITP'yi ve son 6 ayda ön plana çýkan ALC, DPT, UPH, AAV, HVS, IIH ve burada yazýldýðý üzere GMR'ye boynuz olan GL1'i dahil edeyim.

4.  Alýntý Originally Posted by Fondip Yazýyý Oku
    Yazýlanlarýn çoðunluðunu, vaktiyle kendi süzgecimden de geçmiþ fonlarý görmenin tebessümüyle, keyifle okudum. Ancak þu yoruma gelmesi gereken soruyu/yorumu görememiþ olmanýn þaþkýnlýðý içerisindeyim:

Teknoloji endeksi (tte/aft) %10 yaptý, fonumuz %8 yaptý ve kýyasta geride. Ancak, biz bu artýþtan nemalanmak için ya fona ya endeksi oluþturan hisselere al-sat yaparak girmek zorundayýz. Böyle bir yönetim anlayýþý için vaktimiz ve öngörümüz yok ise, elbette pastadan pay almak için sýfýr yerine sekizi kabul etmeliyiz. Hele de "her gün 100 TL" örneðiyle, toplu yatýrým yapýp beklemek yerine "günbegün piyasayý izleyen bir anlayýþ"ýn önerildiði bir mantalitede. %1500 getirse, endeks %2000 yapsa ve biz o fonu almasak neyi ispatlayacaðýz finansal olarak, bunu gerçekten anlamýþ deðilim. Teorik ve paraya sýfýr gereksinim duyan, mekanik bir hipotez bu. Realitede size FIRSAT MALÝYETÝ olarak zarar yazar. Kârdan zarar etmiþ olursunuz. Daha doðrusu, teoride kârdan zarar ediyorum diyerek, olasý kâra kapýyý kapatarak kârý sýfýrlamýþ olursunuz. Bunun kabulünü ve mantýðýný aklým almýyor.

Dövizin de, baþarýyla yönetilemeyen bir ülkede daima artacaðý düþüncesindeyim, bu nedenle eurobond yerine yabancý hisse senedi fonlarýný tercih etmenin -yine alternatifini gerçekleþtirmek zor ve maliyetli olacaðý için- mantýklý olacaðýný düþünüyorum. Defans yapayým derken yine fýrsat maliyeti ile kazancý kaybediyorsunuz zira. Bunu IPV'de (ve mart krizinde HSYF'lerde dik duran EID'de) gördüm.

IPJ Elektrikli Araçlar Karma Fonunu bir kenara alýrsak, Ak Portföy bu alanda en çeþitli yelpazeyi sunuyor. Lakin AFS Geliþmekte Olan Ülkeler Fonu ayrý kalmak suretiyle, bu cuma gelecek Saðlýk ve Temiz Enerji fonlarý bu toplama eklenseydi, daha iyi olacaktý.

Yerli fonlarda otomotivde aðýrlýðý çeken Koç hisselerini barýndýran Koç iþtirakleri (yas) ile temettü sepetlerinde çokça iþtiraki bulunan Ýþ bankasý hisseleri (ti3) fonlarý, ben yerlide iþlem yaparken ekside olmalarýna raðmen dikkatimi çekmiþlerdi. Mart krizinde epey dip yapmýþ olmalarý yönetime dair soru iþareti býrakýr mý bilemem ancak yine benchmark'ýn ardýnda olmalarý olasýlýðýna karþýn hisselerde doðru zamanlamayý yapabilme baþarýsýný ve zorluðunu hatýrlatmak isterim.

Ýlk araþtýrma dönemimde elekten geçirip beðendiðim, daha sonra giderek daralttýðým (rbh, kub, okd vs. sonradan çýkanlar mevcut deðil) ilk fon seçkisini de buraya býrakayým nostalji olsun. https://imgbox.com/xjoiINXJ

Tacirler çok volatil olduðu için ben çýkmýþtým. Mart krizindeki diplere göre de eleme yaptýðým için gözüme saðlýklý görünmemiþti. Yukarýdaki havuza o dönem var olmayan NNF, ICZ, IDH ile emtialardan YZG ile GTZ'yi ve hiç Garanti fonu almamýþ olmama raðmen merak ettiðim GZH, GZR ve yine TEFAS'ta iþlem görmeye baþlamayýp (ya da sonlanýp, araþtýrmadým) mevcudu bulunan GUM'u ve ITP'yi ve son 6 ayda ön plana çýkan ALC, DPT, UPH, AAV, HVS, IIH ve burada yazýldýðý üzere GMR'ye boynuz olan GL1'i dahil edeyim.
    merhaba,
    Ipv'yi taþýmýyorum, yabancý hisse fonlarý taþýyorum zaten. Döviz bazlý makul getirisi olmayan hiç bir fonu taþýmýyorum. Daha eski dönemlerde taþýrdým. Relatif mevzusu uzun mevzu. Enflasyonist olmayan bir çok endeks er geç ayný yere döneceði için, ya da enflasyon içeren endeksler reel olarak ( nominalden bahsetmiyorum bunlar için) ayný yere döneceði için tercih ettiðim bir yol. Trade etmeyen, karlý fonlarý satmayan bir yatýrým mantalitem var. Dolayýsýyla %1500 artan endeks , %1500 de düþebilir. Ancak 1500 çýkarken 1600 çýkan, 1500 düþerken 1400 düþebilen fonlarý tercih ederek, uzun vadede sadece relatif getirinin gerçek getiri olacaðýný düþünüyorum.
    Bir çok yazýda da detaylarýný uzun uzun açýkladým, tekrar tekrar girmek istemiyorum ayný mevzuya.
    Sizin yatýrým perspektifiniz baþka yazýlarýnýzdan da okuduðum kadarý ile ,benimki ile taban tabana zýt, ve bambaþka bir yapý üzerine kurulu, o yüzden buradan bir sonuç çýkacaðýný düþünmüyorum.

Tabii, doðal olarak sizin finansal bakýþýnýza göre hatalar olabilir, zaten asla doðrusu bu demiyorum, benim bakýþým, yatýrým mantalitem bu diyorum.
    Ben de sizin yazýlarýnýzý keyifle okuyor, yararlanýyor, saygý duyuyorum.
    Bol kazançlar.

Edit : Bu arada mutlaka o gönderiyi yazdýðýmda da farklý düþünenler vardýr, ama ben topiði açarken, kendi mantalitemi anlatmak için açmýþtým. '' Haydi doðruyu bulalým, polemikler yapalým, fikirleri çarpýþtýralým, en doðrusunun benim ki olduðunu ispatlayayým'' diye deðil açýkçasý. Yapý olarak çok hazýmlý biri deðilim ne strese , ne bu tür durumlara. Zaten itirazlar vs. gelince, sonlandýrdým yazmayý. Topic de atýl hale geldi. Sonuçta mühendis kökenli biriyim ve algoritmik/matematiksel bakýyorum hayata da. Ortada bir getiri/beklenti yokken, sadece paylaþým amaçlý bir þey için durduk yere polemiklerle vs. gerilmek istemiyorum, paylaþmayý durdurmayý seçtim.
    Son düzenleme : hellistheothers; 19-01-2021 saat: 13:37.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.

5.  Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    merhaba,
    Ipv'yi taþýmýyorum, yabancý hisse fonlarý taþýyorum zaten. Döviz bazlý makul getirisi olmayan hiç bir fonu taþýmýyorum. Daha eski dönemlerde taþýrdým. Relatif mevzusu uzun mevzu. Enflasyonist olmayan bir çok endeks er geç ayný yere döneceði için, ya da enflasyon içeren endeksler reel olarak ( nominalden bahsetmiyorum bunlar için) ayný yere döneceði için tercih ettiðim bir yol. Trade etmeyen, karlý fonlarý satmayan bir yatýrým mantalitem var. Dolayýsýyla %1500 artan endeks , %1500 de düþebilir. Ancak 1500 çýkarken 1600 çýkan, 1500 düþerken 1400 düþebilen fonlarý tercih ederek, uzun vadede sadece relatif getirinin gerçek getiri olacaðýný düþünüyorum.
    Bir çok yazýda da detaylarýný uzun uzun açýkladým, tekrar tekrar girmek istemiyorum ayný mevzuya.
    Sizin yatýrým perspektifiniz baþka yazýlarýnýzdan da okuduðum kadarý ile ,benimki ile taban tabana zýt, ve bambaþka bir yapý üzerine kurulu, o yüzden buradan bir sonuç çýkacaðýný düþünmüyorum.

Tabii, doðal olarak sizin finansal bakýþýnýza göre hatalar olabilir, zaten asla doðrusu bu demiyorum, benim bakýþým, yatýrým mantalitem bu diyorum.
    Ben de sizin yazýlarýnýzý keyifle okuyor, yararlanýyor, saygý duyuyorum.
    Bol kazançlar.

Edit : Bu arada mutlaka o gönderiyi yazdýðýmda da farklý düþünenler vardýr, ama ben topiði açarken, kendi mantalitemi anlatmak için açmýþtým. '' Haydi doðruyu bulalým, polemikler yapalým, fikirleri çarpýþtýralým, en doðrusunun benim ki olduðunu ispatlayayým'' diye deðil açýkçasý. Yapý olarak çok hazýmlý biri deðilim ne strese , ne bu tür durumlara. Zaten itirazlar vs. gelince, sonlandýrdým yazmayý. Topic de atýl hale geldi. Sonuçta mühendis kökenli biriyim ve algoritmik/matematiksel bakýyorum hayata da. Ortada bir getiri/beklenti yokken, sadece paylaþým amaçlý bir þey için durduk yere polemiklerle vs. gerilmek istemiyorum, paylaþmayý durdurmayý seçtim.
    Size yazdýktan sonra https://www.yatirimdirekt.com/fon/fon_karsilastirma gibi eski kýsayollarýmý da kullanarak, taradýðým yerli fonlarý eledim ve yeniden grupladým. Ýlgili baþka bir baþlýk gördüm ancak üsttekini daraltmak adýna paylaþmak isterim:

Deðiþken fonlarda herkesin gücünü (son pegasus örneðini hatýrlayalým) kabul ettiði Tacirler'in TCD'si,

Temettü hisselerinde endeksi yansýtan ikiliden Deniz Portföy'ün DPT'si ve endeksin üstünde getiriyi hedefleyen Azimut'un GSP'si,

Holding hisselerinde Koç'un Ttrak, Otkar, Toaso, Froto, Aygaz, Tuprs ve Ykbnk'sini içeren, Yapý Kredi Portföy'den YAS (keþke bunun Sabancýlar için olaný da olsa),

Endeks hisselerinde, her ne kadar þu ara þiþmiþ de olsa, ayý piyasasýnda bist 30 ve 100'e yine tercih edilebileceðini düþündüðüm Ýþ Portföy'den IDH Bist 100 Dýþý Þirketler hisse senetleri (ismen'i diðer fonlar bulunduruyor olmasa TI3 iþ bankasý iþtiraklerini de dahil ederdim),

Toplamýmdan silmiþ olmama raðmen, zaman zaman kar getirmesi açýsýndan, daha düþük bir oranla girilesi teknoloji endeksi TTE,

yerli fonlarda ikamesiz yahut ikamesine kolaylýkla tercih edilebilecek spesifik fonlar olarak karþýma çýktý.

HSYF'lerde ayný yolu koþan rakiplere gelirsek;

NNF, OPH, GMR, MAC, MPS, UPH, RBH, IIH eleðimden kalanlar. Bunlarda da MAC'in genellikle geride kaldýðýný, UPH'nin ve yönetimi deðiþen MPS'nin bir dönem kötü gidip son demlerde ataða geçtiðini, GMR ve RBH'nin de çok ayrýþýr bir pozisyonda durmadýðýný görüyorum. OPH için ayrýlan bütçe OPI ile de bölüþülebilir. Bazý aylarda aralarýnda yüzdelik farklar olduðunu hatýrlýyorum. Ancak bu þirket halen bir portföy daðýlým raporu sunmamýþ. Ýçinde alýnýp satýlan hisselerin yer almadýðý dosyaya rapor diyemiyorum. Neden ceza almadýklarýný da anlamýyorum. Bu bankada açtýðým hesabýmý da kullanmamýþtým, kendilerinden memnun kalmadým. Yoksa Borsadirekt formasyon analizleri epey faydalý idi.

Portföy yöneten bankalarda ben de Garanti'yi ve onun kadar olmasa da Yapý Kredi'yi beðenmiyorum. Akbank ve onu izleyen Ýþ Bankasý bu yönden daha baþarýlý görünüyorlar. Bu minvalde, emtia ve yabancýlarda GTZ yerine YZG, GZH yerine AOY tercihi daha makul görünüyor. Hatta Ak Portföy menþeili ICZ'nin, bugün fark yemiþ olsa da, TTE'yi geride býrakabileceðine inanýyorum. Ýlk ayýn portföy daðýlým raporunu beklemek lazým. Ýþ Portföy'ün Teknoloji Karma Fonu ITP'nin de TTE'yi kendi ailesinden bir bireyle tekel durumundan çýkaracak olmasý güzel.

Sayýn hellistheothers aksini söylese de, sonuçta getiri odaklý hareket ettiðimizi düþünüyorum. MAC %1 yaparken baþka bir fonun %2 yapmasý, seçimimden ötürü benim kanýma dokunuyordu misal. Yöneticinin zekasý benim cebimi doldurmuyor. Zaten serbest fon ile zengini daha zengin etme çarkýna gireceklermiþ. Tersini yapan NNF'nin, yatýrýmcý da çoðaltmak adýna, adýmlarýnda daha dikkatli olacaðýný düþünüyorum. Osmanlý'nýn da ilk yýlýnda bunca baþarý kazanmasý herhalde kitleyi toplamak adýnaydý. Bir yerden sonra belli ki hepsi salýyorlar. Zira istikrar, bizim ülkemizde, hiçbir alanda, asla yer bulmayan bir kültür.

Yapý Kredi Portföy ile geçen ay görüþtüðümde bana teknoloji fonlarýnýn pandemi durulur göründüðü için gerileyeceðini, havacýlýða da yer verdiklerini söylediði YTD gibi fonlara yönelmemi tavsiye etmiþlerdi. Ben basit düþünüyorum: Dolar, hem emtia fonlarýný hem yabancý hisse senedi fonlarýný hem eurobondlarý bir ayak olarak etkiliyorsa, neye güveneceðimizi seçmek hiç de zor olmasa gerek: ABD hisse senetleri her þekilde kazandýracak, adamlar dünya lideri. Düz mantýk. Buradan gerisinde Dow Jones odaklý AFA mý, Nasdak (** komedisine bir son verilmeli) odaklý AFT mi yoksa Avrupa'dan Stox odaklý AFV mi yahut çoklu ülkelerden IPJ, GBG mi seçeceði yatýrýmcýnýn kendisine kalmýþ.

Ben IPJ, GBG ve bu cumadan itibaren yenilenecek AOY ve AFS tutma taraftarýyým. AFT 3 aydýr durgun, týpký petrol fonu AES gibi, uygun zamanda kýsa vadeli deðerlendirilebilir diye akýlda tutuyorum. Defansif bir fon alacaksam, bunu alýrým. Zira hem dolar hem bu dev þirket hisseleri birlikte zarar ettirmezler, saðlam bir alternatifleri olmadýkça.

Bu akþam son demlerde 157.7'den 1.5 puan kadar düþerek kapanýþ yapan borsanýn 160'larda aþaðý dönüþ yapabileceðini düþünürsek aslýnda yerliye henüz girmemiþ/dönmemiþ benim gibiler için yanlýþ bir zamanlama olacak. Biden'in göreve geliþi sonrasý fiyatlanmamýþ olumlu piyasa hareketleri peydah olur ise, dýþarýdan ve emtiadan (ben güneþ panelleri ve küresel ýsýnma söylemlerine binaen altýn yerine geçen yýl lanet ettiðim gümüþü tercih edeceðim) kazanmamýz daha olasý. Zaten borsa dip yapar ise fon yanýna Sasa, Ttrak, Hekts, Deva, Kords gibi saðlam hisseleri düzeltmelerini yapmþ þekilde eklemek daha akýlcý olacaktýr. Zira "izleyenler" olarak ikiye, üçe katlamýþ eski dostlarýmýzý þimdi ziyaret etmek insanýn kanýna dokunuyor. Geçen yýl ocak'ta zirve yapýp þubat ve martta dibi gören borsa, rekor zirvesini 30 puan tepeye taþýyan endeksini daha nereye götürecek bakalým. Buralardan giriþ yapýp yýllarca beklemek zorunda kalacaklarý þimdiden görebiliyorum, o yüzden fonlarýmýzýn deðerini bilelim, daha çok insaný bilinçlendirip arzýn da çeþitlenmesini saðlayalým. Gümüþe olan ilgiden dolayý yeni fonlarýn açýlmasý gibi.

Herkese bol kazançlar.

Dipnot: Portföyümün yarýsýný IPJ'de tutuyorum. 4 yabancý, envai yerli var diye onlara aðýrlýk vermiþim gibi olmasýn. Kalan yarýsý bugün bozduðum altýndaydý, onu bu yazdýklarýma daðýtacaðým.
    Son düzenleme : Fondip; 19-01-2021 saat: 21:58. Sebep: portföy daðýlýmý

6. MAC fon efsanesi bitmez umarim serbest fon gelince.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

7. Merhabalar sayýn tradestop'un önerisiyle foruma göz atmak amacýyla girdim ve girdikten sonra çýkamadým ve sonuna kadar okudum kendisine burayý önerdiði için teþekkür ederim. Forum baþlýðýný açan sayýn hellistheothers'a ve paylaþýmlarýyla deðer katan herkese teþekkür ederim.

Forumu okurken bende fon yatýrýmcýlýðýna yeni baþlayan birisi olarak ileride bu baþlýkta portföyler üzerine yorum yapacaðým ve paylaþýmda bulunacaðým diye düþünürken son sayfalara geldiðimde birden üzüldüm çünkü paylaþýmlar kesilmiþ. Genede yatýrýmýma baþlamadan önce bu sayfalarý gözden geçirmek benim için çok güzel oldu. Umarým sayýn hellistheothers fikir deðiþtirir ve tekrar sayfayý aktif hale getirir. Ben bu düþüncemin gerçekleþebileceðini düþünüyorum çünkü kendisi bir yorumunda bir kiþi bile faydalanýyorsa benim için çok önemli ben paylaþýmda bulunmaya devam ederim ifadesinde bulunmuþ. Gördüðüm kadarýyla bir çok kiþide verdiði bilgilerden faydalanmýþ. Saðlýkla kalýn iyi günler.

Sayfa 72/72 ÝlkÝlk ... 2262707172

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •