Hisse fonda düşüşe oynamak mümkün değil. Değişken fonlarda belki. Zaten minumum %80 hisse oranını şu anda %97 olarak götürüyor. Düşüş bekleyen fon hisseyi minumuma çekip %20 türev yapar. Ne fon kötü demek doğru, ne iyi aslında. Bence doğru yaklaşım başladığı ilk ay başarılı idi, bu ay ise epey kötü. Bu ay endeksi sürükleyen kagıtları tespitte, bulmakta belli ki bir sıkıntı yaşadılar. Bundan sonraki aylar fonun ne yönde evrileceğini gösterecek. Önümüzdeki ay iyi olursa, bir aylık kötü dönem deriz. Kötü olursa, başlangıçtaki başarısı tesadüfmüş deriz.
3-5 yıldır iyi olan bir fon olsa, bu aralar kötü der, insanların gözüne batmazdı. Ancak 1.ay muhteşemken 2.ay berbat olunca, herkes hangisinin gerçek performans olduğunu sorguluyor doğal olarak.
Bir de tabii, sosyal medyada mazeret üretmeleri kısmı biraz antipatik. Hatalar kabul edilmeden düzelmez bence. Başarı ve gelişme için hayatın her alanında özeleştiri ve kabullenme şart. O yüzden sürekli aslında bu ay da iyiymiş gibi gösterme çabaları ve inkar bence can sıkıcı olan. Bu ay kötüydük, bizim için kötü geçti demediğin sürece, üstüne koyamazsın.
Evet fon ilk ay çok iyi başladı. ve Hayır , bu ay hala iyi falan değil, kötü. Açık ve net.
Çölde vaha gibi nadir olan iyi hisse fonların artması için tekrar başlangıç performansına dönmesini tüm kalbimle istiyorum.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri