Originally Posted by
Kemtuz
Bana sormamissiniz ama muhabbete bende dahilnolmak istedim. Bende uzman Dr um ama bende malesef yaşı bekleme lüksü yok. Yani emeklilik hakkına sahip olup sonra emekli maaşı bağlanması için bir süre bekleme durumum yok. Emeklilikte aylık ne kadar gelir yeter sorusu benimde kafamı kurcalayan ve cevabını aradığım bir soru. Ama TL illuzyon, yıllardır maasimiz doğru düzgün artmazken harcama kalemleri uçtu gitti. A sınıfı bir araba 150-160 bin TL olmuş.
Yani belirlediğimiz hedefler zaman içinde gerçekliğini yitirebilir. Döviz bazlı baksak olaya fonların hepsi sonuçta TL'ye çevriliyor.
Sizin sorunuzun cevabını bulmak gerçekten zor bence
Valla aslında herkesin hayatta beklentileri, ''iyi yaşama'' tanımı, hobileri, maddiyat ile kurduğu ilişki çok farklı. Benim için mutluluk ya da lüks için ölçü ''çalışmak zorunda olmamak, bir çalar saat ile uyanmak zorunda olmamak ve kendi seçeceğim şeyler için zaman bulabilmek'' aslında. Bekar biri olduğum için ve yalnızlığı çok sevdiğim için de hobilerimle ilgilenebileceğim, kimseye eyvallah demek zorunda kalmayacağım , yaşlandığımda sağlık için devletin kurumlarına gitmek zorunda kalmayacak, temel ihtiyaçlarımı görebileceğim bir aylık gelir hedefliyorum stabil. Kafamda aylık dolar bazlı bir getiri var. 12 aylık ortalamalarım buna ulaştığında, aylık getirilerin yarısını çekmeye başlayıp, birikimi durduracağım. Olur mu olmaz mı bilmem. En azından hedefim bu.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri