Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
Ev deyince akla 1milyonluk evler geliyor.
Sarı sitede şimdi baktım.
Türkiye genelinde 3+1 ilan sayısı 180.136.
500k altındaki 3+1 ilan sayısı 123.964
Yani ilanların %65i 500k altında.
10 yaş altındaki ilanlara bakınca bu aran %63. Oran olarak çok fark yok.
Özetle ev var. Önemli olan bakış açımız ve beklentilerimiz.
Kirada otururken oturduğumuz ev 500binlik ev ama ev almaya niyetlendiğimizde 900binlik evlere bakıyoruz.
Bu durumda, sonuç malum oluyor. Mevcut evde kirada oturmaya devam ediyoruz.
Peki varlık fiyatlarinda bir balon olduğu görüşüne katılıyor musunuz?
Konut fiyatları artmaya devam edecek mi, yoksa bu balon biryerde sönecek mi ?
Dünya genelinde parasal genişleme denilen karşılıksız basılan paraların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığını ve bence varlıklarda bir balon oluştuğunu ve olası bir krizde bu balonun patlayacağını düşünüyorum.
Ev, arsa, menkul kıymetler vb. enstrumanlarda fiyatların sürekli arttığı bir dönem yaşıyoruz. Fiyatlar artıyor ama insanların alım gücü bu paralelde artmıyor. Örneğin geçen sene 550-600 bine satılan bir dairenin muadili bugün emlakcilar tarafından 950 bine pazarlamaya çalışılıyor.
Burada en büyük sıkıntıyı çekecek olanlar yine kiracılar olacak. Ev sahipleri şimdiden homurdanmaya başladı. Ev fiyatları arttıkça kira bedelleri de artacak ve bir kiracının evden çıkması durumunda mevcut kirasına göre bir ev bulması oldukça zorlaşacak. İlerleyen zamanlarda ev sahibi ile mevcut kiracıların arasında derin anlaşmazlıkların yaşanması kuvvetle muhtemel.
Konut fiyatları özelinde yaşanan artış bence kesinlikle talepten değil emlakçı çeteler tarafından fiyatların aşırı sisirilmesinden kaynaklanıyor.
İciniz bu fiyatlardan ev alinca rahat edecekse, neden gecen yaz uygulanan bedava kredi yi kacirdiniz?
6 yillik kiracilik dokunuyorsa yapacaganiz hamle belliymiş, neden degerlendirmediniz?
Bende oturdugum evde 2015 den beri kiraciyim. Bir gün bile ev alip kredi ödeyeyim mantigim olmadi.Ev sahibimde bu yonde bir düşünceye, sebep olmadi ( Ev sahibini üzmeyeceksin tabi. Kira odemeyi unutmak , geciktirmek olmayacak,zirt pirt masraf cikarmayacaksin)
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hatalı bir karşılaştırma yöntemidir. Biri ülkenin 1 yılda ürettiği mal ve hizmet değeri,diğeri ise piyasa değeridir. Bu durumda Türkiye min piyasa değeri kaç dolardır? Yada Apple bir yılda 1 trilyon dolarlık satış yapmis ama ülke olarak biz 800 milyar usd satış yapmışızdır vay be bi Apple olamadık denir. Bu sebeple Karşılaştırma şekliniz hataldir.SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O zaman şehir değişikliği durumu vardı tayin nedeniyle ve iş eylülün başına kaldı.Sehir değişikliği olmadı tayinden dolayı ve istediğim evlerin hepsini kaçırdım.İki senedir ha gideriz diye bekliyorum.Bu yaz 0.64 veya 0.74 den bir sene ödemesiz kredi kullanıp ya şimdiki şehirden ya da tayin çıkacak şehirden Haziran'da bir daire almaliydim.Bence çok büyük hata yaptım.
Teşekkür ederim.Ben de isterim 200 kiraya oturumluk ev almayı fakat ev konusunda benim beklentim biraz yüksek.O yüzden tam kafamdaki eve maddi anlamda gücüm yetmeyecek.Ben de diğer seçeneklere bakacağım büyük ihtimalle.
Yer İmleri