Aslında vergi konusunu ben de zamaninda fon yönetimine sormuştum.
Verdikleri cevap şuydu;
"Son olarak hisse yoğun fon olması sebebiyle elde edilen kazanç üzerinden %0 stopaj uygulanmaktadır.Temettü ödemeleri brüt oran üzerinden fona dahil olması ve yatırımcı hesaplarına ödenen temettü ödemeleri stopaj ve vergi beyanından muaf olması sebebiyle yatırımcısına avantaj sağlamaktadır."
Saygılar.
Fonu inceledim, başarılı sayılabilir ancak temettü veren hisselerden ortaya karışık yapmışlar gibi bir durum olmuş. Yıllarca portföyümü temettü verimi odaklı hisse senetleri seçimi ile yönettim. Bence daha iyi yönetim ile çok daha fazla getiri elde edebilirler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Portfoy temettu verimi yuksek, dusuk ve ilk defa temettu verme ihtimali olan firmalardan olusuyor.Ayrica donemsel getiri icin temettu vermesede aldiklari firmalar oluyor.
Benim kendi portfoyumde var.Fakat GSP'yi begeniyorum.Karakteristik bir fon.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vergi avantajı.
Yilda iki kere nakit akişi saglamasi.
Getirisini de basarili buluyorum.
Hem buyuyor hem temettusunu veriyor.
Eger fon hic buyumeseydi, vadeli mevduat gibi olsaydi almazdim.
Mesela şimdi fonun son raporuna baktim.3 örnek vermek istiyorum.
Arcelik; 2 senedir temettu vermemis fakat gecmis senelerde hep veren bir firmaymis.
Şok market; hic temettu vermemis.Beklentisi olabilir.Belki ucuz kaldi, belki temettu beklentisi var.
Ereğli; tam temettu kuzusu.Her sene temettusunu verir.
Ayrica hisse devir hizi gecen ay %9mus.
Tabii ki sizde bireysel olarak alabilirsiniz.Karar sizin.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=PDD
Katılım tarafında da , defansif ürünlerde de ortalama üstü iyi performansları bilinen qinvest'in ikisinin birleşimi yeni ürünüymüş. Stopajsız olacağı için avantajlı olabilir. Göz ucuyla izlemekte fayda var işleme geçince.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
2020 temettü açısından iyi bir sene değildi bunu da goz önünde bulundurmak lazım. Bakanlık dağıtım oranların üzerinden temettüye kisitlama getirmesi verimi düşürdü.
İşlerin iyi gittiği bir 2021 de temettü verimleri ilgi çekici olabilir. Tabi hükümet düzenlemeyi kaldırırsa.
Yer İmleri