Sayfa 28/125 İlkİlk ... 1826272829303878 ... SonSon
Arama sonucu : 993 madde; 217 - 224 arası.

Konu: ARZUM - Arzum Elektrikli Ev Aletleri San. Tic. A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Timsah Yazıyı Oku
    Nedir çok çok hayret olan durum. Türkiye'ye yatırım yapan yabancılara istedikleri zaman çıkma şansı vermilmesin mi? hangi çağda nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsunuz? bende böyle yorumlar görünce çok hayret ediyorum
    Ne alaka ?? Ben SPK ya hayret ediyorum. Mevcut durumda şirketin küçük ortağı da olsa adamın bir gücü var, bunu kullanma imkanı var. Şimdi bu payı ky ye devrettiğinde aynı güç mevcut olacak mı? Buna imkan var mı? Büyük ortak tek söz sahibi kalmayacak mı? Nerde bunun iskontosu ???

Bu kadar kabak gibi olgu var ortada, başka bir sermayeye satmayı denemiş mi ? Ne cevap alınmış ? Hani bunların sorgusu ??? Ben mi sorayım SPK nın görevi nedir?

(Bahsi geçmemiş ifadesi "rakam olarak görünmüyor" manasında kullanıldı)

2. bu yılın ilk 9 ayında geçen yıllara göre karını ciddi oranda arttırmış. Halka arzın şirkete kaynak sağlamaması üzücü tabi. Bu tür bilgilendirmeler için instagramda sirket_analiz diye bir sayfa var takip edebilirsiniz. ilgilenenler için aşağıya linkte bırakıyorum.

https://www.instagram.com/p/CI2TLbxl...d=cdqy5f4ktioo

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by doruca Yazıyı Oku
    Ne alaka ?? Ben SPK ya hayret ediyorum. Mevcut durumda şirketin küçük ortağı da olsa adamın bir gücü var, bunu kullanma imkanı var. Şimdi bu payı ky ye devrettiğinde aynı güç mevcut olacak mı? Buna imkan var mı? Büyük ortak tek söz sahibi kalmayacak mı? Nerde bunun iskontosu ???

Bu kadar kabak gibi olgu var ortada, başka bir sermayeye satmayı denemiş mi ? Ne cevap alınmış ? Hani bunların sorgusu ??? Ben mi sorayım SPK nın görevi nedir?

şimdi mevcut yabanci ortağın hisselerinin satilmasi ve arzdan gelecek olan paranin tamamen yurtdisina cikacak olmasi rahatsizlik verici

ama

bu durum bir girisim sermayesi gibi degerlendirilmeli kanimca. girisim sermayeleri de bir sirkete ortak olur ve bir muddet sonra hisselerini satar (ki genel temayul halka arz ile) ve ortakligini sona erdirerek yeni yatirim imkanlari arastirir, boylece yeni sirketlerin buyumesine yol acar.

Vertu, Hedef, İs girisim sermayesi gibi sirketler buna ornektir (smartiks, kafein, papil, acipayam, ideas, fade, seyitler kimya vd.) bizi burda asil rahatsiz eden husus yabancinin parayi alip gitmesi bence ! yerli bir ortak olsa bu kadar problem edilmeyebilirdi

sonuc itibariyle bu sirketinde halka arz rasyolarina bakilinca pahali duruyor ama su anda ucuz sirket hissesi bulmakta mumkun degil ! butun borsada baksaniz ucuz hisse belki de bir elin parmaklarini gecmez.

sonucta daha oncede bahsettigim gibi bireysel 130 milyon lot talep bekliyorum. gelecek tutar oransal olarak %6 falan olur. 10.000 lot talep etseniz 600 lot alirsiniz. Bu da bir cok kimse icin bir anlam ifade etmez.

bakalim gorelim ama duyumlarima gore talep cok saglam onu belirteyim. orta ve uzun vadeli dusunenler arz sonrasi alim icin tekrar bir arastirma yapabilir. ama ben arz sonrasi alim talebi girmemeyi yegliyorum genel olarak, arz da ne geldiyse o

yatırım tavsiyesi degildir

4.  Alıntı Originally Posted by doruca Yazıyı Oku

Çok enteresan yorumlar yapıyorsunuz gerçekten. Arzum değilde başka bir şirketin halka arz olduğunu düşünelim sahibide gerçek kişi şahıslar (sizin hatırınız için şahıslarda TR vatandaşı olsun) olsun. Bu durumda bu kişiler şirketini halka arz edemeyecek mi ? Güç durumunun halka arzla hiç bir ilgisi yok. Spk işlemlerin mevzuattaki yerlerine bakar uygunsa onay verir değilse vermez. Bu ülkede kimsenin kimseye sen bunu şuraya satmayı denedin mi? Neden denemedin gibi sorular sormaya hakkı yok?

5. Paranin yurt dışına gidecegi bilgisi nereden çıktı bu arada?
    Fonun ilk beyanı paranın tr içerisinde başka yatırımlar için kullanılacağı yönünde, gercekte ne olur, tabi onu bilemem

https://www.ekonomist.com.tr/haberle...mpression=true

Amma dert ettiniz ha, verecekleri 3-5 lot zaten. Ha arzdan sonra uzun vade düşünenler varsa ona bir şey diyemem.

7.  Alıntı Originally Posted by fezalii Yazıyı Oku
    Paranin yurt dışına gidecegi bilgisi nereden çıktı bu arada?
    Fonun ilk beyanı paranın tr içerisinde başka yatırımlar için kullanılacağı yönünde, gercekte ne olur, tabi onu bilemem

https://www.ekonomist.com.tr/haberle...mpression=true
    Sayın fezalii öyle bir bilgi yok zaten yabancı ortağın hisseleri halka arz olacağı için bizim insanımız para yurtdışına gidiyor diyor. Ayrıca para adamın parası isterse gene Türkiye'ye yatırım yapar başka şirkete ortak olur isterse yurtdışına gider onada kızıyorlar :)

Benim merak ettiğim, Şirket tüm ürünlerini Çinde mi ürettiriyor. Türkiye de fabrika yok mu?

Sayfa 28/125 İlkİlk ... 1826272829303878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •