Sayfa 834/1001 İlkİlk ... 334734784824832833834835836844884934 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,665 - 6,672 arası.

Konu: Viop - XXIX

hedef 300 değil sanırım 400 .. neyse.. hikayelere gerek yok..

yukarıda alıntı yaptığım dış kaynak yazıda da açıkça belirtildiği üzere "teknik analiz" yatırımcı psikolojisinin bir yansımasıdır..

https://www.businessinsider.com/when...20crazy%20mood

insanların zayıflıkları hırsları ve hepsi fiyatın içine girer..ama daha güçlü bir mekanizma (devletler) işin içine girdiğinde artık insan psikolojisi değil başka güçler devrededir.. ve fiyatlar kırar geçer veya tam tersi.. nitekim son 1 yılda teşvik ardına teşvik, kısıtlama ardına kısıtlama, sürekli müdahele (açığa satış yasağı, tavan taban değişiklikler, devre kesici vesaire) ve tüm bunlar neticesinde yapay biçimde gelişen bir piyasa..bu tür piyasalarda yazıda belirtildiği gibi teknik analiz çalışmaz.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    gayet te ne t görüyor abi hatta parayla çiziyorlar..ama daha önce de dedim bir spek grubu çoklu organ gibidir ..tahta da kim var kim yok sayar teknikçisi vardır parayla tahatayı çizer..
    işte biz gibilere de bu trendi yakalattırır kimileri erken ayrılır kimileri de elinde malla kalır işte bu yüzden mevcut piyasa da da elini görüyor diye işlem yapmamazlık olmaz..madem böyle bir durum var temele inan arkadaşlar direk opsiyonlu işlem açsın ne grafik var ne birşey sadece kendi yazdığı hikaye efenim..!!!
    biz gibi teknikçi tipler matematiksel olasıklara oynaırz.!!!
    bunu bilip te para kazanamayan zaten yapmasın bu işi kaynanası ya da babannesi gibi altın alıp yatsın elbet bir gün yükselir.!!!
    bu yakalattırma olayı piyasaya verilen bir avans olmasın.. zaten sürekli avlarlarsa kimse kalmaz piyasada. bence borsanın cazibesi bazen çizilen tekniklerin çalışmasıdan kaynaklanıyor. bana göre 2 verip üç alarak devam ediyorlar. bana göre bu verdikleri 2, insanlarda heyecan yaratıyor ve bir gün mutlaka ümidi ile devam ediyorlar
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

3. SELL
    40915.53
    BUY
    41010.53
    95
    100.86pts
    (0.25%)
    High: 41496.60

Low: 40078.60

78% of client accounts are long on this market

çok lönkçü mü var bitlikoyunda?
    kalan %22 'i şortçu bu kadar düşük bir pirimde nasıl tutuyorlar?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

bide şu var ben sadece teknik analize önem veren biri olarak teknik analizin her şey olduğuna inanlardan değilim. bunu kabul ediyorum ama siz, ben alır tutarak kazanırım fikri ile borsaya tepeden girerseniz yıllarca bekleme ihtimalide olabilir. bunu çok insan yaşamıştır. ama bu beklemeyi borsa düşüşlerine denk getirömek daha mantıklı. kaç yılda bir olursa artık 5 yılmı 10 yılmı oda şans
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

5.  Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    bu yakalattırma olayı piyasaya verilen bir avans olmasın.. zaten sürekli avlarlarsa kimse kalmaz piyasada. bence borsanın cazibesi bazen çizilen tekniklerin çalışmasıdan kaynaklanıyor. bana göre 2 verip üç alarak devam ediyorlar. bana göre bu verdikleri 2, insanlarda heyecan yaratıyor ve bir gün mutlaka ümidi ile devam ediyorlar
    ben size spek adına örnek geçeyim ..!!!
    örnek tuclk rasgele söylüyorum..!!!uydurma yani.!!tanıdığım insanalr var bu işleri yapan ve fon gibi paraları yöneten.!!!
    ne yapıyor bu adamlar ilk önce patrona haber salıyorlar..!!!
    para belli dolaşımda ky hisse belli.!!
    diyor ki bizim bir planımız var.!!
    ama malını asla satmayacaksın..!!
    sonra bu adamlar tahtayı sayıyor tektek..!!
    belli başlı kurumlarda birikmiş malı örnek marmara...
    adama haber salıyorlar mal sürülecek yukarı ..
    hareket günlük bazda planlanıyor ve ortalama 1 hafta sürecek ralli başlıyor.!!!
    alan mutlu satan mutlu.!!!
    4 tavan giden hisse ky dikkatini çekiyor malum destekte almayan ky gidiyor tavandan alıyor sonra malı satamaıyor neden zaten çift bacak işlemde marmara da ki adam emri zaten 4. tavdan sonra ki güne veriyor malı.!!
    alan ky ye mal kitleniyor.!!
    sonra grafik olşuyor ..zararda olan mal gene alınıyor.!!!
    bir tredn oluşuyor o zamana kadar bu seferde teknikçiler devreye giriyor işi bilen belki yüzde 10 tav oluyor ama sürüyorlar..!!
    zaten zarar da olan ky ye investing gibi forumlardan aşılama kampanyaları başlıyor ..!!yok iki hane olacak yok şu yok bu.!!
    sonra destek buldudurkları yerden toplanmaya ve sürülmeye devam ediyor bir bakmışşsınız olay başka kurumlardan kar almak isteyenlerin kavgasına dönüşüyor satıyor sattıkça patron arkasında olduğu için yukarı süren malı alıyor karşılıyor gene sürüyorlar zaten operasyon başladı.!!
    ky gene malda.!!
    artık ceza ve brüt takas ile farklı aracı kurumlarda ki savaşlar son buluyor..
    patronda kazanıyor malı yukarı sürende anlaşılan aracı kurumda mal tutan HEKTOR da mesela..!!
    oaly budur bizim borsa da yan kağıtlarda.!!!
    şimdi adam geçmiş teknik işlemez diyor..iyi de kardeşim teknik yukarıya süresen bile bir formasyon bir trend oluşturmak zorundasın.!!yoksa malı kime satacaksın.!!
    bu örnek benzerlerini yaşandığı hisse ..!!
    lokman hekim 6,5 iken
    etcyt
    dmsas
    deva
    eczyt (arsa muhabeti)
    marka
    kristal
    rodrigo
    almad
    bu şekilde yaşandı hep..
    patronla anlaşamazsan hiç bir şeyi yukarı süremezsin sadece ky ile..
    BU İŞLERİ BİLEN ve tanık olan bir adam olarak..
    teknik boş diyenlere diyorum ki yukarı sürülen piyasa da bile teknikle parayı bir yere getirmelsin ki kazanasın daha detaylı anlatmak istemedim gerek yok ama bilin...!!!
    KY boşuna BORSAYA gelmedi..birşeyler pompalandı hep..
    özellkle telegram grupları çok aktif..
    hatta citi tahtacılarının bile BİST30 kağıtlarında ki bazı basma çıkarma hareketlerine bile tanık olmuşluğum var.!!

hem vadeli (endeks ve hisse), hem de opsiyon piyasasında işlem yapıyorum..tek enstrüman değil daima karşı bacağıyla beraber.. natürel bir hedge oluyor.. kayıpları azaltıyor, ama en güzeli gereken teminatı azaltıyor (bkz takasbank span algoritması).. neticede "pair" ler üzerinden yapılan işlem bir nevi fiyat gelişimlerine filtre görevi de görüyor.. üstelik teknik analizin çalışmadığı, daha da gitmez bu endeks dediğinde bile sürekli gittiği bir ortamda strateji ve denge çok önemli hale geliyor..endeks neden gidiyor ?? endeksin bileşenlerini yükseltirsen endeks de yükselir..sürekli genişlemeci ve enflasyonist piyasada her türlü süpriz masadadır..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    ben size spek adına örnek geçeyim ..!!!
    örnek tuclk rasgele söylüyorum..!!!uydurma yani.!!tanıdığım insanalr var bu işleri yapan ve fon gibi paraları yöneten.!!!
    ne yapıyor bu adamlar ilk önce patrona haber salıyorlar..!!!
    para belli dolaşımda ky hisse belli.!!
    diyor ki bizim bir planımız var.!!
    ama malını asla satmayacaksın..!!
    sonra bu adamlar tahtayı sayıyor tektek..!!
    belli başlı kurumlarda birikmiş malı örnek marmara...
    adama haber salıyorlar mal sürülecek yukarı ..
    hareket günlük bazda planlanıyor ve ortalama 1 hafta sürecek ralli başlıyor.!!!
    alan mutlu satan mutlu.!!!
    4 tavan giden hisse ky dikkatini çekiyor malum destekte almayan ky gidiyor tavandan alıyor sonra malı satamaıyor neden zaten çift bacak işlemde marmara da ki adam emri zaten 4. tavdan sonra ki güne veriyor malı.!!
    alan ky ye mal kitleniyor.!!
    sonra grafik olşuyor ..zararda olan mal gene alınıyor.!!!
    bir tredn oluşuyor o zamana kadar bu seferde teknikçiler devreye giriyor işi bilen belki yüzde 10 tav oluyor ama sürüyorlar..!!
    zaten zarar da olan ky ye investing gibi forumlardan aşılama kampanyaları başlıyor ..!!yok iki hane olacak yok şu yok bu.!!
    sonra destek buldudurkları yerden toplanmaya ve sürülmeye devam ediyor bir bakmışşsınız olay başka kurumlardan kar almak isteyenlerin kavgasına dönüşüyor satıyor sattıkça patron arkasında olduğu için yukarı süren malı alıyor karşılıyor gene sürüyorlar zaten operasyon başladı.!!
    ky gene malda.!!
    artık ceza ve brüt takas ile farklı aracı kurumlarda ki savaşlar son buluyor..
    patronda kazanıyor malı yukarı sürende anlaşılan aracı kurumda mal tutan HEKTOR da mesela..!!
    oaly budur bizim borsa da yan kağıtlarda.!!!
    şimdi adam geçmiş teknik işlemez diyor..iyi de kardeşim teknik yukarıya süresen bile bir formasyon bir trend oluşturmak zorundasın.!!yoksa malı kime satacaksın.!!
    bu örnek benzerlerini yaşandığı hisse ..!!
    lokman hekim 6,5 iken
    etcyt
    dmsas
    deva
    eczyt (arsa muhabeti)
    marka
    kristal
    rodrigo
    almad
    bu şekilde yaşandı hep..
    patronla anlaşamazsan hiç bir şeyi yukarı süremezsin sadece ky ile..
    BU İŞLERİ BİLEN ve tanık olan bir adam olarak..
    teknik boş diyenlere diyorum ki yukarı sürülen piyasa da bile teknikle parayı bir yere getirmelsin ki kazanasın daha detaylı anlatmak istemedim gerek yok ama bilin...!!!
    KY boşuna BORSAYA gelmedi..birşeyler pompalandı hep..
    özellkle telegram grupları çok aktif..
    hatta citi tahtacılarının bile BİST30 kağıtlarında ki bazı basma çıkarma hareketlerine bile tanık olmuşluğum var.!!
    ne cevap vereceğim bilemedim. bol şanslar

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    hedef 300 değil sanırım 400 .. neyse.. hikayelere gerek yok..

yukarıda alıntı yaptığım dış kaynak yazıda da açıkça belirtildiği üzere "teknik analiz" yatırımcı psikolojisinin bir yansımasıdır..

https://www.businessinsider.com/when...20crazy%20mood

insanların zayıflıkları hırsları ve hepsi fiyatın içine girer..ama daha güçlü bir mekanizma (devletler) işin içine girdiğinde artık insan psikolojisi değil başka güçler devrededir.. ve fiyatlar kırar geçer veya tam tersi.. nitekim son 1 yılda teşvik ardına teşvik, kısıtlama ardına kısıtlama, sürekli müdahele (açığa satış yasağı, tavan taban değişiklikler, devre kesici vesaire) ve tüm bunlar neticesinde yapay biçimde gelişen bir piyasa..bu tür piyasalarda yazıda belirtildiği gibi teknik analiz çalışmaz.
    Sn discretus ilgimi çektiği için yazıyorum. Bahsettiğiniz devletlerin de ya da o büyük mekanizmaların da parası sınırlı değil mi? Bir sinir olmak zorunda. İnsan psikolojisi diyorsunuz bence çok haklısınız ve psikoloji çoğunlukla paraya bakıyor. Bir denge olmazsa bu piyasa yapıcilarinda hayatları tehlikeye girmez mi sizce?

Sayfa 834/1001 İlkİlk ... 334734784824832833834835836844884934 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •