Sayfa 419/1316 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519919 ... SonSon
Arama sonucu : 10527 madde; 3,345 - 3,352 arası.

Konu: Finans ve Muhabbet Mekanı :)

1. Haftalık grafikleri bitirip günlüklere geçmeden önce daha önce Sayın sevgili Selçuk Gönençler den bahsettiğimi hatırlatmak istiyorum -kendisi bu foruma uzun zaman hizmet etti ve son bir yılda umuma açık geniş kitle tarafından izlenenler arasında bence en başarılı teknikçi...

Son analizini ve bu analizden tam 1 yıl önceki analizini izlemenizi tavsiye ederim.(ikisi de 24 aralık)

https://www.youtube.com/watch?v=0heGzl9ydTU

1.21.15 den itibaren...

https://www.youtube.com/watch?v=k9fu2k1NYag
    Hayat hoş gerisi boş

2. Vobyvade günlük

En çok baktığım grafik ..

Yükselen trend 21 aralıkta kırılır gibi oldu ama ısrarla 0 çizgisini öperek yükseliyor...
    Hayat hoş gerisi boş

3. XU100 günlük

Sayın Selçuk Gönençler ,8 günlük basit hareketli ortalamanın son 2 aylık muhteşem yukarı trentte 2 defa falso verdiğini fakat hemen ertesi gün doğru yolu gösterdiğini vurguladı ,çok doğru ..fakat benim çok sık kullandığım ,Matriks programının da önemli katkıcılarından olan Sayın Anıl Özekşi tarafından teknik analize kazandırılan MOST göstergesi bir gün geç ve yaklaşık 1765 puan yüksekten sinyal vermesine rağmen o günden beri hiç falso vermedi.
    Hayat hoş gerisi boş

4. Vobyvade günlük

MOST ve 8 günlük basit hareketli ortalama 1 gün farkla AL sinyalı verdiler fakat burda 8 günlük hareketli ortalama 5 defa falso verdi ,MOST ise falsosuz geldi.AL sinyalındaki fark da sadece 950 point.
    Hayat hoş gerisi boş

5. Şimdi bu kadar grafik,klip konuşma falan filan ..ben bunların hepsini biliyor muyum? biliyorum..

Ahan da tee 2 seneden bile önceki yazı ..

Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Selam Mert Abi,

Daha 1 yılım dolmadı VIOP ta ama sayende çok şey öğrendim fikir edindim.

Mesela dün daha XXX den sattım hedef te saatlik MOST tu YYY +-...
    Hedef olması açısından MOSTu senden öğrendim...
    Hareketli ortalamaların önemini özellikle 50-200 EMA senden öğrendim...
    Giriş çıkışların saatlik günlük hareketlere göre değil, 1-5-15 dklık hareketlere göre olduğunu senden öğrendim...

Sabahları paylaştığın global piyasalar kurlar CDS oranları çok değerli (internette var bu bilgiler ama senin tarzın farklı:D)
    Günlük haftalık aylık görünümler destek/dirençler gerçekçi ve tutarlı (bunu aylardır bir dolu insanın/kurumun verdiği destek/dirençlere bakarak söylüyorum)

Sonuç olarak, demek isterim ki... şu forumda hem stresten uzak hemde dalga geçmeden ne yaptığını bilerek analize dayalı paylaşımların yapıldığı en azından şu ana kadar bulduğum en iyi topik "MEKAN"...

Aslında sadece teşekkür etmek istedim

Sevgiler saygılar.

İşte biz moruklar da böyle bi mesaj alınca seviniyoruz
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...55#post2598055

Bunu paylaşmamda 2 amaç var ..birincisi;herkes herkesi bilmek zorunda değil yazılarını da okumuş olmak zorunda değil ama akıl vermeden evvel karşındaki bilmek zorundadır ..diğeri de hep vurguladığım gibi bilmek değil yapabilmek önemlidir sözümün önemi ..

Genç arkadaşlar veya bu işe yeni başlayanlar bir çok yerde bir çok paylaşım izliyorlar ve sanıyorlar ki iş aynen okudukları veya izledikleri gibi yani göründüğü gibi ,halbuki öyle değil ..daha önce de defalarca yazdığımı gibi bu işler o kadar kolay olsaydı yazılı ve görsel medyada her gün gördüğümüz o kadar analist ,teknikçi vs vs ..dolar milyarderi olmaları gerekirdi ki hiç de öyle değil...
    Hayat hoş gerisi boş

6. Yani moralinizi bozmayın değerli dostlarım..herkes 3 aşağı 5 yukarı aynı durumda..

Atıp tutanlardan sadece 1 defa çevrim içi pozisyon paylaşsın diye rica edin sonra bakın bakalım atıp tuttuğu gibi mi ..
    Hayat hoş gerisi boş

7. Teknik analizin özellikle de kaldıraçlı piyasada en büyük dezavantajı fiyat çok ciddi değiştiğinde sinyal veriyor mesela bu son yukarı trentte MOST çok başarılı ama daha 3 gün öncesi düşüğe göre yaklaşık 8bin point üstten AL verdi ..ee buna uymakta zordur ..mesela düşüş olduğunda da öyle ..bu yılın ilk üç ayındaki 50 bin pointu aşkın çöküşünde de gerçek sinyal nerden baksan 10bin point aşağıdan geldi dolayısıyla bir çok vobcu faydalanamadı..

Hep vurguladığım gibi ..bir sistemin olacak ve o sisteme sadık olacaksın ..bu da çok yüksek bir disiplin yani psikoloji gerektirir...ki çoğumuzda yok maalesef,doğru bildiğimizi bile yapamıyoruz.
    Hayat hoş gerisi boş

8. Vobyvade 60 dk

Hayat hoş gerisi boş

Sayfa 419/1316 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519919 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •