Mantıklı düşünecek olursak. Bir adam yaptırım olsun diye nerede bela varsa uçarak gidiyor. Azerbaycan dostumuz KKTC yi niye tanımaz bu dostumuz. Bu adamın tek çıkar yolu yaptırım. Bir abi demişti. Artık bununla çalışmayı kimse istemiyor. Artık verdiği sözlerde durmuyor. Hani Ortadoğu projesinin eşbaşkanıydi ya. Onun için iktidarda kalabildiği kadar kalacak. Hatta ölünceye kadar başkan olarak devam eder. Seçimi hiç bir şekilde kaybetmez. Moduro gibi Esed gibi.
Abi mb nin geçici rezerv de eksi 64 milyar ben 15-20 aralığında görürdüm böyle görmedim hiç. Bu ne anlama geliyor.
Geçen hafta yerliler 24 milyar TL'yi,TL mevduat hesabından çekmişler döviz almışlar.Bunun 2 nedeni var:Birincisi enflasyon çok yüksek(ENAG'ın yıllıklandırılmış enflasyonu %45 civarını gösteriyor) bankadaki faizler hissedilen enflasyona göre çok düşük,TL yatırım araçlarındaki birikimler enflasyonda eriyor.İkinci neden ise, yatırımcıların dolar ve TL arasındaki reel enflasyon farkına göre dolar fiyatını ucuz gördükleri anlaşılıyor,dolayısıyla dolar/tl paritesindeki dengelenme ancak dolar fiyatı bu aradaki enflasyon farkını içerecek şekilde bir fiyat yükseldiğinde ,artık doların ucuz olmadığı algısı yatırımcılarda oluşunca talebin durmasıyla oluşabilir.Benim ampirik hesaplamalarıma göre yıl sonu için 1usd=8.5 TL makul bir denge değeri.
Filmin sonunun nasıl biteceği şartlara bağlı .Döviz tevdiat hesaplarının TL'ye çevrilmesinden ziyade banka hesaplarından günlük veya haftalık bir döviz çekme kısıtlaması getirilmesi bana daha yüksek bir ihtimal gibi geliyor.Ama bu son çare.Çünkü sermaye kısıtlamasına gittiğinizde bir daha yurt dışından borç alamasınız,portföy yatırım girişleri de durur ve kendi yağınızla kavrulmak zorunda kalırsınız.Bu da ekonomisi dışarıdan borçlanma ile dönen ve kısa vadede çok büyük dış borç yükü olan,kısa vadeli dış borç/gsyih oranı olarak dünya birincisi olan Türkiye ekonomisini çok zorlar.
Dth artışına baktığımda bir alım yok ekstra .
Sadece Euro ve Altın artmış gibi tablo 8 e göre gibi duruyor .
Ben mi yanlış hesaplıyorum bütün artışın %90 ı oradan geliyor durumda
Yani yeni alım çok çok az durumda demek oluyor
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
uzak bir ihtimalde olsa sorun giderek çözülemez bir noktaya gelirse akla gelen en yakın ihtimal bireysellere döviz alıp satımın belirli bir müddete kadar yasaklanması yada kısıtlanması ve bireysellere ait DTH ların zorunlu olarak TL ye çevrilmesi.. ticari hesaplar, yabanc uyruklu kişiler, yerli ve yabancı banka, kurum ve şirketlerin yasaktan muaf tutulması... Böyle bir adım en mantıklısı olur bence...., piyasaları ve yabancı yatırım giriş çıkışlarıda çok etkilemez diye düşünüyorum......Tabi bu durumdada TL mevduat faizleri tatmin edici değilse bireyseller altına yönelmeye başliyacaklardır muhtemelen..
Dediğim gibi sadece akla gelen uzak bir ihtimalden bahsediyorum.....Yatırım Tavsiyesi Değildir..
https://www.bloomberg.com/news/artic...s-400-missiles
"President Donald Trump has signed off on a package of measures recommended by Secretary of State Michael Pompeo, according to two people familiar with the matter. The people didn't say what the sanctions would include."
Bloomberg'in haberine göre:"Konuya aşina olan iki kişiye göre Başkan Donald Trump, Dışişleri Bakanı Michael Pompeo tarafından önerilen bir tedbir paketini imzaladı. İlgili kişiler CAATSA yaptırımlarının ne içereceğini söylemedi. '
Yer İmleri