Originally Posted by
tele vole
Kıymetli hocam, RBH'yi son fon dağılımından sonra kesin olarak satmaya karar verdim. Kağnı gibi giden kendi bankalarını en başa almışlar peşine de şişmiş patlamış konya çimentoya devam demişler. Şu aralar hsyf almamak lazım demişsiniz ama NNF maşallah çok iyi gidiyor. Sattığım rbh'nin yerine nnf koysam fikriniz ne olur?
İkinci sorum elimde yüklü miktar AFT var. Faiz artırımı beklentisiyle beraber dolar baskılanmaya devam ediyor. Uzunca bir süre bu seviyelerde doların dolaşacağını zannediyorum. nasd** ise malum çok şişmiş canlı bomba... Bunu da satıp aktif yönetilen GBC yi alsam ne dersiniz. teşekkürler.
Hocam ben genel olarak coşkulu piyasanın fonlarının alımını o esnada durduruyorum. Yani döviz coşarsa döviz fonu, endeks coşarsa hsyf almıyorum bir süre, elimdekilerle bekliyorum, gevsediginde biriktirmeye devam ediyorum. Fonların iyi, kötü gitmesinden bagımsız olarak söylüyorum. Sonucta ben hsyflerden endekse relatifleri ile kazanıyorum. Endeks yüksekken almak relatif maliyetini yükseltiyor. Endeks gerilediğinde endeks kadar kısmını geri verecekler, elimizde relatif kısmı kalacak.
Rbh'ye ve katılım tarafına çok hakim değilim, çok daha iyi bilen arkadaşlar var, yanıltmak istemem.
Son olarak bahsettiğiniz dahil, büyük 3 özel banka fonlarını asla başarılı bulmuyorum, aktif yönetilmiyorlar, portföyleri gram değişmiyor, sürekli ve inatla her yıl kıyas kriterlerinin/benchmarklarının gerisinde kalıyorlar. Getiri listelerinin üstlerinde cıkma nedenleri bence konjünktürel ve dayanaklarının o getirilerin 2-3 misli getirmesi, dayanakları gerileyince gerçek nitelikleri ortaya çıkacaktır. Kişisel olarak ben bu kurumların fonlarını almıyorum, yani yeryüzünde 3 fon kalsa, yine bu 3 büyük özel banka fonunu almam, benim yatırım anlayışıma uygun değiller, o yüzden bir yorumum yok.
Ben Gbc taşıyorum çok uzun zamandır, periyodunuz uzunsa, telaş olmayacaksanız, perspektifiniz yıllar ise, yapısı gereği yöneticileri değişmezse, döviz üstü getiriler yapacağını düşünüyorum, geçmişte yaptı. Ama gelecek ne getirir bilinmez.
Herkesin kendi tercihi ve risk algısı farklı tabi. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri