Sayfa 833/1001 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,657 - 6,664 arası.

Konu: Viop - XXIX

1. burda da elf gözler w formasyonuna gittiğini görmeli..üçgen sert kırılınca ve hacim eşilk edince böyle olur özellşkle spotta bu formasyon bu sene çok güzel çalıştı teyitli çalıştı..
    üçgen içinde bir w bir v formayonu vardır ama bunlar üçgeni oluşturmuştur..!!!
    W formasyoununda sonra short yönlü kanal düşünmek daha olası ve daha doğru olur..!!
    üçgen teyitine gele bile zamansallıktan bu formasyona gelmesi hala olası..!!

petkim de hala stop etmedi izsüren..!!!

işte HAVA YOLLARI DA böyle 1275 çok önemli demiştik hala aynı senaryo..1276 geçilirkenki 4h hacimli bara dikkat..!!!
    1297 aşarsa ki bence artık aşmalı net boğa hakkında daha öngörülü konuşulabilir.!!!

milletin aksine hala uutluyum bu hisse de zaten o şekilde de gidiyor..!!
    14,97 üstünde net boğa..!!1ve ay içinde daha da olgunlaşır..!!!
    gene noktasal atış yapmış sistem..
    tam yerinden döndü..!

17,16 üstüne atması biraz nazlı olacak gibi ama bir atsın gene o zaman konuşalım ..!!

sistem sarı alan yukarı çıkıldığından beridir maldayım..!!!
    iz sürene göre devam..!!

bir hayalimiz var..!!
    short kovalamak tabi ki bir tercih ama gitmeyenlere odaklanılsa daha emin kazanıldığının örnekleridir bu.!!!
    devam..!!!

trade portföyümde kanala ve V formasyonuna girip trade ettiğim hisse kanal onayı gelirse tutuarım gelmezse basarım izlerim..!!!
    ayrıca..
    VİOP TOPİĞİ DEMEK SADECE ENDEKS DEMEK DEĞİLDİR UNUTMAYINIZ..!!!!!
    rahaysız olan engellesin rahatsız olan okuyup gözlerini yormasın..!!!
    faydalanan olduysa da hakkım helal olsun..!!

BU KADAR UCUZ KALMIŞ BU PERAKENDEYE neden short basılmaz alın size örneği 12,10 üsünde trend kanalı sistemsel 12,40 üstünde deli boğa olur demiştik.!!!!
    buna short yatıran arkadaşım kardemir longtan zararını karşılayamazdınız bilginize.!!!!

2.  Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    Sn cicibebe rakamlara çok takılmayın bir yanılsama içindesiniz...

yanılsama içinde değil haklı..!!!

siz yanılmayınız sayın myskstar..!!!!
    illa ki formasyon gerçekleşecek ditye bir durum yok ama onay alırsa ulen beeee...demişlerdi demeyesiniz..!!
    işbank vakıf en son ayak uyduranlardan xbanka ivmesine.!!!
    belki de paslaşılıyor bilemeyiz.!!!

hafta da iki üç gün dünya gazetesi alıyorum mgros'a gittiğim günlerde.. ciddi bir yardımcı olan bitenleri anlamakta.. manasız ve hikaye teknik analiz tarzı absürtlüklere prim vermeden analizlerini yapıyorlar..sahada gerçekleşen realiteler ve otoritelerin genişleme yönlü teşvikleri hikayelerin manasızlığını son 1 yıldır sürekli gösteriyor bize.

yarın piyasada ne olacak( + veya -) bir fikrim yok, ama birbiri ile ilişkili enstrümanların ne olacağı konusunda fikrim ve stratejim var, burası viop ve bana gerekn tek şey bu..enstrümanlar arası ilişki ve bunun sürdürülebilir olup olmadığı.. yoksa "bir hisse 5 iken 10 tl olacak" demek, "benim sistem yılda 3-4 kez sinyal üretiyor" tarzı abukluklar gereksiz şeyler viop'ta..viop'ta yeri geliyor gün içi defalarca işlem yapmak zorunda kalıyoruz.. ciddi panik anlarında kimse o sözde sisteme bakmaz pozisyonunu kapar veya tedbir alır.. dolayısıyla yönlü trade'den çıkar ve hedge'li trade'e geçer veya tamamen kapatır..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku

yanılsama içinde değil haklı..!!!

siz yanılmayınız sayın myskstar..!!!!
    illa ki formasyon gerçekleşecek ditye bir durum yok ama onay alırsa ulen beeee...demişlerdi demeyesiniz..!!
    işbank vakıf en son ayak uyduranlardan xbanka ivmesine.!!!
    belki de paslaşılıyor bilemeyiz.!!!
    maaşallah hafta tatili yaramış. müthiş bir enerji ile giriş yapmışsın. ben bir şey soracağım. tahta yapıcısı bu grafikleri görmüyormu? kimi nerede nasıl avlayacağını bilemiyormu? mantıklı bir soru soruyorum. benim polemikle falan işim olmaz. sordum sadece
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

5. https://www.bloomberght.com/biden-da...olacak-2272259

bir teşvik daha gelecekmiş...... 19 unda açıklanacak diyor.....doyamadılar para basmaya....düzeltme bekledikce haber geliyor..

nasıl şort olalım bu haber karşısında ... önümüzdeki haftada şortçuya kapalı sanki....

varsayalım badem force tüm kagıtları sırayla yükseltiyor.. ki bunu görüyoruz.. dalgalar yükseliyor aylardır..hem onlar hem de diğer kurumsallar katılıyor bu harekete.. mesela bir kagıt yapay biçimde tavan üstüne tavan yaptırıldığında geri dönüş esnasında sadece bu hareketi yaptıran grup mu işlem yapıyor ?? hayır.. elbette hayır.. diğer kurumsallar (X yatırım, Y yatırım filan ) veya diğer oyuncular hepsi volatiliteyi kullanıyor.. viop bize bu volatiliteyi "amplified" olarak veriyor..o nedenle müzik susuncaya kadar sahnede oyuncular sürekli olacaktır.. ve hepsinin farklı stratejileri olacaktır.. elini anlaman çok zor.. türlü türlü enstrümanla yapıyor işlemleri..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    maaşallah hafta tatili yaramış. müthiş bir enerji ile giriş yapmışsın. ben bir şey soracağım. tahta yapıcısı bu grafikleri görmüyormu? kimi nerede nasıl avlayacağını bilemiyormu? mantıklı bir soru soruyorum. benim polemikle falan işim olmaz. sordum sadece
    gayet te ne t görüyor abi hatta parayla çiziyorlar..ama daha önce de dedim bir spek grubu çoklu organ gibidir ..tahta da kim var kim yok sayar teknikçisi vardır parayla tahatayı çizer..
    işte biz gibilere de bu trendi yakalattırır kimileri erken ayrılır kimileri de elinde malla kalır işte bu yüzden mevcut piyasa da da elini görüyor diye işlem yapmamazlık olmaz..madem böyle bir durum var temele inan arkadaşlar direk opsiyonlu işlem açsın ne grafik var ne birşey sadece kendi yazdığı hikaye efenim..!!!
    biz gibi teknikçi tipler matematiksel olasıklara oynaırz.!!!
    bunu bilip te para kazanamayan zaten yapmasın bu işi kaynanası ya da babannesi gibi altın alıp yatsın elbet bir gün yükselir.!!!

Hence, there are two situations in which technical analysis does not work.

1) The markets are being manipulated by someone with a lot of power, such as the government/Fed. Technical analysis reflects investor psychology. And human psychology is the one thing that rarely changes. For example, investors (and humans for that matter) like the number 100. The roundness, perfectness of that number. So according to technical analysis, the $100 line would be a very important support or resistance line (depending on which way the market was going). Since human psychology rarely changes, the technical analysis could depend on the $100 to give support or resistance.

But if someone is manipulating the markets, then technical analysis no longer works. It's no longer investor/human psychology that's what's driving the market, but instead a higher force who has the capability to manipulate the market to suit its own wishes. Technical analysis only works in a free market, and when the market is being manipulated, it's no longer free.

2) The market is a crazy mood. In times of extreme fear or extreme optimism, don't expect technical analysis to help you earn any money. When someone's in a crazy condition, the person isn't thinking. He's acting in ways that no one can predict (even if looking at past data). The market is the same thing.

https://www.businessinsider.com/when...20crazy%20mood.

çevirmek uzun.. ama kısaca müdahele edilen piyasalarda ve ek olarak panik anlarında teknik analiz hikayedir diyor..

Sayfa 833/1001 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •