Sayfa 588/883 İlkİlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon
Arama sonucu : 7062 madde; 4,697 - 4,704 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    İZMİR- ÇEŞME-ÖZDERE
    Gönderi
    1,201
     Alıntı Originally Posted by nilkiz Yazıyı Oku
    Tradingview nilisis sayfasında grafiklerim var düşüncenizi soylerseniz sevinirim
    yanlış anlama. borsadaki fiyat hareketleri hiç bir yöntem tarafından tam olarak belirlenemiyor. örneğin bir teknik göstergeye
    göre alım yapıldıktan sonra fiyatın mutlaka yükseleceği beklenemez. özellikle kısa vadeli göstergelerde yanılma oranı çok yüksek
    oluyor. teknik analizin finansal analize göre üstün bir yönü de bilgilere kolay erişmesidir. ancak bir bilim dalı değildir.( daha çok bir sanat olarak kabul görüyor) aynı grafikler kişilerin kendi deneyimlerine göre farklı şekilde yorumlanablir.
    benim konsantre olduğum alan teknik analizin kuralları,fiyat hareketleri,miktar(hacım) zaman ve derinlik, grafiklerin çizimi ve özellikle de alıcı ve satıcının geride biraktığı izlere bakarak grafiklerin yorumlanmasıdır.( özetle grafik yorumculuğu)
    modern teknik analiz( zannedersem modern teknik analiz ile ilgileniyorsun), elliot teorisi, gann teorisi ve fibonacci tahmin
    yöntemleri gibi analiz yöntemleriyle çalışmıyorum..

2. Belki de belirlenebiliyordur

22 Temmuz 2020

https://tr.tradingview.com/chart/VESBE/FNhLsKV1/

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    İZMİR- ÇEŞME-ÖZDERE
    Gönderi
    1,201
     Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Belki de belirlenebiliyordur

22 Temmuz 2020

https://tr.tradingview.com/chart/VESBE/FNhLsKV1/

haklı olabilirsin ama bu analize ben inanmam.( borsa işini zevk aldığım için değil de para kazanmak için yapıyorum) çünkü matematik yapıyorsunuz. matematik borsada çoğu kez geçersizdir. hisse senedi ise çoğunluğun istediği gibi davranır. fiyatlara her zaman çoğunluk yön verir. çoğunluğun
    nasıl davranacağını tahmin etmeye çalışılmayan analiz benim için kabul edilmezdir..bu analizde kişinin önüne bir çok sorun çıkar.
    fiyat hareketini gösteriyorsun ancak işlem miktarını izlemiyorsun. ( grafiğin altında volume çubukları yok)
    1- fiyat ile işlem miktarının birlikte artması alım sinyalidir. yükselişin devam edeceğini gösterir.
    2- fiyat azalırken işlem miktarının artması satış işaretidir. satıcıların çoğunun o hisseden kurtulmak istediklerini anlatır.
    3- fiyat gerilemekte iken işlem miktarının az olması satış isteğinin azlığına bağlanır.
    4- kararsız fiyat hareketlerinde miktar artıyorsa fiyatın yönü belli olana kadar beklenir.
    gelecekteki fiyatın izleri ancak işlem miktarının analizi ile anlaşılır. sayfalar dolusu yazabiliriz.
    sonuçta borsada arz ve talebin ağırlığını yansıtan en önemli bilgi alınan satılan hissenin miktarıdır. alıcı ve satıcı ölçülmeden
    fiyat trendi tam olarak belirlenemez..
    Grafik Yorumcusu

4. Sn Tokkan yine de siz bir düşünün derim, nacizane

Hisse son dönemlerinde olmalı. Yukarıdaki grafiğin son kısmı böyle.

Sert hareketler gelecek, hatta ilk seansla birlikte. Genişleyen bir diyagonal çizmeli. Kanal üst bandından yukarıya savrulmak için, muhtemel savrulma hedefleri yukarıda.

Öte yandan bu kanalın üzerine çıkar, tutunursa yeni bir çağ başlar hissede, bu da biraz Bist-100'e, hatta dünya borsalarına bağlı. ana düzeltme bitti mi, yön yukarıya mı, yoksa buraya kadar mı? Bu sorunun cevabını herkes arıyor, DXY 88 lerde dibini bulur mu, altın yıkılır mı, dünya borsalarına düzeltme mi gelecek...şimdilik bilen yok.

Şu çizgiler ve fiyat hedefleri takip edilebilir. Son genişleyen yapı ne kadar genişleyecek, hatta çok çarpık bir impulse mu, belli olur ilk gün datası oluştuktan sonra.

Benim açımdan buraya kadar öngörülebilir idi. Bu saatten sonra kanal üst bandından dönerse, veya savrulur da %161.8 den dönerse de öngörülebilir kalır, diğer senaryoda, dolar bazlı grafiğinde tarihi zirvesine doğru arayışlara başlarım.

Yatırım tavsiyesi değildir, zihin cimnastiğidir.

5. Ben varken gitmez beyler 41 bir daha görmedi

sayın tokkan amacım kesinlikle polemik yapmak değil zaten öğrenme aşamasında olduğumu belirtiyorum. bu yüzden grafiklerimi genelede yayınlamıyorum.

benim gördüğüm jant boryat gibi hareket hazırlığı, aynısı ege gübrede de var kepçelere sap takılarak final ataklarla malı dağıtacaklar.
    inanilmaz fiyatlara gitti hisseler siz tahtacı olsanız fk9 pddd 3 kalmış tahtayı bir daha ne zaman götürürdünüz bu bir fırsat değil mi.

teşekkürler.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    İZMİR- ÇEŞME-ÖZDERE
    Gönderi
    1,201
     Alıntı Originally Posted by nilkiz Yazıyı Oku
    sayın tokkan amacım kesinlikle polemik yapmak değil zaten öğrenme aşamasında olduğumu belirtiyorum. bu yüzden grafiklerimi genelede yayınlamıyorum.

benim gördüğüm jant boryat gibi hareket hazırlığı, aynısı ege gübrede de var kepçelere sap takılarak final ataklarla malı dağıtacaklar.
    inanilmaz fiyatlara gitti hisseler siz tahtacı olsanız fk9 pddd 3 kalmış tahtayı bir daha ne zaman götürürdünüz bu bir fırsat değil mi.

teşekkürler.
    rica ederim. kendi yöntemimi analatmak istedim.. herkesin ayrı bir yöntemi olabilir. doğrudur da.. saygılar.. bol kazançlar..
    Grafik Yorumcusu

8. Gitmesin daha iyi by fiyatlardan alabiliriz sayenizde temettümüzü almadan gitmeyin mümkünse
     Alıntı Originally Posted by fenerbahceli Yazıyı Oku
    Ben varken gitmez beyler 41 bir daha görmedi
    SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 588/883 İlkİlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •