Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
sağolasın birader.
itibar puanı verecedim, onun tibara ihtiyacı yok dedi sistem. asdas.

bu kotasyon işinde fiyat adil peki miktar konusunda nasıl oluyor?
yani diyelimki 3 kuruştan 100 bin varant aldım.
5 kuruşa çıktı kotasyon fiyatı,
bu 100 bini 5 kuruştan hemen satabiliyor muyum?
yoksa bir miktar alış yazıyor, o bittikten bir süre sonra tekar yazıyor filan gibimi oluyor?
bir de ihraç ettiği miktarı, yani o varanttan piyasada nekadar olduğu görülebiliyor mu?
sağol,
teşekkür ve eyvallah.

son soru, endeks varantlarında dönen net para kabaca kaç liradır?
günlük sirkilasyonun çok olduğunu tahmin etmiyorum ben,
işlem gacminin yarısı denebilir mi?
denebilirse tüm varanlardaki işlem hacmi günlük ne civardadır.
piyasayı komple kaldırmayı düşünüyom da.
karaca ahmette öyle bir bölüm varmış,
varant piyasasını komple kaldıranlar en azından deneyenler bölümü diyerekten. asdas.
Almış kadar oldum itibarı sağol asdas

Kotasyon miktarı varanta göre değişiyor. Bazı varantlarda PY kotasyonu 12.500 bazılarında 100.000 v.s. gibi. Sen diyelim PY'ye 12.500 taneyi tek tuş verdin. Kotasyon 10 saniye 30 saniye arası boş kalıyor. Sonra 12.500 lük yeniden geliyor. 30 saniye bile desek 12.500 lük tahtada 50.000 varantı satman 2 dakika sürer. Muhtemelen çok çok daha kısa sürer. FED kararı v.s. gibi özel zamanlar hariç 10 sn'de kotasyon yenilenir.

İhraç edebileceği tavan miktarın ne kadarını ihraç edebildiğini yani açık pozisyonu her gün akşam yayımlanan gün sonu raporunda görebiliyorsun. Diyelim ki 1 milyon tavanlı bir varanttan 350.000 tane açık pozisyon varsa, 350.000 tanesi satılmış demektir. (PY'nin pozisyonu açık pozisyon olarak sayılmıyor.) Bu durumda karacaahmete gidebilmek için piyasa yapıcıdan maksimum 650.000 tane daha alabilirsin. Kalan 350.000 taneyi ancak elinde bulunduran kişiler satarsa alabilirsin.

Varantta dönen parayı tahmin etmek çok zor. Bir ara robotlar dadanmıştı hala var mı bilmiyorum. Aynı kurumdan bir robot 100.000 lik tahtada 99.999 tane alıp alıp satıyordu. Tahtada aşırı büyük hacim oluyordu, gün sonu bir bakıyorsun açık pozisyon 0 O nedenle ne kadar para döndüğünü hesaplamak zor.