Originally Posted by
manevracı
PPF'ler ilgili bir şey merak ediyorum, normalde bu PPF fonlar Pazartesi 3 günlük getiri sağlıyor. Yani yıllık hesaplarken günlük x365 yapıyoruz. Bunun dışındaki borçlanma araçları fonlarında Osmanlı Portfoy borçlanma araçları fonu OSD veya Gedik borçlanma araçları fonu GYK da günlük %0.040 civarı getiri açıklıyorlar. Bunların da haftasonu getirisi aynı PPF gibi devam ediyor mu? Günlük aynı diyerek GYK alırsam yıllıkta PPF'ye göre aşağıda mı kalır getirisi? Azimut PPF bazı internet bankaciliğinda çıkmıyor illa ki borçlanma araçlarına yönlendirilmiş oluyorum.
OSD özel sektör bonoları taşıyan bir fon. Belli bir orta vadede ppf'lerin bir tık üstü getirecektir/getirmesi beklenir.
Özel sektör bonoları piyasa faizlerinin bir tık üstünde olur hep, öyle olmak zorunda, risk primlerinden dolayı.
Ters repo ağırlıklı bir fon ile, özel sektör bonosu yoğun taşıyan fonun getirisi aynı olmaz.
Ama tabii, ppf'lere göre bir tık da riskleri ve volatilite/beta değerleri fazladır.
Ancak konjünktürel dar ve kısıtlı zamanlarda, faizlerin artışı esnasında, elindeki bonoları yeni faizli bonolar ile değişim sürecinde vs. zaman zaman gerisinde kalabilir.
Ya da ağır bir kriz olur, tuttuğu bir şirket bonosu temerrüde düşebilir, elindeki bonoların ikinci el değeri düşer, ama çoğunu vade son gününe kadar taşındığı için orta vadede geçecektir.
Biraz daha getiri, biraz daha risk. çok getiri çok risk. Değişmez, ve temel yatırım prensibi bu.
Mevduatta bile biraz daha küçük ve riskli bankada faizler bir kademe yükselir.
Atıyorum ppf'ler risk skalasında 10 üzerinden 1-2 gibi bir yerdeyse, ost fonları 2-3 gibi bir yerdedir.
ppf'ler içinde bile diğerlerini azıcık geçen, o azıcık kadar risk alıp portföyü çeşitlendiren, biraz daha küçük şirketlerin bonolarını da serpiştiren fonlar.
Son düzenleme : hellistheothers; 12-01-2021 saat: 14:10.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri