Sayfa 16/1001 İlkİlk ... 614151617182666116516 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 121 - 128 arası.

Konu: Viop - XXIX

1. Borsada gerçekler her zaman yanıbaşımizdadir. Bazen görmeyiz bazen de aklımıza gelir. Şimdi virüs önlenemeyen bir mutasyona uğramis diye haberler geçiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    gerçekten yapıcı biçimde öğrenmek istiyorum. nasıl okuyorsun. yılların birikimini burada bir iki satırda veremezsin elbet ama mesela son "2-3 aylık çıkışta teknik sayesinde ben para kazandım" diyorsun sanırım.. eğer böyleyse öğrenmek isterim özet halinde.. ben teknik ile değil tamamen göreceli değerlemeler ile al sat yapıyorum, yani ortalamalar kesmiş birbirini veya rsi bilmem kaç olmuş hiç umrumda olmuyor. o nedenle bu göreceli değerlemelerde (enstrümanların birbirine karşı) maks ve min yönelimleri tesbit etmek bana yeterli oluyor..birazda üstüne temel analiz: o da ne dersen haber takibi bazı şirketlerin, mesela garan, kchol, eregl gibi..

şu örnek grafiğe bakabiliriz.. endeksin son dönem grafiği. burada teknik nasıl çalışıyor ?

Teknik ve temel analiz bir kullanılırsa para kazanırsın , grafta sizin 1 numaranız kopuş bölgesi çoğu teknikçi gap olarak görüp dönüş doldurmasını bekler , 2-3 numara daki barlara baktığınızda oyuncu toplama bana göre short pozisyon anlamında , 4 numara paketleme , ben vıop ta hedge amaçlı kullanırım .Badem spor xu100 de buraya çoğu zaman bıst ve banka grafları atmışımdır oyunun görülmesi açısından dediğiniz gibi bunları anlatarak değil yaşayarak öğrendik ve öğrenmeye devam ediyoruz .
    Şimdi siz diyeceksiniz ki temel neyi gördünüz temel Badem spor üzerine kurulu bir sistem olduğunu gördük Rus uçağını düşürdüğümüzle başlayan , Kontrollü devalüasyonu gördük ve devamında dolara 8.55 lerden müdahale yapılacağını kapanan topiklerde belirttik , RTE nin ABD seçiminden önceki hamlelerini anlamaya çalıştık S400 denemeleri vs toyekün graflardaki oluşum ve hacimler trendi destekleyip desteklemediğine baktık , şimdi dolar ve cds bu yüzden ivme kaybediyor .Sizin graftaki barlarınızı Badem spor çizdi süreci bildikleri için.Birazdan 2 graf paylaşıcam kendi oyun tarzıma göre

3. 7 lerde iken burada paylaştım grafı okuyan anlar formasyonu

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Teknik ve temel analiz bir kullanılırsa para kazanırsın , grafta sizin 1 numaranız kopuş bölgesi çoğu teknikçi gap olarak görüp dönüş doldurmasını bekler , 2-3 numara daki barlara baktığınızda oyuncu toplama bana göre short pozisyon anlamında , 4 numara paketleme , ben vıop ta hedge amaçlı kullanırım .Badem spor xu100 de buraya çoğu zaman bıst ve banka grafları atmışımdır oyunun görülmesi açısından dediğiniz gibi bunları anlatarak değil yaşayarak öğrendik ve öğrenmeye devam ediyoruz .
    Şimdi siz diyeceksiniz ki temel neyi gördünüz temel Badem spor üzerine kurulu bir sistem olduğunu gördük Rus uçağını düşürdüğümüzle başlayan , Kontrollü devalüasyonu gördük ve devamında dolara 8.55 lerden müdahale yapılacağını kapanan topiklerde belirttik , RTE nin ABD seçiminden önceki hamlelerini anlamaya çalıştık S400 denemeleri vs toyekün graflardaki oluşum ve hacimler trendi destekleyip desteklemediğine baktık , şimdi dolar ve cds bu yüzden ivme kaybediyor .Sizin graftaki barlarınızı Badem spor çizdi süreci bildikleri için.Birazdan 2 graf paylaşıcam kendi oyun tarzıma göre
    1 nolu bölge cokomelli istifa sonrası.. istifa hafta sonu gelmişti.. pazartesi günü gap oldu. dolayısıyla bir önceki hafta perşembe veya cuma kimsenin haberi yoktu. dolayısyla o bar oluşmadan teknik analiz öyle bir yönelme gösteriyormuydu ? soru bu ve sanırım cevabı hayır kimse bilemez olmalı.. 2 nolu bölgede kırmızı büyük bar mesela.. nerdeyse 5 bin puanlık bar.. hemen ertesi gün aynı miktarda hatta daha çok yukarı tam tersi aldılar.. yine haber akışı.. teknik ile alakası yok.. gaz haberi olabilir şimdi hatırlamıyorum, veya "piyasa dostu" demeçlerin tekrarlanması..

neticede cevabın için teşekkürler.. Turk borsası ciddi oranda haber akışı agırlıklı.. indikatör soğutma vb gibi şeyleri her şekilde yaparlar veya gerektiğinde hiç soğutmazlar.. bam bam satarlar..

badem spor görüşüne elbette katılıyorum ben de burda "badem force" diye kullanmıştım. haber akışlarında sürekli mr erdoğan ın borsayı "ekonominin süperliği" için örnek olarak gösterdiğini görenler için olağanüstü şartlar olmadıkça borsayı artık hangi hisseyi veya hisseleri harekete geçirebiliyorlarsa onlarla yükselteceklerini görebiliyoruz..

o nedenle grafiklerde teknik beklentiler değil stratejik beklentiler hakim. badem force ve akape beklentileri, propaganda altyapısı borsa üzerinden ekonomi güzel algısı vb.. olağanüstü şartlarda ise farklı şekilde, mesela global bir satışta, yine istedikleri yerde durdururlar.. orada da "biz daha az düştük süperiz "derler..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5. Buda diğer paylaşımım sol tarfataki dairedeki gibi bir trend devam ediyor açı aynı 144 hedefli ozaman atmıştım

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku

Buda diğer paylaşımım sol tarfataki dairedeki gibi bir trend devam ediyor açı aynı 144 hedefli ozaman atmıştım
    trendin devam etmesi bir şey gösterir mi?
    veya "açının" devamlılığı sözkonusu olaiblir mi? veya yarın ne olacağını biliyormusun borsada ??
    hangi haberin düşeceğini.. ? belki ciddi satış ve trend kırılacak.. bilemiyorsun..

o nedenle çizgiler olsa olsa rehberdir sadece kendi stratejin için ama sadece ona dayandırırsan hüsran olabilir bunun sonucu. grafiklere herkes bakıyor, fiyat grafiklerine, ama oradan formasyonlar veya şablonlar muhakkak işe yarayacak diye herkes harekete geçerse bu kendi kendini imha eden bir sisteme dönüşür.. alıcılar ve satıcılar kendi maksimum çıkarları için karar veriyorlar ve grafik bunun neticesinde oluşuyor diye düşünmek bana daha sağlıklı geliyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    1 nolu bölge cokomelli istifa sonrası.. istifa hafta sonu gelmişti.. pazartesi günü gap oldu. dolayısıyla bir önceki hafta perşembe veya cuma kimsenin haberi yoktu. dolayısyla o bar oluşmadan teknik analiz öyle bir yönelme gösteriyormuydu ? soru bu ve sanırım cevabı hayır kimse bilemez olmalı.. 2 nolu bölgede kırmızı büyük bar mesela.. nerdeyse 5 bin puanlık bar.. hemen ertesi gün aynı miktarda hatta daha çok yukarı tam tersi aldılar.. yine haber akışı.. teknik ile alakası yok.. gaz haberi olabilir şimdi hatırlamıyorum, veya "piyasa dostu" demeçlerin tekrarlanması..

neticede cevabın için teşekkürler.. Turk borsası ciddi oranda haber akışı agırlıklı.. indikatör soğutma vb gibi şeyleri her şekilde yaparlar veya gerektiğinde hiç soğutmazlar.. bam bam satarlar..

badem spor görüşüne elbette katılıyorum ben de burda "badem force" diye kullanmıştım. haber akışlarında sürekli mr erdoğan ın borsayı "ekonominin süperliği" için örnek olarak gösterdiğini görenler için olağanüstü şartlar olmadıkça borsayı artık hangi hisseyi veya hisseleri harekte geçirebiliyorlarsa onlarla yükselteceklerini görebiliyoruz..

o nedenle grafiklerde teknik beklentiler değil stratejik beklentiler hakim. badem force ve akape beklentileri, propaganda altyapısı borsa üzerinden ekonomi güzel algısı vb.. olağanüstü şartlarda ise farklı şekilde, mesela global bir satışta, yine sitedikleri yerde durdururlar.. orada da "biz daha az düştük süperiz "derler..
    Ben onların oynadığı hisselerde oyun kurarım , bu oyunumun içinde hissede olduğumda 2 günlük 8.000 puanlık aşağı ve yukarı hareketin tek elle yönetilen sistemle alakalı olduğunu kendi oyun düzenime yerleştirdiğimden beni o kadar etkilemez.
    RTE aylık konuşmalarında BORSAMIZ yine zirve yapıyor , ekonomimiz pik yaptı dedikçe ben oyunda kaldım benim oyunumunda temel analizdir bu konuşmalar gerçekmiş veya yanlışmış beni bağlamaz Borsanın RTE ve hükümet için Ekonomik anlamda bir indikatör olarak gördüklerini görüp oyun kurmaya çalışırım .

8. zaten hikaye idi..şimdi yalan oldu..yalan olduğu anlaşılmasın diye mutasyon geçirdi deniyor..
    bir süre sonra yeni tip aşı icat ederler o da yalan olur..daha sonra mutasyona otomatik duyarlı aşı icat ederler..bakarız o da yalan..en sonunda istedikleri düzene geçeriz ve anında virüs ortadan kayboluverir..

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Aşı,hikaye mi oldu,anlamadım?

Sayfa 16/1001 İlkİlk ... 614151617182666116516 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •