Hocam belki hata yapıyorsunuz diye teyit için soruyorum.
Kesinti yapılan fonu 23 Aralık'tan sonra mı aldınız ? 23 Aralık'tan önce alınanları kapsamıyor.
Sattığınız fon zaten portföyünüzde bulunan bir fon ile aynı mıydı ? Çünkü daha önce o fondan var ise elinizde en eski giren satılır. İlk giren ilk çıkar yani.( FIFO kuralı ) 23 Aralık'tan sonra bile aldıysanız, o fonun en eski alınmış lotları satılır.
Buna rağmen kesinti var ise ilginç gerçekten.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Bu kısım kesin mi?
Benim de GBC ve TCA zararda şu an zaten, hazır piyasa da taildeyken satıp yerine koymak mantıklı olur mu acaba? Aynı gün emir girecek kadar kenarda param yok, o yüzden satış sonrası para hesabıma geçip yeniden emir verene kadar risk alıyorum. Ama düşerse de maliyet yönünden avantajlı olur.![]()
Arkadaşlar elinde IPJ fonu olan var mı? Bu fon iş bankasına ait. Fonu iş bankasından aldığım ve de o banka ile çalıştığım halde fon fiyatını çarşamba gününden sonra portföyümde güncellememişler. MT sine tlf ettim. tabi onun da bu konular hakkında bilgisi yok. bir sorayım dedi. Sonra geri döndü. Arkadaşlarının verdiği cevap yurt dışı piyasalar kapalı v.s salı günü normale döner demişler. ben de dedim ki sizi başlarından savmışlar çünkü biz olacak bir şeyden değil gerçekleşmiş bir şeyden bahsediyoruz. O zaman haklısınız dedi. Koca bankada bir muhatap bulamıyoruz. Çok enterasan bir durum.
Yer İmleri