Sayfa 589/996 İlkİlk ... 89489539579587588589590591599639689 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 4,705 - 4,712 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Şimdi temel bilgileri bazen tekrar etmekte fayda var.Eğitim bizim zamanımızda baya iyiydi de sonra bozuldu doğaldır bazı şeylerin anlaşılması zor olabilir.Bir kimyasal tepkimenin hızı en yavaş basamağının hızına da bağlıdır.Misal istanbuldan izmite gideceksin,tüm yollar bomboş otobanda çayırovada çalışma var,orda yirmi kilometre boyunca tek şeritten gitmen lazım heyerde 180 bassan da hızın bu 20 km lik tek şeritten dolayı etkilenir,trafik yoğunsa orda saatlerce beklemen gerekir ,hızın düşer.Aşı da böyle en yavaş basamak aşı temini ,gerisinde ben inanıyorum dünyada en hızlı aşılama kapasitesine sahip ülkelerden biriyiz.Ama olay aşı temini,orda çakallığın bini bir para.Aşı yapma işi sanki sorunmuş gibi düşünüyorsunuz,bu işlem çok ama çok kolay bir işlemdir,eğitim falan gerektirmez,her sağlık personeli on dakikada öğrenip uygulayabilir.O konuda sıkıntı yok,olması da mümkün değil.Ama aşı getirilir mi,bu hükümet ne dolaplar çeviriyor ben çözemedim.

Şimdi senin günlük aşı yapma kapasiten 1 milyon olsun,ama sağlık bakanlığı günde 10 bin aşı temin edebilsin,aşı yapma hızın günde 10 bin adetdir.

3. adamlar ellerindeki grip aşılarını bitiremediler millet hala konuşuyor
    aşı mevcuttu lakin ekim başından bu yana 2.5 milyon grip aşısını yapamadılar
    kışın çoğu geçti, covid aşılaması başladı şimdi millete gelin grip aşısı yaptırın diyorlar..

4. Güney Afrika'dan gelen varyantta sorun görüyorlar, İngiltere mutasyonunda sıkıntı yok diyorlar.

Anladığım kadarıyla, Güney Afrika mutantı farklı tip, aminoasit eksilmesiyle oluşmuş. Virüs başak proeinin bağlantı noktalarında aminoasitler eklenip, azalabiliyor bu da mutasyon yaratıyor. Güney Afrika varyantını, laboratuvar koşullarında incelemişler, 7 turdan sonra, antikor olan ortamda, eskisine göre daha hızlı yayılıyor. Pandemiyle mücadele sadece virüsle mücadele değil, komple bir süreç, bulaş hızı, R değeri ile alakalı.

Diyorlar ki, kışı atlatmamız lazım, bu yüzden politik olarak ülkeyi Güney Afrika mutantına karşı kapatsak mı?

Diğeri de, zaten aşının ilk dozu 2 hafta içinde bağışıklık oluşturmaya başlıyor, 6 haftaya kadar da sürüyor bu süreç, elimizde yeterince aşı olana kadar, kritik herkesi aşılamak maksadıyla, ikinci dozları erteleyebildiğimiz kadar ertelesek nasıl olur. Pekala da olur diyorlar. Haftalarca aylarca ertelenebilir, ölü aşılarda da aynı şey geçerli diyorlar.

Bu iş 10 yıl içinde şöyle olacak, nasıl artık herkes zatürre olmuyor, sadece boğaz ağrısı ve öksürükle atlatıyor, bu da böyle olacak. Ama pandemiyi yönetmemiz lazım, daha çok mutasyon olacağa benzer çünkü bu virüsün proteini buna çok müsait. Yine çok fazla değişirse aşılar, grip aşısı gibi, antikorlar tanıyamazsa diye soruyor, sadece antikordan ibaret değil vücudun bağışıklık sistemi T tipi hücreler var diyor. Ayrıca çocuklar sıfır antikorla doğacak her ne kadar anneden geçici süre aktarılsa da, sonra onlar aşı olacak....ve en nihayetinde bu iş bitecek diyor. En kötüsü virüs proteinin bağlantı noktalarının şekerle kapatılması. Bu durumda aşı zinhar etki etmez diyor, ve ekliyor, bu virüsün bu mutasyona ulaşması çok uzun yıllar sürer, ama laboratuvarda denediler, oldu diyor.

Okumak isteyen, google çeviriden okuyabilir.
    https://www.ndr.de/nachrichten/info/...avirus276.html

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Ali Babacan: Sosyal yardım almanın koşulu AK Parti üyeliği olmuş

https://tele1.com.tr/ali-babacan-sos...-olmus-313421/
    Ali babacan ak partide görev yaparken durum nasılmış o konuda bir açıklaması var mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Goldman Sachs: Türkiye Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini yeniden artırma çabası, döviz kurunda daha fazla düşüşü engelleyebilir

7.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Gelir kaybına uğrayan esnafa 3000 tl yardım açıklamışlardı. Çevremde onlarca esnafın ki reddedilmiş. Çoğu da sonucu sadece merak ettiği için başvurmuş kişiler
    Tek bir kişi yok onaylanmış çevremde.

Hiç sizlerde onaylanan var mı acaba?
    Yarın çıkıp 10 milyon esnafa 30 milyar dağıttık diyecekler gerçi
    Muhasebecin varsa defter tutan zaten alamazsınız

Tek kişi emekli çalışan dar mükellef maaş alıyor diye çıkmadı zaten emekli maaşı yetse niye çalışsın ki diye soran yok ama

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Ali babacan ak partide görev yaparken durum nasılmış o konuda bir açıklaması var mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Haklısınız tabi ama en azından hatasından dönüp doğruyu bulmuş, gerçekleri görmeye başlamış diyerek kısmen de olsa pozitif bakılabilir kendisine diye düşünüyorum....
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 589/996 İlkİlk ... 89489539579587588589590591599639689 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •