Sayfa 308/1001 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408808 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 2,457 - 2,464 arası.

Konu: Viop - XXIX

1.  Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    ben en çok viop ta olupta teknik analzi e önem vermeyenlerin aceba neye göre alıp sattıklarını merak ediyorum. çok gördüm çünkü gördüm böyle düşünenleri. sen hem kaldıraçlı bir piyasada işlem yaparak para kazanmayı hedefleyeceksin, hemde teknik analiz e inanmayacaksın. o zaman bende düşüncemi söyleyeyim. seni çoktaan tebeşir etmişlerdir... takılıyosun işte spor olsun diye
    Teknik analize inanmam demeyelim de teknik analizi pek bilmem ve kullanmam. Benim farklı bir sistemim var ve çok fazla hisse önerisinde bulunmuyor bana sadece ciddi çıkacak hisselerde önerilerde bulunuyor. Yani her hisssede ne olacağını bilemiyorum her çıkacak hisseyi de bulamıyorum ama bulduğum hisseler mutlaka yükseliyor. En büyük eksiğim yükselene karşı düşecek bir hedge hissesi bulmak burda çok zorlanıyorum çünkü sistemin düşüşler için çalışmıyor. Mesela bankalardan sadece garanı önerdi sistemim havayollarından sadece pgsus çelik sektöründen ereğliyi hiç al demedi ama krdmd deli gibi al diyordu şu ana kadar. Mesela mart ayından sonra U30 hisselerinden ziyade u100 hisselerinde al veriyordu u30 dan sadece sasa ve mgros al vermişti. bu son bakanın istifasından sonra beni viopa geçmeye itti çünkü u30 hisselerine kaydı al verdiği hisseler. Yani kaybettirmiyor bu güzel birşey %300 de kazandırmıyor ama %120 - %130 falan ekletmiştir benim portföye. Tabi çok yeniyim piyasada daha neler göreceğiz bakalım. Sonuç olarak teknik düşecek veya çıkacak ihtimalinden yüksek olanı bulmana yardımcı olurken benim sistemde yükselme ihtimali %70-80 olan hisseleri buluyorsun. Teknikle birleştirmeye çalışacağım bakalım neler çıkacak ortaya.

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    ....... Karekök nasıl alınır diye bakarken denk geldi. Garip bir dönemdeyiz.
    https://www.wikihow.com.tr/Kategori:Felsefe-ve-Din
    Karekök kūpkok falan okek obeb süreciyle alıyorduk sayın ariston. Çarpanlarına ayır çift olanları tek al kalanları çarparak kök içine. Küpkok uc tane olanları ayır falan filan..

Alıntı Originally Posted by mühendisyatırımcı Yazıyı Oku
    Teknik analize inanmam demeyelim de teknik analizi pek bilmem ve kullanmam. Benim farklı bir sistemim var ve çok fazla hisse önerisinde bulunmuyor bana sadece ciddi çıkacak hisselerde önerilerde bulunuyor. Yani her hisssede ne olacağını bilemiyorum her çıkacak hisseyi de bulamıyorum ama bulduğum hisseler mutlaka yükseliyor. En büyük eksiğim yükselene karşı düşecek bir hedge hissesi bulmak burda çok zorlanıyorum çünkü sistemin düşüşler için çalışmıyor. Mesela bankalardan sadece garanı önerdi sistemim havayollarından sadece pgsus çelik sektöründen ereğliyi hiç al demedi ama krdmd deli gibi al diyordu şu ana kadar. Mesela mart ayından sonra U30 hisselerinden ziyade u100 hisselerinde al veriyordu u30 dan sadece sasa ve mgros al vermişti. bu son bakanın istifasından sonra beni viopa geçmeye itti çünkü u30 hisselerine kaydı al verdiği hisseler. Yani kaybettirmiyor bu güzel birşey %300 de kazandırmıyor ama %120 - %130 falan ekletmiştir benim portföye. Tabi çok yeniyim piyasada daha neler göreceğiz bakalım. Sonuç olarak teknik düşecek veya çıkacak ihtimalinden yüksek olanı bulmana yardımcı olurken benim sistemde yükselme ihtimali %70-80 olan hisseleri buluyorsun. Teknikle birleştirmeye çalışacağım bakalım neler çıkacak ortaya.
    kadıraçlı piyasalarda iseniz diye demiştim. hisselerde temel analiz baz alınarakta değerlendirilebilir. teknik analiz bilmiyorum demeniz samimi bir cevap ama beceremeyipte fasa fiso diyenlerde var. he he teknik analiz uyduruk bir şey. siz devam edin fal açmaya kızım sana diyorum gelinim sen anla
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

Bugün Bursa'da sıcaklık 18C civarında.. Uludağ eteklerinde kar yok..
    1 hafta sonrasına baktığımda yağmur/kar belirtisi dahi yok..
    İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ etkisi iyice hissedilir oldu.. Susuz kışın yazı nasıl olur acaba?

İnsanlar Sanayi Devriminiden bu yana atmosfere 365 milyar ton karbon eklemeye yetecek kadar fosil yakıt,doğal gaz, petrol,kömür tüketmişler.
    Ormanların yok olması ile 180 milyar ton daha ilave etmişler.
    Bu rakama her yıl 9 milyar ton ilave ediyoruz..

Dünya yüzeyinin %70'i okyanuslarla kaplı. Su ile havanın temas ettiği her yerde alışveriş yaşanıyor.

İnsanlar sürekli denizlere karbondioksit ekliyorlar.
    Sadece bu yıl okyanuslar 2,5 milyar ton karbon emecek..
    Deniz suyunun pH'ı şimdiden ortalama 8,2 den..8,1'e düşmüş durumda
    (Ölçü logaritmik, richter ölçeği gibi)

Soluduğumuz havadaki karbondioksit konsantrasyonu sanayi devriminden önceki havaya göre 2 misli artmış durumda..

Su kıtlığı, denizlerdeki canlıların azalması,varolanların zehirlenmesi, soluduğumuz havadaki karbondioksidin tehlikeli sınırlara
    yaklaşması...Bill Gatesin önderliğinde yediğimiz her şeyin genetiğinin değiştirilmesi programı...
    Çindeki laboratuvardan kaçan virüslerden dolayı hepimizi saran ölüm korkusu...

Bir taraftada 100 seneden fazla nasıl yaşanır kitapları?

5.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Çıkış yolu belirli bir süre faizleri yüksek tutup gereksiz harcama ve krediyi kesmek bence.
    Bu süre zarfında reform denilen şeyler yapılmalı.
    Krediye tüm bireyler şirketler doydu. Alınan krediler de ne kadar verimli kullanıldı tartışılır. Vatandaş da şirketlerde gereksiz harcama yapmayacak. Tasarruf yapmayı öğrenecek.
    Ben yastık altında şuandaki Dth ın yarısı kadar nakit dolar ve altın olduğunu düşünüyorum ya da öyle söylüyorlar. İkisi de ithal sonuçta.
    Faizlerin artması TL sıkışıklığı da yaratır piyasada az döner, adam kredi de kullanmaz ise mecburen yastık altında dolarını çıkarır, dthnı bozar. İhracat yapılan malların girdisi yüzde 80 oranında ithal . Dolar artarsa zaten ihracat mallarında maliyet otomatik artar. Aslında ihracatçı rekabetçi kur diyerek kendi kendini dolar ile vuruyor haberi yok, çünkü ithal girdi kullandığı için ona üretim maliyeti yükseliyor.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    sizin bahsettiğiniz orta vade,
    uzun vade modelleri de var, eğitimden başlayıp, katma değerli üretim hedeflemek filan gibi.
    benimki kısa vade, ıscak para nasıl ılık paraya dönüştürülür formülasyonu.

bankacılık sisteminde paranın kaldırgacı 9 kata kadar çıkabiliyor deniyor,
    yani sistemde gözükenin yarısından çok daha az olma ihtimali yüskek.

ben ihracat işinden ziyade yerli sanayi ve tarımı önemsiyorum.
    bunların dışarıdan ikame edilmemesi elzem.
    enflasyon düşsün diye ithal ürünü yerli üreticinin önüne bir sopa olarak koymamak ilazım. bence.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Türev Piyasalara yeni katılım..
    Her bi şeyden türev üretmeye meraklı amerikan yankileri,batı sahilleri ve Kaliforniya yangınları sonrası
    su kıtlığının baş göstermesinden ilham alıp
    Water Futures kontratları,icat ederek işleme açtılar.

CME Group Inc.'in Kaliforniya'nın 1.1 milyar dolarlık spot su piyasasıyla bağlantılı
    Ocak 2021 sözleşmesi, en son Pazartesi günü dönüm başına 496 dolar olan 496 endeks noktasından işlem gördü.

SU..petrol ve Doğal Gaz gibi açık piyasalara sürülürse,
    sürekli suya muhtaç olduğumuz dünyada fiyatların yükselmesine yol açacak gelişmelerden biri olacak ,denmekte..

Suyun Türev piyasalara alet edilmesine de şiddetli tepkilerde mevcut..
    https://www.blueplanetproject.net/in...water-futures/

7.  Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    ben en çok viop ta olupta teknik analzi e önem vermeyenlerin aceba neye göre alıp sattıklarını merak ediyorum. çok gördüm çünkü gördüm böyle düşünenleri. sen hem kaldıraçlı bir piyasada işlem yaparak para kazanmayı hedefleyeceksin, hemde teknik analiz e inanmayacaksın. o zaman bende düşüncemi söyleyeyim. seni çoktaan tebeşir etmişlerdir... takılıyosun işte spor olsun diye
    Cevabı basit. Endeks çok yükseldi diyip dönüşü görmeden short açıyorlar.Gururlada resimliyorlardı.
    O yüzden 100 binden beri biz çıkacak derken short açanlar şu an yazmıyor. Endekste 112 bin üstü yok diye tam rakamlar da verilmişti.
    Ben gecen hafta portföy azaltmaya başladım spotta. Benden alan da kazanır inşallah diyeyim ama dikkat etsin

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Cevabı basit. Endeks çok yükseldi diyip dönüşü görmeden short açıyorlar.Gururlada resimliyorlardı.
    O yüzden 100 binden beri biz çıkacak derken short açanlar şu an yazmıyor. Endekste 112 bin üstü yok diye tam rakamlar da verilmişti.
    Ben gecen hafta portföy azaltmaya başladım spotta. Benden alan da kazanır inşallah diyeyim ama dikkat etsin

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Mesele bu.
    120 den sonraki çıkış zaten volatil ve mal verme çıkışıydı.
    Diplerden alanlar kazandı.
    Ama satmasını da bilmek lazım.

Sayfa 308/1001 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408808 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •