Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Son düzenleme : djoz; 10-01-2021 saat: 19:06.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Bankalarda zaten Ucuz ev firsatlari uzun zamandir var
kuzenim 2 adet aldi icine kucuk tadilat yapip kiraya verdi
carpani 150 yi gecmemistir [banada soyluyor ama ben sicak bakmiyorum ]
Dun yurtdisinda bir arkadasim ev alacagini soyledi ilgimi cekti baktim
Amac Kira Geliri + eve verilen paranin $ karsisinda korunmasi + prim ise
aslinda baktigi yerdeki daireler hosuma gitti
2+1 lerin rakami cok yuksek
ama 1+1 lerin fiiyatlari gayet guzel
1+1 fiyati yaklasik 38bin $ a denk geliyor bu evin icine koyuacak esyaya gore kira fiyati 350 ile 500 arasinda degisir
Icine 10bin $ a yaklasik bir esya koyuldugu zaman cok rahat 500$ a kiraya verilebilir
Pazartesi arayacagim sayet 2021 yaz baslangicinda teslim ediyorlarsa bu evi almaya niyetim var
Topldam 45bin $ verip 400$ kira alsam bile carpani harika
eve verdigin parayi $ bazinda koruyorsun kiran $ olarak Ev 10 yasina geldigi zaman Turkiye'deki gibi fiyati dusmuyor
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
sn cakozgur,
bir kere en büyük hatanız bitmemiş bir eve satın almaya çalışmak olur. sadece finansal değil güven açısından da sorunlu bir durum.
ev sahibiniz sizi rahatsız eder ama kolay kolay çıkaramaz(başka bir evi yoksa ve oraya taşınacağını mahkemede ispat etmesi lazım nerden baksan 1 sene), en azıdan bahsettiğiniz ev bitene kadar mevcut evinizde kalmaya devam edin.
ayrıca 2bin tl kira ödediğiniz bir hayat standartında 1milyon tllik eve geçme isteği pahalı bir "lüks" satın almak olur, bu ancak maaşınız ciddi artması veya kenarda duran paranızın borsada, bitcoinde v.s. bir anda değer kazanması sonucu belki düşünülebilecek bir şey olur. şu durumda şartlarınız bu kadar zorlamak bana mantıklı gelmiyor.
3-4 ay önce kirada oturduğum ev satışa çıkınca benzer bir durum yaşadım ve almak zorunda kalmıştım, fakat benim özel ailevi nedenlerim vardı + maddi olarak zorlamayacaktı. yarısı peşin yarısı kredi kullanmıştım ben.
ona rağmen evin yarısı için verdiğim parayı borsada tutsaydım şu an evi kredi kullanmadan alabiliyordum.
finansal piyasalarda fırsatlar bitmez, bütün birikiminiz+ kredi + araba satıp bir tane daire almak doğru değil.
arkadaşlar çok güzel tavsiyeler varmış, bence en az 1-2 senelik kredi rakamı kenarda olmalı araba v.s. satmayı geçtim.
Sayın Cakozgur, sizin hayatınıza karışmak haddime düşmez de, ben olsam aynı maddiyatla kendim nasıl bir yaşam kuracağımı anlatayım.
Şu an eve giren rakam 10 binin üzerinde, arabam 90 bin lira eder. oturduğum ev vasat bir semtte, sanırım değeri 750 bin eder.
Eve giren para mesela 5 bin lira olsaydı, muhtemelen evim 450-500 binlik, arabam 40-50 binlik olurdu.
Tabi herkes benim gibi basit yaşamayı seçecek diye bir kural yok.
Üç günlük ölümlü dünya, belki de mütevazi yaşayarak ben yanlış yapıyorumdur.
Ama borcum harcım kredim falan yok, geceleri çok rahat uyuyorum, o konuda doğru yaptığıma eminim.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Djoz abi sat şu 90 binlik arabayı al bir sıfır araç 180-200 bin bandında.
Biraz sıfır kokusu çek üzerine.
Zaten ev varmış aylık gelirde fena değil.
Ömrü hayatımda sıfır araca binmedim demezsin. Dünyaya 56 kere gelmiyoruz.
29 yaşında ehliyet aldım. 30 yaşında iken Sandero Stepway da olsa gidip o zaman 25900 liraya sıfır araç aldım.
Onu verdim gittim yine 52 bine sıfır dizel Stepway aldım. Yerden yüksek oldugu için çevre yerlerde çıkmadığimiz dağ bayır kalmadı. Özellikle pandemi döneminde iyi oldu bu özelliği.
Şimdi onu verip orta paket Fiat egea cros alasım var. Yine sıfır.
Para olsa daha iyisini alırdım. Bütçe ona yetecek gibi yetmezsede almam, zorlamam .
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Hocam merhaba. İlginiz için teşekkürler.
Satın almayı düşündüğüm ev 10 yıllık oturmuş bir sitede. Site İstanbul'da memnuniyet katsayısı yüksek sayılı sitelerden. Çok fazla talep görüyor. Zaten almak isteseniz 1300 daireli sitede tüm ev tiplerinden toplam 3 ya da 4 dairenin satışta olduğunu görüyorsunuz.
2000 TL kira olayına gelince ben 2 sene önce taşındım. Mevcut piyasa şartlarına göre ödedigim kira uygun. Şuan oturduğum daireyi tekrar kiralamaya kalksam 3 bin TL den aşağı vermez. Çıktığım anda da kiracisini bulur. Ev sahibinin şuan oturdugu bir dairesi var onun bir sorunu yok ama taciz olayı (Whatsapp, SMS) canımızı sıkıyor.
Benim düşüncem kendimden ziyade kızım için ömürlük bir yatırım olmasi yönünde. Kiracilik bence modern kolelik. Ev sahibini finanse etmekten başka bir amaca hizmet etmiyor.
Borsa konusu da öyle kolay bir olay değil. Özellikle yeni başlayanlar borsayı bedava para dağıtılan bir yer olarak görmekteler ama zamanı gelince bende onları göreceğimUzun zaman borsa ile ilgilendim ama ben bir hayrını göremedim. Aslında bahsettiğim nakite ilave borsada da 120 bin civarı bir nakitim var ama ona dokunmam o benim sigortam.
Arabaya gelirsek,.lüks bir araç benim için olmazsa olmaz değil. 10 sene 93 model Corolla, 7-8 sene de 2004 model Fiat Punto kullandim. Denk geldi kayınvalide yardım etti 2 sene önce mevcut aracımı aldım. İyiki de almışım diyorum.
Bir söz vardır, ucuz araba kullan ama alabileceğin en güzel evi al diye. Bende böyle düşünüyorum.
Tabi bunu gerçekleştireceğim diye önümüzdeki yıllarda sıkıntıya sokacak bir durumda olmakta istemem. Bu ev tam istediğim ev keşke maddi olarak biraz daha hazır olabilseydim.
İnşallah hocam çok teşekkür ederim 🙏
Geçen sene bu zamanlar aslında bu işi çözüyorum. Bir bayanla pazarlığa giriştim. Güzel bir evdi. Bayan 600 dedi ben 550 verdim. Anlaşamadık bende sinir oldum yeni teklif vermedim. 5 ay sonra teklifimi yükseltmek üzere aradım alacaktim istediği fiyata ama bayan o hafta kaparoyu almış 590 a satmış. 1 ay sonra da faiz indirimi ile evler önce 700 sonra 800 oldu. Kısmet birazda artık nasipten öte köy yok.
Yer İmleri