Sayfa 567/996 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 4,529 - 4,536 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bu başlığı takip edenler, normal düşünen akıl sağlığı yerinde insanlar. Oysa dönem bu dönem değil. Kısacası , normal değil anormal düşünen ayakta kalıyor. Genelimiz takmışız eksi rezerve.... Misal; benim kayınço ; ben bildim bileli işsizdir. Hiç çalışmadı ve iş bulsak bile çalışmaz. 2 çocuğu büyüttü. 18 yaşına basanı da evlendirdi. hepsi de bizden mutlu. Bilmeyen, dışarıdan bakan bu adam nasıl geçiniyor, kaçakçılık mı yapıyor vs. diye yorumlar yapar. Kayınvalidenin 3 ayrı yerden emekli maaşı var. Kendi eşi de rahmetli babasından kalan bir mülkten düzenli kira alıyor. Evlerine aylık 6 bin tl. para giriyor.

Bu örnekteki gibi, devletin de bilinen kaynaklarının yanı sıra bilinmeyen kaynakları olabilir. Yurt dışından düzenli olarak ülkeye döviz sokabilecek resmi- gayri resmi kurum, kuruluşlar olabilir. Yani bu döviz tüm bu '' olumsuz'' şartlarda dahi düşüyorsa vardır bir bildikleri. Bize saygı duymak ve piyasayla inatlaşmadan ayak uydurmak düşer. Yoksa çarkın dişlileri ezer geçer.

Yatırım tavsiyesi değildir. Selçuk geçer ne yapmak istiyor, nereye varmaya çalışıyor, amacı nedir ? ( kaynak; medya )
    Ressam hocam sizin kayınçonun hesap gayet belli gayrıresmi bir şeyi yok ki ,gayetle de resmi gelirleri var,onun geçiminde şaşacak bir şey yok,ekonomisi sağlam şeffaf.Bizim hükümet ,merkez,hazine vs bu ara osmanlının son dönemi gibi.Doların düşüşü kaynağı belirsiz dolarla olmuyor ki ,bizimkiler çatır çatır gavurdan swap dı eurobonddu doları borçlanıyor millete ucuza satıyor,bu iş duvara toslar.Sizin örnek bizim olaya bence uymuyor.

Piyasa ile inatlaşan bence bizim ekonomi yönetimi.Realite ucuz dolarla büyüme dönemi bitti diyor,bizimkiler hala yüksek faiz düşük kur ,cari açık üçlüsü ile büyüme derdinde.Bitti artık öyle bir dünyada değiliz,uyanmamız lazım ama hala dur bakali ne olacak modndayız.

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Piyasa ile inatlaşan bence bizim ekonomi yönetimi.Realite ucuz dolarla büyüme dönemi bitti diyor,bizimkiler hala yüksek faiz düşük kur ,cari açık üçlüsü ile büyüme derdinde.Bitti artık öyle bir dünyada değiliz,uyanmamız lazım ama hala dur bakali ne olacak modndayız.

Aslında ben konuyu şey etmek şey etmeye çalıştım. Yahu eskilerin istibdat dönemi yazarlarını biraz okumam gerek ! Şey etmeden şeyi yoluna koymayı beceremedik. Aslında verdiğim örnekte kayınçom, dışardakiler tarafından şüpheli görünüyor dedim. Oysa işin aslı başka. Aslında çoğumuzun bildiği gerçekleri dillendiremiyoruz. İç işleri bakanımızın annesine küfredenlerle ilgili bakan bey bile çaresiz kalıyorsa , ALLAH muhafaza biz ne yapacağız.

Fazla kasmadan, piyasa çıkarken ve inerken uyumlu hareketler yaparak bünyeye zarar vermeden varlıkları korumak lazım.

4. 7.30'lara yine inecekse bugün olmasını bekliyordum, yatırım yaptıktan sonra olmaması adına. 40 altına inmişti, yine gelmiş. Neyse artık, zaman maliyetine uğramayalım deyip yarın bir şeylere gireceğiz.

5. Bu ülkede herkesi bir şekilde yola getirebilirsin. Feto davası, vergi cezası finansal kısıtlama gibi. Bunu da çok rahat kullanabilirsiniz. Dünyada bizim gibi kim var. Hani veriler ile oynanmayacakti. Borcu takibe almak işçi çıkarma yasak. Bizde işsizlik düşüyor. Burda tuzu kurular hariç parası olanlar da dahil herkes mutsuz

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Şu ülkede yazılım şirketleri milyonlarca dolara satılıyor.
    Biz akşamları muhalefetteki taciz vs iddaları, kapıcıların sorunları, gss primleri , eytlerin sorunlarını konuşuyoruz. Geleceğe dair umut, iha, siha , togg seviyesinde. Kimse uyanmak istemiyor ki.
    İnanın ülkede vizyon sahibi üniversite mezunları var. Bu vizyon ülkeye çağ atlatır. Kimse dinlemiyor. Kimse ilgilenmiyor. Zira konut ve ikinci el araç fiyatları daha önemli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

7. MB bugün Ağustos 2019 da yaptığım hatayı yapmayacağım dedi.

Çok kredi verince herkes dolara girdi dengemiz bozuldu diyor. Korona geçen sene kadar olmasa da bu sene de hizmet sektörünü kötü etkiliyor diyor. Dünyada gıda ve emtia fiyatları çok arttı, önümüzdeki dönem enflasyonu arttıracak, o zaman enflasyona müdahale için arttıracağım diyor.

Yalnız, hizmet sektörü sermayeden yiyor, geçen seneki kadar olmasa da kısmı tartışılır, yakında patladı patlayacaklar..onlara can suyu vermeleri lazım..zincirleme reaksiyon başlatabilir..

Ehh buna da şükür...hala bir iki akıllı kalmış aralarında..

Biz Damadı geri isteriz netekim..

Muhtemel resim bu, Şubat sonu Mart başı...

Şimdi bizde her şey enflasyona endeksli,banka faizleri,asgari ücret artışları,kira zamları şu bu hepsi enflasyona endeksli.E biz de misal açıklanan enflasyona bakıp dolar bazında altın bazında veya aldığımız faiz bazında kardamıyız zarardamıyız hesap ediyoruz.Elbet bu hesapların tümü çöp.Enflasyon rakamları yalan ,ilk düğme yanlış ilikleniyor sonraki düğmeler de otomatik olarak yanlış ilikleniyor.O yüzden ben açıklanan rakamları hesapları falan kaale almıyorum.Tek kriter var o da cari açık,cari açık verdiğin müddetçe yanlış yoldasın,dolar seviyen yanlış demektir.Benim aklıma göre dolar cari açık kapanana kadar yükselmeli.

Sayfa 567/996 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •