Sayfa 629/1001 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,025 - 5,032 arası.

Konu: Viop - XXIX

1. Yarına futureler bozmaz ise 0.50 civarı xu100 + açar..
    Açar açmaz 1+ lara doğru sürer..Dinlenmeye çekilir..
    Gün için biraz salar hemen alırlar..
    Akşama bozulmazsa ise ortalık 1.30 1.50 arası + da kapar diye fal açalım bakalım

xu030 da 1.20 civarı + kapar..

2.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Dostum sende kardemir var yanılmıyorsam, fikirlerini etkilemek istemem ama demirlerde bir müddet daha konsolidasyon görünüyor...

Ereğli mesela 13.50 - 14.00 aralığına doğru bir geri çekilme bekliyorum ben...

Kardemirde mal çıkışı biraz farklı ama Ereğli' de ayın 30' undan bu yana düzenli mal çıkışı var...

Bu mal çıkışının durup üstüne bir de alıma dönmesi lazım, bakalım bu demir fiyatları yükseliyor hikayesi ne zamana kadar işleyecek...

Yurtdışı demirlere gelince; Ben ABD' de Arcelor, Avrupa için de Thyssen' in fiyatlarına bakıyorum genelde...

Küresel demir rallisi tam olarak 29 kasımda başlamış; o günden bugüne Arcelor ve Thyssen her ikisi de tam tamına %100 prim üretmiş...

Bildiğin gibi Arcelor dolar, Thyssen Euro bazında fiyatlanıyor...

29 kasımdan bugüne EREGL ve KRDMD her ikisi için de Dolar/Euro bazlı baktığında birebir aynı korelasyonu göreceksin...

Hatta bizimkiler biraz abartmışlardı, o yüzden abartı kısmı traşlanıyor şu anda...
    Yok dostum bende İsdemir var spot...
    Vadeli bugün kapanış öncesi Ereğli ...
    İsdemir de temettü vb gidecek yolu var, sığ tahta ama toplayabildiğim kadar aldım düşerse de açıkçası ilave ederim...
    Hikayesi var, yaz ortası 55% kapasite artışı, geçen yıl ve bu yıl temettüsü, gelecek yıl karı vb...
    Uzun vade için cebimde...

Sende burada sormuştun, favorim Thy idi ama şu hikayeler rahatsız ediyor bir saban -8-10% uyanmak istemiyorum...
    Yoksa benimde katlama adayım Thy ve elimdeki...

3.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Verge bu badem sisteminde short pozisyon zor iş , çok tahtayı yabancı 2020 de kaçarken bu siteme devretmiş gözüküyor.
    Dışarda sert satışlar olacak , kredilisinden tut panik başlayacak öyle denk getirmen gerek , yoksa endeks ağırlığı tahtalarda surf yapıyorlar makinaları bugun tuprs,krdmd,petkm de görmüşündür.

Şort pozisyon eskiden beri zordu zaten, son üç ayda hatta 6-7 ayda neredeyse imkansız hale geldi...

Yabancıların bıraktığı tahtaları belirli zümrelerin almış olabileceği fikrine katılıyorum...

Öyle olmasa yabancı o kadar yüklü mala alıcı/taşıyıcı bulamazdı zaten...

Şu MB' nin satılan 130 Milyar USD rezervinin nereye gittiği sorusu soruluyor heryerde, belki de cevabı borsanın içindedir...

Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    bloomberg başladı. bakalım bir saatlik programda ne kadar borsa, ne kadar ekonomi konuşacaklar. adamlar işin kolayını bulmuşlar. hikaye anlatarak milleti uyutmak. valla bizde iki tane iktisatcı var, ikiside borsanın B sini bilmiyor. bunlarda çıkmış yok amerika yanmışta, yok avrupa kavrulmuşta... biraz dinlenmeye çekildi gerçide kavurmacının en kralı var bizde hayatımda ne haber dinledim, nede dedikodu. teknik kardeşim gerisi hikaye. tabii teknik dedikse öyle bit pazarında üç tanesi on lira olanından değil ona kalırsa o.oo.. teknik bilmeyen yok.
    bittiii... aman ne kadarda faydalandık ne kadar sormayın. borsamı? o ne ? neydi onun adı? barış esen.. tamam. tam bir bağlamacı. bide yanına darbukacı bulsa varya... hadi hayırlı traşlar
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

5.  Alıntı Originally Posted by Zinedrimed Yazıyı Oku
    Yok dostum bende İsdemir var spot...
    Vadeli bugün kapanış öncesi Ereğli ...
    İsdemir de temettü vb gidecek yolu var, sığ tahta ama toplayabildiğim kadar aldım düşerse de açıkçası ilave ederim...
    Hikayesi var, yaz ortası 55% kapasite artışı, geçen yıl ve bu yıl temettüsü, gelecek yıl karı vb...
    Uzun vade için cebimde...

Sende burada sormuştun, favorim Thy idi ama şu hikayeler rahatsız ediyor bir saban -8-10% uyanmak istemiyorum...
    Yoksa benimde katlama adayım Thy ve elimdeki...

İsdemire baktım, sadece fiyat bazında, temel/hikaye/temettü hepsinden ari, yaklaşık %20' lik bir potansiyel içeriyor...

THY hep övüyorum ama bende yok ben 13.30 kırılımını bekliyorum şahsen...

Ama spot işlem yapsam gönül rahatlığıyla alır, ilave yapar tutardım...

Evet belirttiğin gibi biraz riskli ama risk almayana da para yok malesef...

6.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Şort pozisyon eskiden beri zordu zaten, son üç ayda hatta 6-7 ayda neredeyse imkansız hale geldi...

Yabancıların bıraktığı tahtaları belirli zümrelerin almış olabileceği fikrine katılıyorum...

Öyle olmasa yabancı o kadar yüklü mala alıcı/taşıyıcı bulamazdı zaten...

Şu MB' nin satılan 130 Milyar USD rezervinin nereye gittiği sorusu soruluyor heryerde, belki de cevabı borsanın içindedir...
    Bana göre 3/1

EKO TÜRK TV bunlara on basar. hiç olmazsa teknik analizci falan çıkartarak bişeyler yapmaya çalışıyorlar. burası ekonomi kanalı. ama iyi oldu amerikayı bile yönetebiliriz artık
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

8.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    İsdemire baktım, sadece fiyat bazında, temel/hikaye/temettü hepsinden ari, yaklaşık %20' lik bir potansiyel içeriyor...

THY hep övüyorum ama bende yok ben 13.30 kırılımını bekliyorum şahsen...

Ama spot işlem yapsam gönül rahatlığıyla alır, ilave yapar tutardım...

Evet belirttiğin gibi biraz riskli ama risk almayana da para yok malesef...
    Çok teşekkürler baktığın için...
    Spot biraz uzun vade bakacağım bu sefer...
    Thy hep takibimde mutlaka yollarımız kesişecek...
    Herkese iyi geceler...

Sayfa 629/1001 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •