Sayfa 526/996 İlkİlk ... 26426476516524525526527528536576626 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 4,201 - 4,208 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Bahsettiğimiz AVM dünkü konu, biraz daha eski olarak elimizde bir ORA AVM örneği var, bahsedilen miktar 270 milyon euro gayme.

Benim görüşüm, burası o paraları edecek bir yer değil, neyle tahsil edecek?

Daha bunun enerji şirketlerine verilen kredi ayağı var, şirketin mal varlığına bakıyorum bir de borcuna ve yok artık A.A. diyorum.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir.Bak işte, bu söz ve söyleyen adam benim her zaman kılavuzumdur hemen hemen yüzde doksan o ne dese ben aksini düşünsem,ulan acaba bende mi bir sakatlık var diye şüpheye düşüyorum,hem de ölümünden 80 küsur yıl sonraki bir dünyada)))))))

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    ....Bankalar konusuna gelince 2001 yılında bankalar konusunda kriz öncesi uyarı yapanlar egebank,imarbank,pamukbank vs onlarca bankada parası olan mudiyi kurtardı.Yani bankalar konusunda zaman zaman uyarı yapmak gerekebilir.Bankalar kutsal kurumlar değiller ,paramızı yatırıyoruz güvencemiz de her banka için 150 bin lira ile sınırlı,banka batarsa 150 bin üstü mevduatın akibeti belli değil...

Banka batmasına ve iflas etmesine iki ayrı durum olarak bakalım.

2001 yılı krizinde 20 küsur banka battı. Ama iflasına izin verilmedi. Yani devlet el koydu. Alacak ve borçları devlet üstlendi.

TMSF'nin 150 bin liralık sigortası iflas eden bankalar için geçerlidir. Devletin el koyduğu bankalar için geçerli değil çünkü zaten devlet el koymuş olduğu için paranız 100 milyon tl dahi olsa tamamıyla güvence altındadır.

Sizin de bahsettiğiniz pamukbanktaki paramızı kayıpsız ve eksiksiz aldık. Başka bankadan da aldık. Eksiksiz ve kayıpsız olarak. İmar bankası özel bir bir durumda idi, adamlar müthiş bir düzenek kurmuşlardı, çift hesaplar vs. Orada enflasyon bazında kayıplar oluştu.

Zaten 2001 yılından sonra BDDK'nın sıkı önlemler alması, denetlemeyi çok etkin yapması bu sebepledir.

Yine de herkes kendi kararını versin, ama geçmişte durum bu şekilde oldu.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bankadan paranızı çekin de denmez,yatırın da benim tüm param bankalarda evde bir liram yok,ama sakıncalı durumlar oluşursa elbet hepsini bankadan çekerim,buraya da yazarım,yazma denirse de yazma diyen neden neden böyle diyor doğrusu şüpheyle bakarım.
    Bankalara güvensizlik diye bir şey zaten söz konusu olamaz. BDDK gibi kuruluşlar bunun için oluşturuldu. Bankaların tüm kayıtları zaten devletin kurumlarının denetiminde, sizin burada bahsettiğiniz konu banka özelinden ziyade sistemle ilgili kaygılarınızı yansıtıyor. Benim bankacılık sistemine güvenim devam ediyor.
    Piyasalar her ne kadar red etselerde pandemi belirsizliği devam ediyor. Mesela önümüzdeki turizm sezonu için kimileri aşı nedeniyle bereketli, kimileri aşının belirsizliği nedeniyle bereketsiz olacağını söylüyor.
    Bir tarafta vobelitte sn deniz bahsettiği, amerikadaki fakirlik, diğer yanda altın topiğinde sn djoz bahsettiği evde kalma nedeniyle biriken talep var. Geleceği bu iki kitleden hangisinin baskın hale geleceği gösterecek.
    Geçtiğimiz dönemde kürselleşme ile dünya genelinde ciddi bir orta sınıf oluştu. Bu sınıf bu pandemiyi atlatırsa işler yoluna girer. Atlatamazsa işimiz iş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Banka batmasına ve iflas etmesine iki ayrı durum olarak bakalım.

2001 yılı krizinde 20 küsur banka battı. Ama iflasına izin verilmedi. Yani devlet el koydu. Alacak ve borçları devlet üstlendi.

TMSF'nin 150 bin liralık sigortası iflas eden bankalar için geçerlidir. Devletin el koyduğu bankalar için geçerli değil çünkü zaten devlet el koymuş olduğu için paranız 100 milyon tl dahi olsa tamamıyla güvence altındadır.

Sizin de bahsettiğiniz pamukbanktaki paramızı kayıpsız ve eksiksiz aldık. Başka bankadan da aldık. Eksiksiz ve kayıpsız olarak. İmar bankası özel bir bir durumda idi, adamlar müthiş bir düzenek kurmuşlardı, çift hesaplar vs. Orada enflasyon bazında kayıplar oluştu.

Zaten 2001 yılından sonra BDDK'nın sıkı önlemler alması, denetlemeyi çok etkin yapması bu sebepledir.

Yine de herkes kendi kararını versin, ama geçmişte durum bu şekilde oldu.
    Peki teorik olarak şu anda bankaların iflas etme olasılığı var mıdır.Bu kez devlet el koymaz da iflasa izin verirse mevduatlar ne olur.Devlet el koyduğu zaman o zaman ki batık bankalarda para yoktu,mudilerin parasını devlet kimin parasıyla ödedi.Arkadaşlar benim meslek malum,bankalar üzerindeki yazdıklarım edindiğim bilgiler yabancı videolarda dünyada genel bir banka iflası sorunu olabileceği uyarıları üzerine bankadaki paralarım güvencede mi diye edindiğim bilgiler.Yazdıklarım elbet profesyonel gözle yazılmış şeyler değil,tamamen amatör şeyler

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bankalara güvensizlik diye bir şey zaten söz konusu olamaz. BDDK gibi kuruluşlar bunun için oluşturuldu. Bankaların tüm kayıtları zaten devletin kurumlarının denetiminde, sizin burada bahsettiğiniz konu banka özelinden ziyade sistemle ilgili kaygılarınızı yansıtıyor. Benim bankacılık sistemine güvenim devam ediyor.
    Piyasalar her ne kadar red etselerde pandemi belirsizliği devam ediyor. Mesela önümüzdeki turizm sezonu için kimileri aşı nedeniyle bereketli, kimileri aşının belirsizliği nedeniyle bereketsiz olacağını söylüyor.
    Bir tarafta vobelitte sn deniz bahsettiği, amerikadaki fakirlik, diğer yanda altın topiğinde sn djoz bahsettiği evde kalma nedeniyle biriken talep var. Geleceği bu iki kitleden hangisinin baskın hale geleceği gösterecek.
    Geçtiğimiz dönemde kürselleşme ile dünya genelinde ciddi bir orta sınıf oluştu. Bu sınıf bu pandemiyi atlatırsa işler yoluna girer. Atlatamazsa işimiz iş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Sn egeli bankalara güvensizlik diye bir durum da elbet sözkonusu olabilir de ben şu anda o durumda olduğumuzu düşünmüyorum.Yoksa gavurların videolarında baya baya akıllı adamlar bankalarda tüm dünya için bir iflas dalgasının gelebileceğini söylüyorlar,tartışıyorlar.

Misal güney kıbrısta krizde bankalardaki mevduatlara ne yapılmış isteyen bir araştırsın.

Arkadaşlar bankalara gereksiz anlamlar yüklemeyelim.Bunlar ticari kuruluşlar.Para alıp satıyorlar,kar edebilirler,zarar edebilirler,büyüyebilirler,küçülebilirler ve maalesef elbette batabilirler de.Aman ha yanlış anlamlar yüklemeyelim bunlara,kutsal mekanlar değiller,baya baya da istismara açık ticari işletmeler bunlar.

Sayfa 526/996 İlkİlk ... 26426476516524525526527528536576626 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •