Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 997/1002 İlkİlk ... 497897947987995996997998999 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,969 - 7,976 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Ben alsam 1.2m istenecek evde 2500 kiraya oturuyorum, almak istediğim evlere de şu an 2 - 2.5 - 3 Allah ne verdiyse fiyat çekiliyor. Tam teklif vereceğim kirama bakıp iç geçiriyorum.

En son kiralar söyle iki katına sağlam bi çıkacak komple rahata ereceğiz sanırım
     Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Ev deyince akla 1milyonluk evler geliyor.
    Sarı sitede şimdi baktım.

Türkiye genelinde 3+1 ilan sayısı 180.136.
    500k altındaki 3+1 ilan sayısı 123.964

Yani ilanların %65i 500k altında.

10 yaş altındaki ilanlara bakınca bu aran %63. Oran olarak çok fark yok.

Özetle ev var. Önemli olan bakış açımız ve beklentilerimiz.
    Kirada otururken oturduğumuz ev 500binlik ev ama ev almaya niyetlendiğimizde 900binlik evlere bakıyoruz.
    Bu durumda, sonuç malum oluyor. Mevcut evde kirada oturmaya devam ediyoruz.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Eğer gelir durumunuz buna uygunsa kimse bişey diyemez.
    Ama gelirinin %20-25 ini bir ömür kiraya verilmesinin mantıklı bir tarafı olmaz.

Birçok kişi aslında Robert Kiyosaki'nin dediği durumu yaşıyor. "Fare yarışı".
    Kısır döngü içerisinde bir yaşam sürüyor.
    Kirada orta ve yoksul kesimin ciddi bir gider kalemi.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ben alsam 1.2m istenecek evde 2500 kiraya oturuyorum, almak istediğim evlere de şu an 2 - 2.5 - 3 Allah ne verdiyse fiyat çekiliyor. Tam teklif vereceğim kirama bakıp iç geçiriyorum.

En son kiralar söyle iki katına sağlam bi çıkacak komple rahata ereceğiz sanırım

3. Hocam fırsatlar bitmez.
    Önemli olan o güne hazırlıklı olmaktır
     Alıntı Originally Posted by huskoz Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim.Ben de isterim 200 kiraya oturumluk ev almayı fakat ev konusunda benim beklentim biraz yüksek.O yüzden tam kafamdaki eve maddi anlamda gücüm yetmeyecek.Ben de diğer seçeneklere bakacağım büyük ihtimalle.

4.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Hocam fırsatlar bitmez.
    Önemli olan o güne hazırlıklı olmaktır
    Kesinlikle katılıyorum o yüzden kendi mantığıma uygun evler için ölçütler belirledim

5. Nedir belirlediğiniz ölçütler?
     Alıntı Originally Posted by huskoz Yazıyı Oku
    Kesinlikle katılıyorum o yüzden kendi mantığıma uygun evler için ölçütler belirledim

6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ben alsam 1.2m istenecek evde 2500 kiraya oturuyorum, almak istediğim evlere de şu an 2 - 2.5 - 3 Allah ne verdiyse fiyat çekiliyor. Tam teklif vereceğim kirama bakıp iç geçiriyorum.

Büyük bir anomali var. Kiralar reel artış olark ev fiyatlarıdaki artışı geçmeli diyoruz, ama ülkede çalışan kesimin içinde buşunduğu durum, gelir dağımındaki adaletsizlik bu duruma engel oluyor.

Umarım bu anomali yavaş yavaş düzelir, yoksa kiralarda enflasyon üzerinde artışlar yaşanmaya başlarsa çok aile zorda kalır.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Nedir belirlediğiniz ölçütler?
    1-Konum:Merkeze yakın olmalı.Merkezin tam dibinde değil tabi.Yürüyürek de bazı işlerimi halletmeliyim.Ev baktığım yer 150 bin nüfuslu bir ilçe.

2-Apartmandaki İnsanlar:Komşular nasıl?Genellikle ev sahipleri mi oturuyor yoksa kiracılar mı?Yönetici bile önemli benim için.Sonuçta kötü komşu insanı ev sahibi yapar.Biz zaten evi rahat etmek alıyoruz.

3.Evin Cephesi:Güney,doğu veya güneydoğu ilk tercihim.

4-Evin Bulunduğu Kat:En üst veya en alt kat benim için uygun değil.En alttan kastım normal olarak zemin kattan bahsediyorum.Yoksa bodrum katın altına bile ev yapılabiliyor.Baktığım binalar genellikle 5 katlı.O yüzden 3. ve 4. kat olursa iyi olur.Gerçi dubleks ev de düşünüyoruz ama o zaman çatı işi beni düşündürüyor.

5-Mahalledeki İnsanların Genel Yapısı:Apartmandaki insanlar iyi ama çevredeki insanlar da önemli.Ayrıca çocuğumu devlet okuluna göndermeyi düşünüyorum.Genellikle iyi mahalledeki okullar daha tercih edilir oluyor.

6-Odaların Kullanımı/Şekli:Ev 150 metrekaredir ama odalar şekilsizdir kullanım alanı düşer yüz yirmi metrekareye.Apartman boşluğuna bakan karanlık oda da olmamalı bence.

7-Metrekare:Geniş ev düşünüyoruz o yüzden dubleks de olabililr ama bu duruma göre değişir.Seçeneklere bakacağız.

8-Otopark:En azından apartmana ait bir otopark yeri olmalı binanın önünde.Kapalı otopark olursa çok çok güzel olur.Ülkemizde çoğu kapalı otopark yetersiz veya göstermelik bana göre.

9-Aidat:Site düşünmüyorum ama site olursa aidat da çok önemli bir konu.Kendi evinde kiracı olabilirsin.

10-Müteahhit:Diğer binalardaki memnuniyet oranı benim için önemli.Tabi alacağım ev önemli belki sadece onda sorun çıkacak.Bazı müteahhitler adlarına leke gelmesin bir iki sene binaların arkasında duruyorlar.Kendisinden kaynaklanan sorun varsa hallediyorlar.

11-İskan:Kesinlikle iskanlı ve kat mülkiyetli olmalı.

12-Bina Yapı Kalitesi:Bana göre en önemlisi bu.Bina depreme dayanıklı mı?Camlardan kapılardan duvarlardan 3-4 sene sonra sıkıntı yaşarlar mıyım?Kaliteli malzeme kullanılımış mı?İster 50 kira ister 500 kira karşılığında olsun tabutumuzu da almış olabiliriz.

Dediğim gibi benim evden beklentim çok yüksek.Hepsini bir arada zor bulurum.Bulursam da param yetmez büyük ihtimalle.Aklıma yatan en uygun seçeneği değerlendireceğim.

8.  Alıntı Originally Posted by huskoz Yazıyı Oku
    1-Konum:Merkeze yakın olmalı.Merkezin tam dibinde değil tabi.Yürüyürek de bazı işlerimi halletmeliyim.Ev baktığım yer 150 bin nüfuslu bir ilçe.

2-Apartmandaki İnsanlar:Komşular nasıl?Genellikle ev sahipleri mi oturuyor yoksa kiracılar mı?Yönetici bile önemli benim için.Sonuçta kötü komşu insanı ev sahibi yapar.Biz zaten evi rahat etmek alıyoruz.

3.Evin Cephesi:Güney,doğu veya güneydoğu ilk tercihim.

4-Evin Bulunduğu Kat:En üst veya en alt kat benim için uygun değil.En alttan kastım normal olarak zemin kattan bahsediyorum.Yoksa bodrum katın altına bile ev yapılabiliyor.Baktığım binalar genellikle 5 katlı.O yüzden 3. ve 4. kat olursa iyi olur.Gerçi dubleks ev de düşünüyoruz ama o zaman çatı işi beni düşündürüyor.

5-Mahalledeki İnsanların Genel Yapısı:Apartmandaki insanlar iyi ama çevredeki insanlar da önemli.Ayrıca çocuğumu devlet okuluna göndermeyi düşünüyorum.Genellikle iyi mahalledeki okullar daha tercih edilir oluyor.

6-Odaların Kullanımı/Şekli:Ev 150 metrekaredir ama odalar şekilsizdir kullanım alanı düşer yüz yirmi metrekareye.Apartman boşluğuna bakan karanlık oda da olmamalı bence.

7-Metrekare:Geniş ev düşünüyoruz o yüzden dubleks de olabililr ama bu duruma göre değişir.Seçeneklere bakacağız.

8-Otopark:En azından apartmana ait bir otopark yeri olmalı binanın önünde.Kapalı otopark olursa çok çok güzel olur.Ülkemizde çoğu kapalı otopark yetersiz veya göstermelik bana göre.

9-Aidat:Site düşünmüyorum ama site olursa aidat da çok önemli bir konu.Kendi evinde kiracı olabilirsin.

10-Müteahhit:Diğer binalardaki memnuniyet oranı benim için önemli.Tabi alacağım ev önemli belki sadece onda sorun çıkacak.Bazı müteahhitler adlarına leke gelmesin bir iki sene binaların arkasında duruyorlar.Kendisinden kaynaklanan sorun varsa hallediyorlar.

11-İskan:Kesinlikle iskanlı ve kat mülkiyetli olmalı.

12-Bina Yapı Kalitesi:Bana göre en önemlisi bu.Bina depreme dayanıklı mı?Camlardan kapılardan duvarlardan 3-4 sene sonra sıkıntı yaşarlar mıyım?Kaliteli malzeme kullanılımış mı?İster 50 kira ister 500 kira karşılığında olsun tabutumuzu da almış olabiliriz.

Dediğim gibi benim evden beklentim çok yüksek.Hepsini bir arada zor bulurum.Bulursam da param yetmez büyük ihtimalle.Aklıma yatan en uygun seçeneği değerlendireceğim.
    Esasında ev almak isteyenler için güzel bir rehber hazırlamışsınız,bence bu rehberde birinci öncelik deprem yönetmeliğine gerçek anlamda uygun yapılması gelir,2.ci sıra ve sonrası kişilerin beklentisine göre şekillenir ama tüm söyledikleriniz konut alımında çok önemli kriterler...

Sayfa 997/1002 İlkİlk ... 497897947987995996997998999 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •