Sayfa 309/996 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Iyi de Moruk,
    sadece BAT, Diageo, Reckitt Benckiser, Unilever sirketlerinin TR'deki ürün yelpazelerine baktigin zaman, ne kadar cok ingiliz sirketi mallari kullandigimizi görüyorsun.
    Nasil olacak dedigin is?
    Adalet var, kaliteli üniversite var, istikrar var. Eğitimli insan gücü var. Askeri gücü var. Kuralık ve ekonomik krizler bireyleri göçe zorlarken artık sınırlarını kapatma özgürlüğü var. Adamlar ab’nin sıkıcı ve sonuçsuz toplantılarından kurtuldu bu bile kazanım. Zaman kazanımı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

2. Aksel kibar :

3. Bizim HES kodunun bir sonraki aşaması global CovidPass uygulaması. World Economic Forum da taze tanıtıldı. Dijital kölelik düstopyası gerçek oluyor böylece. Böyle bir dünyada USDTRY kaç olur sizce?

https://twitter.com/yol_cu_luk/statu...008308231?s=20

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,556

5. Bizde yapılan kural dışı eylem, işlem vs 10 yıl sonra ortaya çıkınca herkesin ağzı açık kalır. Kuzey Kore Venezuela dan zerre fark yok. Neyi biliyoruz. Hiç bir şey. Yabancı girişi. Yok 8 den satmış da faiz artışıni biliyormuş da. - 55 milyar dolar. ABD başkanı ne diyecek belli değil AB ne diyecek belli değil. Ülkeye akın akın para giriyor. Bunu yiyen varsa.

6. Herhangi bir bankaya git 2000 dolar çekebilirmisin kasada varmı o kadar. Bur gün önce haber vermeden çekemezsin.

7. Kıllanma Hikayesi (-Mı acaba?)

Bakış Açını değiştir. (Şener Şen'in Cem Yılmaz'a yaptığı hareket görsel desteğinde)

USDTRY Meydan Muharebesi-2

150 milyar dolar yakmışsınız, baş edememişsiniz, tam o esnada 3 büyük yabancı bankaya işlem yasağı getirmişsiniz,
    Alım satıma nakit çekime vergi kısıt getirmişsiniz, daha da huylanmış meret daha tehlikeli argümanlar türemiş,

USDTRY Meydan Muharebesi-3

Direnmekten vazgeçip teslim olup ucuz TL politikası (?) hikayesi yazmaya başlamışsınız, (Uçurumdan düşecekken, ben Bungee Jumping yapmaya geldim demek gibi)
    Yabancı raporlarında, swapla müdahale ediyorsunuz, ne yaptığınızı biliyoruz mesajları veriliyor..
    Kredi veren AB bankaları bile telaşlanıyor,
    Dış politikada bir tırpan savruluyor,

Veee bir anda bir şeyler değişiyor;

-Bakan ve Başkan görevden alınıyor,
    -Yaptırımların ilk aşaması tırt halde tecelli ediyor,
    -Yabancı kuruluşlar TL çok düştü, değer kazanacak diye yazmaya başlıyor, short tavsiyeleri??
    -Yaklaşık 20 milyar dolarlık (ya net, ya da çarpan etkisiyle oluşan rakam) bir yabancı girişi oluyor/gözlemleniyor, (Katar'dan diyorlar, kendi paraları diyen var, Varlık Fonu mu yoksam kuşkuları?)

Ve ıvır zıvır kağıtlar 10X katlarken yerinde sayan 30 hisselerine erenlerin para girişi görülüyor, grafikte, bu ne demek olabilir?

a. ''FED dehşet büyüklükte para bastı, bunu para arz çarpanı açısından değerlendirirsek 10 katına ulaşıyor. Borsaları şişti, altın şişti(daha da şişebilir), bu büyüklükteki bir paranın %10'u belki bu balonda %20 si riskli piyasalara akacak, çünkü faizleri de sıfır, gidecek yeri yok'' dediler ve dış politikada anlaştılar, bu sıcak paranın akışına yol hazırlıyorlar, yabancının ikna olması için gereken zamanı fırsatı yaratıyorlar. (Zaten şişmiş USDTRY değerinden yabancı girişi, swap TL ile dünyanın tersine dolar bazlı diplerinden hisselere giriş fırsatı)

b. ''Ulan direk müdahale ettik, fx piyasası çok derin bana mısın demedi, o paranın (150) çok daha küçük bir kısmıyla spot Bist 30 a girseydik çok daha güçlü bir etki yaratırdık'' dediler, (bunu deniyorlar)

c. VİOP'un mekanizmasını tam bilmiyorum, VİOP'ta bu müdahaleyi (5-20 ? milyar dolarlık alım) çarpan etkisiyle çoğaltma yolu olabilir mi, USDTRY'ye yaptıkları gibi, bu sefer ters yönde Bist'i yukarı itme şeklinde (GARAN EREGL, TUPRS dolar bazlı 2008 diplerinden kalkışta bu müdahaleyi kim niye ve nasıl karşılayabilir/karşılasın)

FED simülasyona devasa coin sürdü (bknz M1 grafiği son aylık), bu para eninde sonunda, dünyada, para eden, ucuz ne varsa onu almaya gidecek, alınacak bir şey, hala ucuz hala kalkmamış sağlam bir şey..Bu paranın kırıntısı bile gelse yeter mi? DXY düştü, ABD'de enflasyon senaryoları dillendiriliyor, hala ABD teşvik açıklıyor, uzun süre faizleri düşük tutacağım diyor, borsaları şişti, altına girecek para yorumları yapılıyor (bknz ZeroHedge)

Biraz ham halde özet geçtim ama bu sıcak para mevzu başka bir şey, son dipten kalkıştan beri gündemde ve hala da muamma, yeni bir şey...bu kadar büyük para basılırsa ne olur iktisatçıları okumak lazım, nasıl yönetecekler, nereye yönlendirecekler, nereye sığacak..

Bizim halimiz belli zaten, net de, dünyada farklı ilginç şeyler oluyor, bence bu konuda bir şeyler kaçırıyoruz, çözemiyoruz. ABD'de dünyada ekonomik kriz olmuş ki 2008 in devamı, hatta çok daha öncelerden devam eden ötelenmiş bir şey bu diyen de var, üstüne Covid belası, işsizlik hortlamış, halk yardıma muhtaç, devlet mesela Almanya'da hava yollarına destek atıyor, ama borsalar neredeyse hiç bir şey olmamış gibi bir V toparlanması....nedir bu....bu gelişmekte olan ülkelere nasıl yansır...gibi, gibi Saygılar.

8. Beyler yanlış anlamayın ama burada bir iki arkadaş var sürekli ülkenin durumunu vs kötüleyip din üzerinden atıfta bulunuyor. Ülke batsın arkadaş dolardan para kazansın mantığı güdüyor. Kimsenin düşüncesi beni bağlamaz ama tr ile başlayan siteye arada baktığımda ne hissediyorsam bu forumda döviz topiğine baktığımda aynı şeyi hissediyorum bu arkadaşlar sayesinde.

Döviz para kazanma yeri değil aksine paranın değerini koruma yeridir işler yolundaysa artmaz değilse artar vs. basit mantık

ama adam 50-100 bin dolarla zengin olacağını sanıp düşmanın yapmaktan imtina edeceği yorumları rahatlıkla yapıyor burda forum yöneticilerini bu kırıcı söylemlerri olan arkadaşlar için göreve davet ediyorum.

biraz para kaybedebilirsin ama kişiliğini kaybetme

herkese iyi akşamlar

Sayfa 309/996 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •