Alıntı Originally Posted by nilkiz Yazıyı Oku
Haziran sonundan beri kagittayim ancak dediğim gibi kağıt toplu sığ hisse benim grafik yorumum bağırıyor hareket için kısmet ben aslında öğrenme amaçlı sormuştum
kısa vadede(iki haftaya kadar) fiyat hareketlerinin tahmini teknik analizin en zor bölümünü oluşturur. aniden ortaya çıkan bir sebep
satışları kısa sürede attırabilir(sık sık oluyor) fiyat biraz aşağı inebiliyor. aynı şekilde alımların da biraz zayıflaması da aynı şekil de
fiyatı aşağı indirebiliyor. fiyat kısa süreli faktörlerin etkisiyle dalgalanıyor. bir kaç günlük fiyat hareketlerini yakalamaya çalışmak çok zor iş. dalgalanma kısa sürdüğü için yüksek deneyim gerektiriyor..
sonuçta ne oluyor? fiyatın aşağı ve yukarı gitmesini sağlayan faktörler ortadan kalktığında tekrar kendi yönüne dönüyor..
orta ve uzun vadede hisse alıcıların hakimiyetinde.( grafikler gönderdim) bu da uzun yükselen trende neden oluyor. ben trende bakıyorum.. ( aynı zamanda bu hisseyi yatırımcının bakış açısı ile aldım. uzun vadede alınacak temettüleri ve işletmenin gelişimini
hesaplamaya çalışıyorum. kısa vadede aşağı yukarı oynayan fiyat beni fazla ilgilendirmiyor)
saygılar..