Sayfa 14/124 İlkİlk ... 412131415162464114 ... SonSon
Arama sonucu : 988 madde; 105 - 112 arası.

Konu: ARZUM - Arzum Elektrikli Ev Aletleri San. Tic. A.Ş.

  1. Ben halka arza katılmayacağım.1.sebep kervan gıdada yasadıgım olaylar.2. Sebepse halka arz sirket oluyor sirketin kasasına para girmeyecek satanların tasarrufuna sunulacak ee o zaman ne anlamadım bu isten adamlar sirketin gelecegine inanmıyorsa ben niye alıyım?Ayrıca 17 tl den aldık hadin kacta satıcaz kim alacak bu fiyattan?Neyse kimseyi etkilemek istemiyorum sadce belki bu yazdıklarima birisi guzelce cevap veya mantıklı elestiri yaparsa benim gibi dusunenlere bir nevi fayda saglamis olur iyi gunler hayirli kazanclar herkese.Yatırım tavsiyesi degildir sadece sesli dusundum.
    Yardımcı olduysam itibar puanı verirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler .

  2. TCELL i yok pahasına TVF satıp çıkan Fin şirketi de paylarını halka satsaydı kactan alırdık sıraya girip kim bilir...

  3. Bence spk yanlış birşey yapmamış onay vererek.Burada sıkıntı nasıl olursa olsun üzerine atlayan bir sürü olması.Bir yerde bu patlayacak ama nerede bilmiyorum.Eskiden bir Balat vardı buna örnek. bir zaman gelecek nasılsa tavan gider denecek olmadık bir alış yapılacak ama ne zaman bilemem.

  4. Şu forumda ve sosyal medyada thyao 12 tl arzum 17 tl diye pahalı diyen bir yatırımcı kitlesi var. Eminim daha hisse fiyatinin nasil hesaplandığını, piyasa değerinin ne olduğunu bilmeden yorum yapiyorlar.

    Bir de halka arz sonrasi kasaya para girmeyecegi için halka arza katılmayacağım diyen bir grup var. Tabiki kimse kimseye zorla birşey aldiramaz ama ayni mantikla gidersek bu grubun borsadan da hisse almaması lazım. Çünkü borsada sizin hisse almak icin ödediğiniz meblağın 1 kuruşu bile şirket kasasına girmiyor.

    Burada sirketin degeri ile ilgili cok guzel analiz yapan arkadaslar olmuş. Ama bundan daha çok kisi sirket ederinden çok başka konulara girmiş. Bu sene fade gida ve bayrak taban diye iki tane çok çok pahali arz oldu bu şirketler bile kapış kapış gitti.

    Arzum da bana gore bu sene ki arzlara kiyasla ederinde arz ediliyor. Ve diğer halka azrlardan aşağı kalmayan bir talep gelecektir bana göre.

    SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  5.  Alıntı Originally Posted by RaLz Yazıyı Oku
    Ben halka arza katılmayacağım.1.sebep kervan gıdada yasadıgım olaylar.2. Sebepse halka arz sirket oluyor sirketin kasasına para girmeyecek satanların tasarrufuna sunulacak ee o zaman ne anlamadım bu isten adamlar sirketin gelecegine inanmıyorsa ben niye alıyım?Ayrıca 17 tl den aldık hadin kacta satıcaz kim alacak bu fiyattan?Neyse kimseyi etkilemek istemiyorum sadce belki bu yazdıklarima birisi guzelce cevap veya mantıklı elestiri yaparsa benim gibi dusunenlere bir nevi fayda saglamis olur iyi gunler hayirli kazanclar herkese.Yatırım tavsiyesi degildir sadece sesli dusundum.
    Ben de özellikle Kervan'dan dolayı bu halka arz konusunda daha hevesliyim. Kervan geçtiğimiz Çarşamba güzel bir alım fırsatı verdi ve 3 gecede ana parayı %33 değerlendirdik. Keşke tavan serisi daha uzun gitseydi ama Arzum halka arzı ile aralarının bu kadar kısa tutulmasının da etkisiyle bireysel yatırımcı odağı dağıldı diye düşünüyorum.

    sirketin kasasına para girmeyecek satanların tasarrufuna sunulacak ee o zaman ne anlamadım bu isten adamlar sirketin gelecegine inanmıyorsa ben niye alıyım?

    Ben bir hisseyi sattığım zaman şirket geleceğine inanmıyor olduğum anlamına gelmek zorunda değil. Ben kendi yatırım stratejimde, bir yatırım fırsatı görüp kafamda bir hedef kazanç oranı yapıp yatırımı gerçekleştiririm. Hedeflediğim rakama ulaştığında çıkarım. Kervan'dan çıkmamın sebebi şirketin hisselerinin iki katına çıkacağını düşünmediğimden değil. Tam aksine yurtdışındaki şirket satın almasını gerçekleştirdikleri zaman hisselerin epey bir değerleneceğini düşünüyorum. Fakat benim kafamdaki rakama ulaştığında da çıktım. Bu soruya kendimce böyle yanıt verebilirim. SDA International da 2013 yılında Ashmore Group'un elindeki hisseleri aldığında kafalarında bir kar hedefiyle yatırım yaptılar. Hedef gerçekleştiğinde de karlarını realize ediyorlar. Tıpkı Ashmore Group'un ellerindeki hisseleri SDA International'a 2013 yılında satması gibi.

    Arka sayfalardaki birkaç soru işaretini kendimce yanıtlayayım.

    Sürekli söylenen şey şu: Bu halka arzdan şirketin kasasına para girmeyecek.

    Ufak bir sürpriz. 2013 yılında SDA International şirketin %49'luk hissesini satın aldığında da şirketin kasasına para girmedi. Çünkü şirketin zaten hali hazırda Ashmore Group'a satılmış olan hisselerini devraldılar.

    O zamandan beri Arzum sürekli büyüyor. Hem de halka arz olan diğer şirketlerin son 12 yıl içerisinde hisse bile satmadan(Ashmore Group'a 2008 yılında satıyor hisseleri).

    Her şirket kendini fonlamak için başka bir yöntem seçer. Halka arz sadece fonlama yöntemlerinden biridir ve herkes halka arz ile şirkete para sokmak zorunda değil.

    Son olarak da dünyada büyük dörtlü diye geçen finansal danışmanlık firmalarından olan Deloitte 2019 yılında Türkiye'de en iyi yönetilen şirket olarak Arzum'u seçmiş.

    Yatırım tavsiyesi değildir, ekonomi hakkında genel geçer bilgiler ve internetten kısa haberlerin okuması sonucunda derlemedir.

    Son yazdığımda çok tepki aldığımdan belirtme gereği duydum, doğruluğundan şüphe ettiğiniz bir şey varsa linkler ile paylaşabilirim.

  6. şirket çalışanlarına %1 satacak izahnameye göre herhalde onlarada kazık atacak değildir

  7. sda ne kadara satın almış ulaşabilan varmı

  8. #112
    birileri türkiye de ekonominin ekonomiyle açıklanmayacağını hala anlamamış sanırım.

    yarınlar yokmuşcasına alacak bizim ky, sonrasında 3-5 tavan, sonrası bilinmez.
    men dakka dukka

Sayfa 14/124 İlkİlk ... 412131415162464114 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •