Cem yılmaz haklı, amerikalılar akıllı adamlar muhittin topalakla vakit kaybetmezler. Dünyada takip edilecek dünya kadar insan varken sizi beni ne yapsınlar. Dinleme konusunda etik tartışması olan husus ticari dinleme yapılıp yapılmadığıdır diyeyim konuyu bağlayayım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Bi ara yuksel cakmur izmirde tansas daha belediyeye aitken deterjanda danpink yaptiydi buyuk danpink
Yozgat tan bile telefonla ailelere siparis gecip izmirden dogru otogardan melmekete deterjani otobos bagajinda yolluyolardi
Aha iste, tam O iste de
Bu heriflerin parnagi varmiydi?
Simdi aklima geldi de
Heeeee
Ticari dinlemekten kasıt büyük sanayi casusluğu, devlet ihaleleri vs.
Cambridg analytica vakası vardı sanırım. O konular daha kompleks konular. Mesela yaptığınız aramaları reklam amaçlı takip eden google bunlardan farklı anlam çıkarıyor mu bilemeyiz.
Ama en basit ve en çok zarar verebilecek husus sosyal medyada sahte hesap oluşturmak. Bu neden sosyal medyada illa paylaşım yapacaksanız. Grupları dar tutmanız. Kişisel bilgileri fazla paylaşmamanız. Mümkünse yüzünüzü direk gösteren vesikalık tarzı foto yerine ziyade internette boydan çekilmiş foto kullanmanız.
Birde şu anda googleda kendinizi aratın bakalım hangi bilgilerinize interneten ulaşılabiliyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
kulaktan dolma bilgilerle yazmayın sn sadecegrafik.. nsa in zamanında(2013) herkesi dinlediği bal gibi çıkmıştı ortaya.. edward snowden isimli nsa de çalışan amerikalı bir arkadaş bunu deşifre etmişti. önce kore sonra rusya'ya kaçtı. halen orada yaşyor. belgeseli de filmi de çekildi. izleyin isterseniz. ikisi de güzel. ama belgeselini tavsiye ederim. "citizenfour" (oscar aldı). gerçek görüntülerle yapılan.. kurgu film olanı "snowden".. oliver stone çekti.
bu da edward snowden'in wikipedia sayfası..
https://tr.wikipedia.org/wiki/Edward_Snowden
Yer İmleri