Sayfa 203/1001 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: Viop - XXIX

Mehmet Sevki Guest
     Alıntı Originally Posted by Der Lehrer Yazıyı Oku
    Valla bu zamanlar sanki doksanlara benziyor, hukuksuzluk diz boyu, biz şurda on düşünüp bir yazıyoruz ki hem yasal hem vicdanî olarak kimseyi sıkıntıya sokmayalım diye, millet 500 600 fk kağıtlarda manipülasyon yapıyor tık yok, borusan bmw'nin distribütörü olarak ondan fazla yükselmiştir emenike
    Bizim hisse 3 fk da kimse yazmıyor battik yav

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Deli para var ortalıkda dolanan..
    TR de bu kervana katıldı..Deli pasa basılıp piyasaya verildi..
    30 40 50 Milyon bugün herkesin cebinde var artık (halk manasında bahsetmiyorum)
    Ve bu kişilere bir yaptırım gelmeyeceğinin de garantisi verilmiş durumda..

Hadi gubrf altın buldu..
    Dün burada bryat grafiği paylaştım..
    2013 2014 de 8 tl 10 tl lerde idi

Bugün yüzde 6 yukarıda 650..

O ne buldu?

Bazıları açığa satış kalksın der bu forumda zaman zaman..Bunu yazan adamı bi daha okumam..
    Ahan da açığa satış olmayan kağıtların durumu işte..
    Adama tek yön var bas baba diyorsun..
    Kimsenin bişey bulmasına gerek yok. Dolaşımı az olan kağıtları toplayıp uzaya çıkarıyorlar. Bir denetleme olacaksa fiili dolaşımı az olan senetlerin denetlenmesi lazım. Koskoca Qnb bankın grafiğine bakın. Koca uluslararası banka TR şubesinde ne bulmuş olabilir? Açığa satış gelse daha fena kudurur bu tarz kağıtlar. Açığa satış olması demek tahta sahibine mazot vermek demek.

Çok derinlikli kağıtlar haricinde açığa satışın açılmasını vatandaş açısından sakıncalı buluyorum. Koskoca endeks kontratlarında bile shortcuların halini görüyorsunuz. Makasla bir aşağı bir yukarı nasıl oynandığını görüyorsunuz. Yıl içinde 90 kişiyi batırırken doğru zamanda giren 10 kişinin yüzü gülüyor sadece. Evet o 10 kişi güzel gülüyor ama 90 vatandaş ağladıktan sonra ne anladım o işten...

3.  Alıntı Originally Posted by EMEKDAR Yazıyı Oku
    Adam illisyonist..
    5 dk. da şekle bakın...
    Buna basmadan hangi ayu dayanabilir!..
    Basıncada boynuzluyor.
    Ben istiyor gitmek Sultan Ahmet..
    Sen ne istiyor anlamıyor ben...
    DELİYY ADAM BE!...
    Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi içermez.Başkalarının fikirlerine göre yatırım yaparsanız zarar edebilirsiniz.

4.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    akçay ve akba biraz farklıda olsa bahsettiğim sistemi kullanıyor.
    akçay akbadan daha iyi yayılıyor,
    akbada da sistem var.
    bu ikisini birleştirirp bir gokteyil yapabilirsin.
    bence.
    voltransız zor bu işler.
    Bu vadeyi pala burun farkıyla değil boy farkıyla kazandı, önümüzdeki maçlara bakacağız artık
    Nassa borsalarda fırsatlar hiç bitmiy, hergün para dağıtıyorlar burda
    Long şort farketmiyor, rallide bile şorttan kazananlar var, sensör bayım tek başına kavurur 2.seans diye düşünüyorum
    Hamdım Piştim Yandım

5.  Alıntı Originally Posted by mertus Yazıyı Oku
    Kimsenin bişey bulmasına gerek yok. Dolaşımı az olan kağıtları toplayıp uzaya çıkarıyorlar. Bir denetleme olacaksa fiili dolaşımı az olan senetlerin denetlenmesi lazım. Koskoca Qnb bankın grafiğine bakın. Koca uluslararası banka TR şubesinde ne bulmuş olabilir? Açığa satış gelse daha fena kudurur bu tarz kağıtlar. Açığa satış olması demek tahta sahibine mazot vermek demek.

Çok derinlikli kağıtlar haricinde açığa satışın açılmasını vatandaş açısından sakıncalı buluyorum. Koskoca endeks kontratlarında bile shortcuların halini görüyorsunuz. Makasla bir aşağı bir yukarı nasıl oynandığını görüyorsunuz. Yıl içinde 90 kişiyi batırırken doğru zamanda giren 10 kişinin yüzü gülüyor sadece. Evet o 10 kişi güzel gülüyor ama 90 vatandaş ağladıktan sonra ne anladım o işten...
    Açığa satış tahta sahibine mazot vermek demek değildir..
    Yıllarca o kağıtlarda açığa satış vardı
    Ne zaman kaldırdılar adamın karşısında satış yönlü kimse çıkmayacağı garanti edil miş olunca ne var ne yoksa topladı piyasadan ..
    Şimdi de istediği fiyatı çekiyor..

Açığa satış elinde mal olmadan satma demektir..

Şöyle düşün adamda 100M tl para var..
    Hisse de 10 tl..
    10Milyon lot alıp bütün hisseleri çekti..Ama dışarıda parası kalmadı gibi bişi ..
    Bu durumda kendi mallarını tahtaya koyup alarak istediği fiyatı çekebiliyor..
    Haaa işte açığa satışcı bi adam gelirse tahtaya elinde olmayanı satarak adama rest diyebilir..

Yeni elinde 20M tl parası olan adam elinde 100 milyon hisse ama 5 milyın nakiti olan adamı BİTİRİR..

Sen piyasanın bi elini bağlamışsın dayak atıp duruyorsun..

O bryat 1200 de olur 1500 de..2500 de böyle giderse..

Bence açarlarsa açığa satış ile birlikte yüzde 20 tavan tabanı o elinde mal tutup fiyat yükseltenleri görürüm..

Peki bunu açacak kim..
    Devlet..

Yani senin anlayacağın piyasada devlet eli ile manipülasyon yapılıyor..

Burada bazı cahillerde işte eksi rezerv diye milleti kazığa oturttulardiyor..
    Sanal olanla gerçek olanı birbirine karıştırıp manipülasyona yağ sürüyor..
    Eksi rezerv orada kardeşim..GERÇEK..
    Sanal olan borsa..

Mehmet Sevki Guest
    reis abi etiketimizi astık, az önce de tezek sektörüne baktım hazineyi tarttım galiba etiket doğru

24-12-2020 1 2 3 4 5 6 etiketiimiz

adios...

7. Slm ben geldim yine sortladim beni bilen bilir ne zaman sortlasam 3000 puan yukseliyor.

8.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Açığa satış tahta sahibine mazot vermek demek değildir..
    Yıllarca o kağıtlarda açığa satış vardı
    Ne zaman kaldırdılar adamın karşısında satış yönlü kimse çıkmayacağı garanti edil miş olunca ne var ne yoksa topladı piyasadan ..
    Şimdi de istediği fiyatı çekiyor..

Açığa satış elinde mal olmadan satma demektir..

Şöyle düşün adamda 100M tl para var..
    Hisse de 10 tl..
    10Milyon lot alıp bütün hisseleri çekti..Ama dışarıda parası kalmadı gibi bişi ..
    Bu durumda kendi mallarını tahtaya koyup alarak istediği fiyatı çekebiliyor..
    Haaa işte açığa satışcı bi adam gelirse tahtaya elinde olmayanı satarak adama rest diyebilir..

Sen piyasanın bi elini bağlamışsın dayak atıp duruyorsun..

O bryat 1200 de olur 1500 de..2500 de böyle giderse..

Bence açarlarsa açığa satış ile birlikte yüzde 20 tavan tabanı o elinde mal tutup fiyat yükseltenleri görürüm..

Peki bunu açacak kim..
    Devlet..

Yani senin anlayacağın piyasada devlet eli ile manipülasyon yapılıyor..
    sonucu ne olursa olsun açığa satış yasağının acilen kadırılmasını destekleyen birisiyim.. onlarda biliyorlar ki şuan açığa satış açılsın endeks direkt ayı piyasasına girer, ortada bir sürü mağdur oluşur, eeee bu mağdurlar ne yapacak peki??? herkes az çok tahmin ediyordur, ama bu şekilde hep kazan kazan mantığı devam ediyor.. spek kazanıyor ky kazanıyor herkes kazanıyor, mal elden ele değişip duruyor.. bu piyasada endeks asla ayı piyasasına giremez.. küçük düzeltmeler olur ama ayılar olmaz..

bir gün açığa satış yasağı kalkar mı acaba?? bilmiyorum ama kalkarsa sonucunu gerçekten çok merak ediyorum. işte o zaman sonuna kadar short açmak herkesin hakkı olacaktır. benim şahsi düşüncem bu şekildedir

Sayfa 203/1001 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •