Son gelişmeler
1-Hazine Darphanesi yarın yeni tarihli kalın ata lira ve çeşitlerini piyasaya arz edecek ...(muhakkaki kalıplarında gerkli değişiklikler yapılmıştır , hazinenin en güzel gelir getiren kısmı darphane olsa gerek...)
2-Kesinlikle aktif rasyo işinde büyük bir gevşemeye gidilemez çünkü MB bankalara ,elindeki dövizi ya döviz kredisi olarak kullandır , ya Türkiye ve şirketlerinin çıkardığı euro tahvillerine bağla yok kısa vade diyorsan gel benimle swap yap , getirdiğim kurala uymazsan sana ağır ceza keserim diyor.(HSBC olayı) Malum elinde tek swap işinden gelen dolar var , bilançonun aşırı ekside olduğu iddasını herkesin malumu...
3- İMF işide olmaz , çünkü yunanistan örneği ortada dünyayı nasıl kandırdıklarını hatırlayalım... mazallah imf kotareli , reza gibi uzmanlarını hazinede ,maliyede bilançoları incelerse skandal çıkar mı bilmiyorum ,hemde çok değil 5 sene öce sevgili reisimizin emri ile imf'ye 5 milyar abd doları borç vermedik mi ?
4-gerçekten i çok zor...
Şu meşhur Salomon'un Mişon'a olan borcu fıkrası tam yeri ;
" Salomon büyük bir ekonomik sıkıntı geçirmektedir.Çareyi Mişon'dan borç istemekte bulur.Zaten işleri de evleri de aynı sokakta ve karşı karşıya olan Mişon, Salomon'a borç vermeyi kabul eder ama en geç 1 ay sonra parayı geri vermesini şart koşar. Salomon da kabul eder.
Günler çabucak geçer ancak Salomon'un işleri bir türlü istediği gibi gitmez. Borcu ödemesine 1 hafta kalmıştır ancak ödemesi mümkün görünmemektedir. Geceleri yatağında dönüp durmakta, uyku bile uyuyamamakta, sabahı zor etmektedir.
Salomon'un bu huzursuzluğunu gören eşi, Salomon'a sorar;
- Bey bey, ne oldu, neden uyuyamıyorsun, neden bu kadar huzursuzsun?
O ana kadar durumu eşine söyleyemeyen Salomon durumu anlatır.
- Parayı Mişon'a en geç üç gün içinde ödemek zorundayım ve malesef hiç param yok, ben ne yapacağım yandım...
Eşi; "Bunun için mi bir haftadır uyku uyumuyordun, düşündüğün şeye bak" diyerek, gecenin kör kandilinde pencereyi açar ve hemen karşıda uyuyan Mişon'ların duyabileceği kadar bağırır;
"Mişşşşooooon, Mişooooon, Salomon var ya... Sana olan borcunu ödeyemeyecek !!! "
" Haydi yat bey şimdi o düşünsün..."
biz de dünyay ilan edelim batık ama borcumuz boç ...(osmanlıda da buna benzer bir batık olmuştu...)
Yer İmleri